Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Черно и бяло
Фото, моля! Печат
Черно и бяло
Автор Диего Флоров   

Image Цифровите фотоапарати са на път да изпратят лентата в музея. На пазара на камерите цари небивала конкуренция. В големите магазини се предлагат над стотина модела. Всеки месец производителите лансират нови и нови фотоапаратчета със съблазнителни характеристики и намаляващи цени.
Как да не се загубим в такова разнообразие от модели, дълги спецификации и сложни термини? Кои характеристики са важни и кои “рекламни послания”?
Продължава...
 
Откриване на топлата вода Печат
Черно и бяло
Автор инж. Димитър Доситеев   
ImageТоплата вода е част от домашния комфорт. С нея поздравът “честита баня” остана в миналия век. Толкова сме свикнали с удобството, че липсата на бойлер се усеща силно при профилактика или повреда на ТЕЦ-а.  В някои софийски домове дори няма централно топлоподаване. Тогава без генератора на топла вода – бойлера, няма как да се живее. Какъв бойлер ни е нужен и как да сме сигурни в безопасната му работа.
Продължава...
 
Технологичен дом Печат
Черно и бяло
Автор Всеки Дом   
Image
Японската фирма Takara Tomy представи миниатюрен хуманоиден робот i-SOBOT, предназначен за възрастни. Той ще бъде пуснат по магазините през юли на цена от 29,800 йени (245 долара). Роботът е висок 16,5 см и тежи 350 г, затова го смятат за най-малкия робот в света. Играчката се управлява с дистанционно или с гласови команди и може да свири, да изговаря прости думи, да имитира някои звуци. Играчката е предназначена за мъже на възраст между 20 и 40 години, както и на млади татковци, които обичат да играят с оловни войници.
Продължава...
 
Да загладим нещата! Печат
Черно и бяло
Автор инж. Димитър Доситеев   
ImageГладенето е ежедневно домашно задължение. Разработването на най-различни комбинации от материали и покрития е един непрекъснат процес през годините. Как глади съвременната ютия, с каква повърхност, парогенератор, система за защита от котлен камък? Как да изберем ютия, която да глади добре и удобно?
Според археолозите първите приспособления за гладене на дрехи от плат са били големи, закръглени камъни, приличащи на гъба. На тях са били изпъвани още влажните дрехи. Ютията в исторически план е изобретена сравнително скоро, като в миналия век все още е била пълнена с въглени. Първообразът на съвременните ютии с електрически нагревателен елемент се появява преди 125 години в Америка, произведен от General Electric. Всичко останало след това е само развитие на тази идея.
Продължава...
 
Стъклокерамичните готварски плотове Печат
Черно и бяло
Автор инж. Димитър Доситеев   

ImageПечката е основният кухненски уред, а котлоните върху нейния плот – най-използваната част. Най-честият въпрос при избор на готварската печка е дали да е на газ или ток, с обикновени чугунени електрически котлони или стъклокерамичен плот?

Рано или късно всяка домакиня се разделя с вярната стара печка и трябва да си избере нова. Влизайки в магазина, погледът веднага се спира върху лъскавите модерни готварски плотове. Наистина ли са толкова хубави, икономични и удобни за почистване? Не е ли по-добре да вземе комбинирана печка на газ? Дали да не отложите за следващия живот скъпата стъклокерамична печка и да вземете по-евтиния вариант със старите чугунени котлони – сега изглеждат толкова тънки и модерни?!

Продължава...
 
Кафе пауза Печат
Черно и бяло
Автор Диего Флоров   

ImageВ “глобалното село” кафето се вари по стотици рецепти - от малък напръстник гъсто ароматно ristretto в Италия до половинлитрова кофичка кафява течност отвъд океана. Кафето е предпочитана и от повечето българи напитка. Някои от нас не излизат от дома рано сутрин без да са си изпили кафето, други обичат да говорят с часове с приятели, седнали на чашка кафе... Кои са най-използваните начини за приготвяне на кафе и с какви кафеварки се прави...

Продължава...
 
Домашните видеоклипове Печат
Черно и бяло
Автор инж. Димитър Доситеев   
На пазара вече забележимо се увеличи количеството модели на цифрови видеокамери, а старите аналогови постепенно изчезват. След mini DV и Digital 8 се появи и значително разнообразие от MPEG 2 камери – DVD камери, камери, зависващи видео на флаш памет, даже и такива с харддиск. Наближава утвърждаването и на новия HDV стандарт. Изборът е труден и изпълнен с много технически характеристики и маркетингови трикове. Как да се ориентирате в морето от стандарти, модели и характеристики и... парадоксално влошаващото се качество на заснемане.
Продължава...
 
У дома като на кино Печат
Черно и бяло
Автор Диего Флоров   
ImageМечтата на всеки киноман е да гледа любимите или пропуснати филми по всяко време и когато поиска. Естествено това може да стане у дома. С напредъка и поевтиняването на технологиите “домашното кино” може да се направи във всеки дом. Така можете да гледате филми, които не се вписват в холивудските шаблони, а хрупащите пуканки и звънящи телефони определено няма да ви липсват. В масовия, евтин случай “домашното кино” се продава в кашон, в който има DVD плеър с вградени декодери и усилвател, 5 тонколони и събуфер.
Продължава...
 
Големият телевизор Печат
Черно и бяло
Автор инж. Димитър Доситеев   
ImageБитката на технологиите за домашния екран
Големият и хубав телевизор става все по-достъпен, но инвестицията спрямо семейния бюджет е сериозна. Plasma, LCD или все още класическият кинескоп? Какво си заслужава парите и какво не...
Продължава...
 
Да видим DVD-тата Печат
Черно и бяло
Автор инж. Димитър Доситеев   

DVD плеърите вече окончателно и безвъзвратно заменят видеото у дома. Техническият прогрес не стои на едно място и всяко година ни радва с нещо ново. Така стана и преди няколко години, когато на пазара се появиха DVD плеърите. Сега те са евтини и надеждни. С тях можете да гледате не само филми, но и да слушате музика, да разглеждате снимки и други забавни неща. Тази година вече се произвеждат новите HD DVD и Blue Ray плейъри.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 25


© 2022 Всеки дом