Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Черно и бяло
Бялата домашна прислужница Печат
Черно и бяло
Автор Диего Флоров   
Защо и как да си купим съдомиялна машина
Най-тежкият въпрос след домашната вечеря е кой ще измие чиниите. Верният отговор – съдомиялната! Този уред го има само в 5% от домовете, но вече много повече семейства могат да си го позволят и това не е излишен лукс. Спестявате разходи на вода и ток, а печелите време и идеална чистота.
Продължава...
 
Акция "Чистота" Печат
Черно и бяло
Автор инж. Димитър Доситеев   
Image Най-замърсеният въздух не е по софийските улици, а в домовете ни! По експертни оценки домашният въздух е от 4 до 6 пъти по-мръсен и от 8 до 10 пъти по-токсичен от външния. В допълнение към “екстрите” от улицата получаваме домашни акари (микроскопични кърлежчета), парчета и екскременти от тях. Този комплект е основният причинител на алергиите от домашен прах. Добавяме и още алергени – пърхут (човешки и животински), влакънца, плесени и гъбички, пух, остатъци от насекоми, частици от стареещи домашни предмети (матраци, възглавници, килими, завеси, хартия). Картината се допълва от бактерии, вируси, цигарен дим и пепел, домашни миризми. Всеки ден щем-не щем вдишваме около 6 милиарда прашинки, или 2 супени лъжици домашен прах!
Изборът на прахосмукачка до голяма степен определя дали ще си спестим поглъщането на преобладаващата част от този “букет”.
Продължава...
 
Печката на забързания човек Печат
Черно и бяло
Автор Диего Флоров   
Image Микровълновата фурна вече не е екзотика. Има я в много домашни кухни и почти всички сме я използвали. Тя е евтино и допълнително удобство за домакинята.

Както много съвременни уреди, микровълновата фурна идва от военните технологии. През 1945 г. известният изобретател Пърси Спенсър, работейки върху усъвършенстването на радиолокационна станция за ПВО, случайно открива мирно приложение на радарния излъчвател (магнетрона). При един от опитите той забелязал, че намиращото се в джоба му блокче шоколад се разтопило от високочестотното електромагнитно излъчване. След редица експерименти била създадена първата микровълнова печка с тегло 400 кг. Тя била предназначена за ресторантите, корабите и самолетите – там, където е необходимо бързо затопляне на храната.
Продължава...
 
Голямото пране Печат
Черно и бяло
Автор Диего Флоров   

Image

Учените са пресметнали колко време изразходва човек за ядене, сън и работа. А колко време отнема прането – неотменно задължение в бита на хората? Очевидно доста, но да живее техниката! Достатъчно е да се обзаведете с перална машина, с подходящ за вашия дом размер, вместимост и екстри.
Продължава...
 
Искате нов хладилник? Печат
Черно и бяло
Автор инж Доситеев   

Image Всяка нова покупка изисква известни познания.
Дали ще е телевизор, хладилник или тостер, преди да отидете в магазина, трябва да сте си отговорили на няколко основни въпроса – какво точно ви трябва, имате ли претенции за марката, за класа на електроуреда, за това какви функции и екстри може да ви предложат различните модели и марки. И, разбира се, не на последно място,с каква сума пари разполагате, за да направите покупката. Или пък дали не сте готови да вземете харесания от вас уред на лизинг.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 25 от 25


© 2022 Всеки дом