Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Лица
Животът не се мери с броя вдишвания... Печат
Лица
Автор Джордж Карлин   
Когато съпругата на Джордж Карлин починала, Карлин -известният груб и устат комик от 70-те и 80-те години - написал тази невероятно изразителна статия - толкова уместна и днес.

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко.

Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.
Продължава...
 
Интервю с Георги Тошев Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   

ImageИнтересните хора нямат пол, социално положение и възраст, те имат история

Георги Тошев е филолог и журналист по образование. Работил е за в. 24 часа, сп. Лик. Сред създателите на в. Дневник и сп. Едно. Има над 20 документални филма. Работил е за БНТ, BBC, Радио Франс Интернасионал. Бил е директор на пресцентъра на театралния фестивал във Варна. Съветник на министъра на културата Емма Москова. 8 години бе вощещ и автор на предаването Другата България по bTV, което разказва за наши сънародници, живеещи в различни краища на света. Сега е главен редактор reality в предаването Music Idol по bTV.

Продължава...
 
Интервю със Стефан Вълдобрев Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageСтефан Вълдобрев е роден в Стара Загора. Завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов” в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев. Изиграл е повече от 35 роли на театрална сцена, участвал е в шест игрални филма, композирал е оригинална музика за 65 театрални постановки. Сред ролите му в театъра са Иван Карамазов в “Братя Карамазови”, Дон Жуан в “Една любов на Жуан”, Шута Фесте в “Дванайсета нощ”. В момента играе в Театър 199 “Малка пиеса за детска стая”, постановка на Галин Стоев. Има осем издадени албума с авторски песни. Притежава две филмови награди “Златна роза”, театрална награда “Икар” и “Аскеер”. През 2007г. се дипломира завършвайки специализацията си по филмова режисура във филмовата академия FAMU в Прага, Чехия
Продължава...
 
Георги Калоянчев 50 години на сцената Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageАктьорът Георги Калоянчев отбеляза с бенефис в Сатиричен театър "Алеко Константинов" своя юбилей

Има над 100 роли в киното, в телевизията и в театъра. Много от пиесите му се играят с години, като “Старомодна комедия” в Театър “199”, която не слезе от сцена 8 години. На 13 януари навърши 83 години. От театъра припомниха едни от най-успешните му роли там за последните две десетилетия: Илия Чворович в "Балкански шпионин" и Сава коминочистачът в "Клаустрофобична комедия" от Душан Ковачевич, Водещ и Кантонерът в "Пет бременни пиеси" от Дарио Фо и Франка Раме и Четвърти старец в "От другата страна" на Станислав Стратиев...

Продължава...
 
Интервю с Михаил Минков Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   

 Image

Михаил Минков е антрополог. Преподава междукултурни различия и организационно поведение в Международен колеж в София. Ученик и научен сътрудник на Хеерт Хофстеде – световно известен холандски професор по междукултурна комуникация. Минков е единственият преводач у нас от староисландски на български език, от староанглийски на френски и единственият автор на граматика на ромски език. Автор е на книгата “Защо сме различни”, която поради големия читателски интерес претърпя две издания и What make us different and similar. Наскоро излезе новата му книга “Европейци сме ний, но не съвсем...” на издателство “Класика и Стил”.

 

Продължава...
 
Интервю с Нина Папазова Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   

ImageСфера “Българа” ни помага да живеем в хармония

Нина Папазова създава сфера “Българа” като ювелирно изделие под формата на сфера, което се носи като медальон. Сферата подпомага физическото здраве и психическото равновесие като влиза във взаимодействие с биополето на човека и го балансира цялостно. Основното й предназначение е да подпомага адаптацията на човешкия организъм към космическите и земните енергийни излъчвания. Тя предпазва от вредното влияние на геопатогенни зони, електропроводи, ел. уреди и др.

Продължава...
 
Деси Добрева ще издава нов албум Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageРусата хубавица направи клип пъм песента, с която се яви на финала на „Българската песен за Евровизия 2008''. За осъществяване на идеята е работил интересен екип. Песента е написана специално за конкурса по текст на Милена Добрева – сестрата на Деси, дизайнер с интересни и нестандартни модни колекции, с много български и международни награди в областта на модния дизайн. Няколко години Милена работи при известната с уникалния си стил Вивиан Уестууд. Музиката е на Деси Добрева, а по аранжимента са работили Деси, Славчо Николов от БТР и Алекс Нушев. Песента е на английски език, динамична и жизнерадостна.
Продължава...
 
Устата и Георги Калоянчев в Космоса Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageСтранното пътешествие във времето се случва във видеото “Пустото лудо и младо”

Известният рап певец Устата направи нова песен “Пустото лудо и младо”, вдъхвайки нов живот на една от най-популярните родопски мелодии. Новата версия на “Пустото лудо и младо” е звукова плетеница от чистите фолклорни мотиви на родопската песен и мелодика, романтиката на балканския дух и съвременния хип-хоп ритъм. Модерният “черен” бийт в парчето не се натрапва, а по-скоро служи за фон на невъобразимите сола, изпълнявани на гайда и тъпан.

Продължава...
 
Интервю с Юлия Гигова Печат
Лица
Автор Всеки Дом   

ImageРадио София е радиото на софиянци

Коя е аудиторията на Радио „София”?

- Стремим се да привлечем активната част на софиянци, хората между 20 и 50 години, които пътуват в натоварения трафик, които са на работа или вкъщи и имат нужда от полезна информация за столицата, както за проблемните места на големия град, така и за добрите неща, които се случват в него. Животът изисква все повече да бързаме и ние не обръщаме внимание на хубавите неща. А бихме искали да видим и да разкажем и за тях. Екипът на радиото е само 25 човека, млади хора между 20-30 годишни, които работят с ентусиазъм и огромно желание.

Продължава...
 
Интервю с Васко Василев Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageОперният спектакъл има нужда от не по-малко реклама от концерт на „Ролинг Стоунс“

Васко Василев е роден в София през 1970 г. в семейство на музиканти. Започва да свири на цигулка на пет години, а на осем записва първата си плоча със Софийската филхармония. Десетгодишен заминава да продължи образованието си в Централното музикално училище в Москва. На 18 г. печели конкурса “Николо Паганини” в Генуа. На 23 г. става най-младият концерт-майстор на Кралската опера в Лондон, където работи и в момента. В края на ноември виртуозният цигулар направи първото си турне в България - „Freemix Tour“, което съвпадна с представянето на новия му албум „Free“.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 43


© 2022 Всеки дом