Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Лица
Да бъдеш добър родител не означава просто да обичаш децата си Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageЗащитени ли са правата на децата от българското законодателство?
- Нашата страна ратифицира Конвенцията на ООН за правата на детето през 1991 г., но Законът за закрила на детето беше приет през 2000 г. През 2001 г. е създадена Държавната агенция за закрила на детето, с което започна изграждането на системата за закрила. Тя включва и отделите за закрила на детето в общините, а днес вече  и министерствата, които имат ангажимент към децата, и самите общини.  Със създаването на специален закон и на специализиран орган за координация и ръководство на държавната политика за повишаване на благосъстоянието на децата в България, държавата ясно демонстрира своя ангажимент и воля да следва европейския модел на осигуряване на правата на детето и на промяна в модела на грижа към детето въобще.
Продължава...
 
Интервю с Божидар Палюшев Печат
Лица
Автор Димитър Цветанов   
ImageХипотезата за съществуването на Бога е стройна научна теория

Божидар Палюшев е роден през 1941 г.  Завършва ядрена физика в букурещкия университет. През 1972 г. защитава кандидатска дисертация върху „Теорията на елементарните частици“ в Московския държавен университет. Дълги години работи в ядрения институт на БАН, а след това във Философския институт, в отдела по философия на науката, физиката и математиката при академик Азаря Поликаров. След демократичните промени преподава политология в юридическия факултет на Благоевградския университет и издава учебник, който е популярен и до днес в 25 български висши учебни заведения. Избран е за академик на Руската академия на науките от 1994 г. През 1995 г. се връща в БАН, в отдела по „Философия на историята“ на Философския институт. Член на Международната академия по информатизациология в Ню Йорк. През 1997 г. написва първата си книга от поредицата “Физика на Бога” с голяма популярност, множество издания и преводи на чужди езици. Понастоящем работи в най-големия икономически институт - London School of Economics, в секцията по философия на науката.
Продължава...
 
Интервю със Стефан Китанов Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
Image
Киното е като красива приказка, но и повод за размисъл

Стефан Китанов е роден на 31.10.1961 г. в София. През 1984г. завършва “Финанси и кредит” в ВИИ”К. Маркс”, а през 1991г. “Кинознание” в НАТФИЗ”Кр. Сарафов”. През 1993-1994г. специализира “Артс мениджмънт” в Лестър, Англия. Като директор и продуцент организира Мюзик Филм Фест (1997 и 1998г), София Мюзик & Филм Фест - (1999г и 2000г) и Международния филмов фестивал София Филм Фест (от 2001 г). София Филм Фест е единственият български филмов фестивал, член на Европейската координация на филмовите фестивали и е смятан за най-мащабния и амбициозен филмов фестивал в България. През 2003г. Стефан Китанов е поканен за член на журито “Opera prima” на фестивала във Венеция. През 2004г. е поканен за член на журито на Europa Cinemas в рамките на “15-дневката на режисьорите” в Кан, както и за член на международното жури на фестивала “goEast” във Висбаден.
Продължава...
 
Интервю с Ваня Щерева Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageКогато човек прави нещата с лекота, без очаквания и е искрен, се случва най-доброто
Ваня Щерева е родена във Варна. През 1996г. завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов” в класа на Стефан Данаилов. Играе главната роля в спектакъла “Кукувица” в Народния театър “Ив. Вазов” през 2003 г. и в Пловдивския драматичен театър – “По-близки до земята”. Същата година излиза албумът º “Инвитро”. През 2005 г. издава първия си роман “Образцов дом”, който има голям успех. Участва във филма на Николай Акимов “Малка нощна приказка”. Автор е на над 100 текста за български популярни песни. Вокал на групата Matchpoint. Зодия Дева. Обича да пише писма. Играе тенис за удоволствие. Любимият º град е Лондон.
Продължава...
 
Интервю с Паулу Коелю Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   

Image Необходимо е да признаем, че има неща, които не могат да бъдат обяснени

Паулу Коелю е роден в Рио де Жанейро през 1947г. С появата на първата му книга “Дневникът на един маг” започва необикновената му литературна кариера, а с “Алхимикът” се превръща в един от най-влиятелните съвременни писатели. Автор на 17 произведения, преведени на 62 езика и издадени в 150 страни. Кавалер на ордена на Почетния легион на Франция. Член на бразилската литературна академия. Той е най-популярния автор в България днес. На 23 април излезе най-новата му книга “Вещицата от Портобело”.
Продължава...
 
Пощальонът Пейо забавлява децата си с музика Печат
Лица
Автор Всеки Дом   

Image Пейо Филипов завършил военно-музикалното училище в София и Музикалната академия „Панчо Владигеров”, специалност тромпет. Свирил с групите “Стрийт бойс”, “КГБ”, “Атлас”, “Козамостра”. Пейо е вестоносецът в предаването на Нова телевизия “Имаш поща”. Има две деца - Виктория и Кристиян.
Продължава...
 
От новините Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageПараскева Джукелова прегърна силно режисьора Стилиян Петров след премиерата на своя първи моноспектакъл „Става дума за любов... или е опит за убийство!”. След като сама изровила текста на пиесата от интернет, свързала се с авторката и накрая успяла да направи представлението с помощта на Стилиян Петров, актрисата сподели, че представлението има накъде да се развива, докосвайки се до усещанията на зрителя...
Продължава...
 
Интервю с Марта Вачкова Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageИскам мъжете да са по-силни!
Марта Вачкова е дъщеря на известния български актьор Григор Вачков. Завършила е НАТФИЗ “Кр. Сарафов”. Работила е с режисьорите Крикор Азарян, Леон Даниел, Георги Дюлгеров и др. Популярна е от участията си в “Куку”, “Каналето” и “Защо, не?”. В момента е водеща на предаването “Жените” но Канал 1 на БНТ. Обича слънцето, танците, живота и Рада – нейната дъщеря. Зодия Лъв.
Продължава...
 
Интервю с доц. д-р Донка Байкова Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageНяма вредни храни, има неправилни количества и съчетания между храните
Донка Байкова е доктор по медицина, доцент по хранене и диететика. Зам.-председател на Българското научно дружество по хранене и диететика. Преподава в Медицинския университет в София. Има над
100 публикации в научни списания. Специализирала е в Германия, Унгария, Словакия. Има двама синове, които са лекари.
Продължава...
 
Интервю с Харалан Александров Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageХората, които са били обичани, ценени и харесвани, обичат, ценят и харесват себе си, децата си и околните

Харалан Александров е роден на 21 март 1967 г. в София. Завършил е българска филология в СУ “Св. Кл. Охридски”. Доктор по антропология. Преподава в Нов български университет, член е на Института за взаимоотношения между хората и на настоятелството на фондация “Отворено общество” – София. Специалист в социалната антропология, социалната политика и организационните изследвания.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 43


© 2021 Всеки дом