Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Лица
Интервю със Стефания Колева Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   

ImageВсичко се ражда с любов
Стефания Колева е родена в София. Зодия Лъв. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов. От 1996 г. е в трупата на Театъра на българската армия. Участва в телевизионните сериали “Клиника на третия етаж” и “Тя и Той”. В момента играе в постановките “Излишък от любов” и “Красиви тела” на сцената на театър “Сълза и смях” и “Комедия на слугите” и “Ножица-трепач” в Театъра на българската армия.
Продължава...
 
Интервю с Влади Карамфилов Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageЧувството за хумор е светлината в душата

Владислав Карамфилов-Въргала е роден в София. Завършва актьорско майсторство в класа на Стефан Данаилов, а след това кинорежисура в класа на Христо Христов. Познат е от предаванията “Ку-ку”, “Коктейлите на Влади”, “ШАШ” и “Пирон”. На сцената на  Сатиричния театър се играе пиесата му “WC/BG… или моят дом е моята крепост”. На 17 януари Влади Въргала стана инспектор N-Joy в играта на радио N-Joy. В продължение на 45 дни обикаля улиците на София и страната и руши напрежението с настроение!

Продължава...
 
Интервю с Георги Лозанов Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageЖурналистиката трябва да бъде мрачна и толерантна, а не безгрижна и агресивна

Георги Лозанов е завършил философия в СУ “Св. Кл. Охридски”. Зам. главен редактор на в. „Култура“. Доцент и професор във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ “Св. Кл. Охридски”. Преподава в НБУ и НАТФИЗ “Кр. Сарафов”. Член на НСРТ (1997 – 2001 г.) и член на СЕМ (2001- 2004 г.). През 2004 г. е избран за председател на управителния съвет на Българската медийна коалиция след номинация на Българския хелзинкски комитет.
Продължава...
 
Интервю с Тошико Хишида Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   

ImageСветлината ме вдъхновява

Тошико Хишида е една от най-изявените художнички на съвременна Япония. Нейните произведения са влезли трайно в световните музеи и колекции – от Япония през Тайланд до Израел, Европа и Америка, музеят за съвременно изкуство в Лос Анжелис, Конгресната библиотека на САЩ... Галерия “Леседра” представя изящните картини на японската художничка пред българската публика.

Продължава...
 
Интервю с Камелия Тодорова Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
Image
На сцената се раздавам!

Камелия Тодорова е една от най-известните джаз-изпълнителки в България. През 1980 г. печели голямата награда на “Златния Орфей”. Притежава награди от  джаз-фестивали. Снима се във филмите “Търновската царица”, “Бон шанс, инспекторе”, “Прилив на нежност” и др. Издавана е от МК Virgin, Англия, където с Queen записва първата си плоча “Пукам се по шевовете”. На 28 ноември 2006 г. представи новия си албум “Feel like...”.
Продължава...
 
Интервю със Светлана Тилкова - Алена Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageВъзприемам с радост всеки миг, който ми поднася съдбата

Светлана Тилкова-Алена е завършила Немската гимназия в София и международни икономически отношения в УНСС. Говори шест езика. През 1977 г., при  пътуване до Индия, е въведена в астрологията от японския астролог г-н Осукава. В периода между 1980-1993 г. прекарва по един месец във високите части на Тибет. Там получава духовното си име Алена. През 1990-1991 г. посещава САЩ и получава ценни знания в областта на кармичната астрология при Линда Гудман. Оттогава работи в областта на астрологията. Член е на Немския съюз на астролозите. Твърдо вярва, че мисията й в този живот е да предава на хората духовното познание и да им помага чрез него.
Продължава...
 
Интервю с Аля Милушева Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
Image Нe трябва да спираме да мечтаем!
Александра Милушева - Димитрова е родена в гр. Бърно, Чехия. Завършва стопанско управление в Германия, бизнес мениджмънт в САЩ, моден дизайн и маркетинг в Лос Анжелис, Калифорния. През 2003-2004 г. е дизайнер колекция облекла есен-зима ”Памела Андерсън”. Завръщайки се в България създава агенция за дизайн и имидж консултации АСТЕЛА, защото вярва, че ”българката  осъзнава както необходимостта да бъде харесвана и поддържана така и силата и възможностите, които дава една добра външност”. През 2006 г. е избрана за официален дизайнер на конкурса Мис България 2006.
Продължава...
 
Интервю с Искра Ангелова Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
Image

Животът ни предлага различни възможности всеки ден
Искра е Водолей. Завършила е НАТФИЗ, българска филология и телевизионна журналистика в САЩ. Фулбрайтов специализант и заклет идеалист. Работила е в CBS в Ню Йорк, Нова телевизия и bTV. Сега води “Пиано-бар Нощни птици” по БНТ. Преведе “Красиви тела” на Л. Кънингам, която се играе в театър “Сълза и смях”. Обича да чете, да пътува, да слуша джаз, да си говори с приятели и да наблюдава. Вярва в чудеса.
Продължава...
 
Интервю с Параскева Джукелова Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
Продължава...
 
Винаги съм оптимист! - интервю с Георги Ганев Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageГеорги Ганев (1967 г.) е програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Член е на международното общество по нова институционална икономика. Преподавател в Стопанския факултет на СУ “Климент Охридски”. Има докторска степен по икономика от Вашингтонския университет в Сейнт Луис. От 1994 г. до  1997 г. е бил асистент изследовател и преподавател при проф. Дъглас Норт, лауреат на Нобелова награда по икономика. Завършил е 114-та Английска езикова гимназия. Семеен, с едно дете.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 43


© 2021 Всеки дом