Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Семеен капитал
Златото все повече привлича инвеститорите Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image
Със задълбочаването на негативните тенденции на световните фондови борси и в частност на българската, неминуемо се появява въпросът „Време ли е отново да се търси спасение в ценния метал?”. Очевидно инвеститорите търсят изходи в алтернативни инвестиции и като такава все по-ясно се очертава златото.
Продължава...
 
Състезанието... Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
 Image„Коя банка ще даде повече за нашите спестявания” започна
Какво се случи „По света и у нас” – световната финансова криза
Всички станахме свидетели на фиаското развихрило се на световните борси от лятото насам. Това доведе редица финансови институции на ръба на фалита, а други вече „паднаха” от него. Новото им статукво е „Фалирал”.
Резултатът...
Продължава...
 
Полезно е да знаете... Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Внимание, шофьори!

Промяна в наредбата за контролните точки цели да намали броя на пострадалите и на жертвите по пътищата. От МВР отчитат, че след изменението в Закона за движение по пътищата през средата на миналата година жертвите и пострадалите при катастрофи са намалели значително.

Ако имате проблем с електричеството...

Единен национален телефон с номер 0800 15 665 за възникнали проблеми с електрическото захранване започна да работи към дирекция "Управление при кризи" в Министерството на икономиката и енергетиката. Телефонът ще може да се набира безплатно от цялата страна 24 часа в денонощието. Всички обаждания се записват и регистрират, а сигналите се предоставят на ангажираните със съответния проблем дружества и институции.

Продължава...
 
Какво да правим със закупените дялове от масовата приватизация Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
ImageНемалка част от българското население помни първата и втората вълна на приватизацията. Част от нас участваха, други не. Всичко това вече е в миналото и логичният въпрос е какво да правим сега със закупените дялове от фондове и предприятия. 

Какво се случи с приватизационните фондове и приватизираните предприятия?

След приключването на приватизацията приватизационните фондове, които успяха да оцелеят, продължиха съществуването си. Те обаче не съществуват с познатите от времето на приватизацията имена. Всички приватизационни фондове понастоящем са преименувани и преобразувани в холдинги. Това е най-важното, което трябва да знае всеки участник в приватизацията. Когато търси своя фонд, добре е да се осведоми как се е преобразувал той. Понякога тази задача се оказва трудна, тъй като не са много местата, откъдето може да се получи подобна информация. Списък на приватизационните фондове, как са преименувани и техни координати могат да бъдат открити на сайта на Комисията за финансов надзор (КФН). Също там може да се открие информация и за приватизираните предприятия.

Продължава...
 
Лесно ли се инвестира на капиталов пазар? Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
ImageИли как да си купите дялове/акции на взаимен фонд

Понятията инвестиране, инвестиция, капиталов пазар, доходност все повече започват да се срещат и у нас. Противно на очакванията, че хората не разполагат със средства, наблюденията показват, че търсенето на алтернативи за инвестиране на определени суми непрекъснато расте. Самият факт, че определени средства са налични и хората са готови да ги инвестират, е показателен за това, че пари в населението все пак има.

Продължава...
 
Как да станем по-богати? Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

ImageПрофесията финансов съветник в небанкова институция носи не само пари, но и удовлетворение от работа с хора

Какво означава да си богат? Сигурно 80% от хората биха отговорили – да имаш много пари. Дали е само това? В тази статия ще ви разкажем за една интересна професия, с която бихте могли да реализирате значителни доходи, но не само това! Защото работа, която отнема голяма част от деня и живота ни, трябва да ни носи не само пари. Те са важни и са отлична награда за положените усилия, но заедно с тях хората имат нужда и от други неща, с които стават по-богати. Имат нужда от себеизява, от признание, от човешки контакт и разбиране. Имат нужда от свободно време, за да обърнат внимание на себе си и на най-близките си. Рядкост е наистина да успеем да намерим работа, която да съчетава всички тези “добринки”.

Продължава...
 
Актуално Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Ще ядем ГМО

Рибодомати и картофоягоди може да излязат по сергиите от 2008 г., след като “Държавен вестник” публикува специална тарифа. 5 300 лв. е таксата за издаване на разрешително за пускане на пазара на генетично модифицирани организми (ГМО) и за освобождаването на комбинация от ГМО като продукти или съставки на храни. Толкова трябва да платят гражданите или фирмите, които вече са получили разрешение, чийто срок изтича. Това пише в тарифата за таксите, публикувана в “Държавен вестник. Съгласно действащия у нас Закон за ГМО на етикета на всяка храна трябва да има информация, ако в нея се съдържат съставки с ГМО. Това обаче най-често не се прави.

Продължава...
 
Взаимен фонд – нова възможност за инвестиране Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   

ImageНа българския финансов пазар се появи нова алтернатива за инвестиране. Вече от няколко години успешно се развива тази форма на организиране и инвестиране на суми.

Ситуацията в България

Макар и успешно (доколкото може да се твърди подобно нещо), този начин на влагане на пари все още не е популярен сред българите. Причините са различни. Голяма част от тях са наследство от миналото, когато се считаше, че влогът в банка е най-сигурният начин да спестим. И към момента е така – като мислене и като поведение на хората. Разбира се, че банките са на едно от най-сигурните места, където парите ви могат да бъдат по принцип, но тук става въпрос за нещо съвършено различно. Става дума за възможност инвестираната от вас сума значително да нарасне за определен период от време, дори да бъде удвоена (нещо непостижимо при депозит). Веднага трябва да се уточни, че постигането на подобни резултати е свързано с определени рискове.

Продължава...
 
Можем ли да „спасим” спестяванията си? Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
Image
Как да неутрализираме влиянието на инфлацията и падащите курсове на някои валути
От известно време насам сме свидетели как редица потребителски (и не само такива) стоки поскъпват. Причините за това няма да бъдат търсени сега, но фактът, че има ръст на инфлацията ще бъде отчетен. Както е известно и популярно да се казва сред народа, инфлацията пряко „удря в джоба” на всеки. Нещо повече – инфлацията предопределя не само по-големи месечни разходи, но и определени загуби на вече спестени пари.
Продължава...
 
Жилищните кредити се оскъпяват от таксите по заема Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   

ImageАко изплащате заем или пък кандидатствате за такъв, вероятно вече сте разбрали, че ипотечният кредит не е само сума, срок и лихва. Освен всички необходими документи, за да даде парите, банката изисква и да се заплатят определени такси. Още при подаването на документите заемателят се сблъсква с първата от тях.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 73


© 2022 Всеки дом