Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Актуално
Нови паркинги... Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Нови паркинги решават проблема с движението

До три месеца ще приключи процедурата за строителството на нови 20 паркинга в централната част на София, съобщи главният архитект Петър Диков.

Първите паркинги ще се намират до метростанция "Сердика", до бъдещата метростанция на бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучър", под бул. "Цар Борис Трети" и под земята между Руски паметник и пл. "Македония".

Продължава...
 
Енергоспестяваща детска Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Енергоспестяваща детска градина ще се появи в София

ImageПървата копка на строежа на експериментална детска градина в Казичене, район Панчарево, бе направена от кмета на Столична община Бойко Борисов.

Продължава...
 
Кога? Къде? Какво? Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
ImageНа 22 май 2008 г. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ бе открита фотоизложбата „Владимир Висоцки - Таканка. Марина. Приятелите“. Изложбата е в рамките на Дни на Москва в София и ще бъде разположена във фоайето на Сатиричния театър до 10 юни 2008 г. Владимир Висоцки е една от култовите фигури на 80-те години на 20 век в Русия. Актьор в „Театъра на Таганка”, поет, автор и изпълнител на песни, имащи огромен успех. Идеята на изложбата е да представи Висоцки в театъра, но също и личностите от тази епоха. Специална част от изложбата е посветена на Марина Влади. Автор на експозицията е известният фотограф Валерий Плотников.
Продължава...
 
Еко опит Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Може би опазаването на околната среда скоро ще започне да вълнува и нас – софиянци. След пролетното почистване, обявено гръмко, но преминало тихо, кметът Бойко Борисов се срещна с представители на големите търговски вериги в София, за да обсъди заменянето на найлоновите торбички с хартиени. Колкото по-бързо започне това, толкова по-добре ще е за града ни, каза градоначалникът. Според 


Продължава...
 
Градът и страната ни в цифри... Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Новини
- Комплекс за детско хранене "Красна поляна" откри в район "Оборище" нов раздавателен пункт за обедно хранене на деца от 10 месеца до 3-годишна възраст. Адресът на пункта е ул. "Сердика" №27. Набират се абонати, за справки - тел. 822 32 04, д-р Калинка Попова - от 7-00ч. до 13-00ч.
Продължава...
 
Контрольорите в градския транспорт обличат костюм Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Контрольорите в столичния градския транспорт ще сменят сините елечета с тъмносини костюми и ризи от 1 май. Новите униформи ще се използват от сто двадесет и петте контрольори, назначени на трудов договор. На баджа трябва да има снимка, име и служебен номер на лицето, извършващо проверката. При необходимост контрольорите ще представят и служебна карта. Останалите нещатни контрольори ще продължат да извършат проверки с познатите сините елечета със значка и бадж.
Продължава...
 
Цените на градския транспорт в столицата... Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Image

Реалната цената на билета в ужасно мръсния, остарял и нередовен столичен градски транспорт е между 2.30 и 2.40 лева. Това съобщи самият градоначалник Бойко Борисов. В момента тече обсъждане в комисиите на Столичния общински съвет (СОС) за увеличение на цените на билетчетата и картите – някои общинари искат от 0.70 лева билетчето да стане 1 лев. За последно билетчето в София поскъпна през пролетта на 2006 г. Предлаганата от общинарите цена е наистина европейска. Но за съжаление гражданите не могат да се похвалят, че се возят в автобуси, по европейски чисти и по европейски спазващи разписанието.

Продължава...
 
Търсете по вестникарските сергии! Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image“Животът е празник”
Берлинската стена е вече история. За поколенията на двадесет и първи век желязната завеса е мъгливо понятие останало в спомените на бащи и деди. Но за децата на войната тя е чудовището пропъдило ги от техните родни места. Старият Ян фон Хаген повече от 60 години мечтае да се върне в родния си дом в Силезия, останала след войната в Полша. Всички са против, още повече когато става ясно, че той иска да бъде погребан в семейната гробница останала в родовото имение. Единствено Йохан неговият внук подкрепя дядо си. Какво ли ги чака в имението? Дали изобщо го има?
Продължава...
 
Новини Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Месец на безплатни профилактични прегледи

Сдружението на българските зъболекари и COREGA обявяват април за месец на безплатни профилактични прегледи за хората от третата възраст. През целия месец над 250 кабинета в цялата страна ще приемат пенсионери за безплатни прегледи. Подробна информация за адресите на кабинетите в страната може да се получи на тел. 02-987 5792 и 02-915 9208.

Според председателя на сдружението д-р Мария Джорова подобна инициатива се предприема за първи път у нас. Д-р Владимир Ашиков, член на УС, коментира, че инициативата е и намек към компетентните органи в държавата да планират повече средства за възрастните хора, защото на този етап за зъболечението им не се отделя и стотинка.

Продължава...
 
Отново джаз, отново настроение Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

По традиция през май ще се проведе ежегодният, четвърти фестивал "Джаз Плюс". В тазгодишното издание в периода 15-19 май изявени артисти от Норвегия, Франция, Германия, Италия, Куба, Венецуела, САЩ, Белгия ще участват с концерти в зала 1 на НДК и зала „България”. Влюбените в джаза ще имат за първи път възможността да видят отдавнашната мечта на поколения - саксофониста Йан Гарбарек и неговия квартет, със специалното участие на барабаниста Маню Каче; пианиста на покойния Ибраим Ферер - Роберто Фонсека и неговата афро-кубинска група; прекрасното средиземноморско трио Алборан; както и лудия ритъм на любимия перкусионист на Лил Луи Вега от Masters At Work, Луисито Кинтеро. Откриването на фестивала на 15 май в зала 1 на НДК от 19,00 ч ще направи квартетът на Йан Гарбарек със специалното участие на Маню Каче.

Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 67


© 2022 Всеки дом