Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Актуално
Избират българския символ Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageБългария вече е член на Европейския съюз, но страната ни е непозната за част от европейските граждани. България има изключително голям потенциал, с много и атрактивни забележителности. Но те, за съжаление, не са добре познати не само в чужбина, но и сред самите нас. За да популяризират тези български ценности и да помогнат за възраждането на позабравените традиции, Българската асоциация за бизнес и туристическа информация (БАБТИ) стартира национална кампания „Българските символи”. Българската маслодайна роза, Побитите камъни край Варна, Рилският манастир, мартеницата, Мелнишките пирамиди, старинният Несебър, киселото мляко, смилянският боб са само част от кандидатите за символ на страната ни. Идеята е чрез всенародно допитване да се определи най-яркият, обединяващ символ на страната ни, с който тя ще се представя пред света като привлекателна европейска дестинация за отдих и туризъм. Инициативата стартира през пролетта на 2007 г. До момента са гласували над 103 000 българи. Резултатите от кампанията ще бъдат обявени в началото на май. 

Продължава...
 
Столичани ще плащат по-висок данък сгради Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Данък сгради да се повиши с 25%, реши Столичният общински съвет (СОС) с приемането на Наредба за данъци и такси. Предварителното предложение беше увеличението да е с 33%. Данък сгради ще бъде равен на 1.875 промила от данъчната оценка на имотите на граждани, а не както предварително се смяташе - на 2 промила. СОС увеличи данъка при сделките с имоти от 2 на 2,5 на сто. Предложението беше направено от съветника от БСП Георги Кадиев. Първоначално общинарите от ГЕРБ отхвърлиха промяната, но по искане на кмета Бойко Борисов промениха решението си. Според Кадиев увеличението на данъка ще донесе над 50 млн. лева на софийския бюджет. Основен източник ще са сделки на фирми посредници при покупко-продажба на имоти. СОС прие и диференциран данък върху автомобилите. За собствениците на нови коли, т.е. на такива на възраст до 5 години, той ще остане непроменен. Собственикът на кола, която е на възраст между 5 и 10 години, ще плаща с 30% повече, а на такава над 10 години - с 60% повече. 

Такса смет остава непроменена - 2 промила от данъчната оценка на сградата. Съветниците приеха и 5-процентна отстъпка за тези, които платят цялата сума за смет до 30 април.

Продължава...
 
Весела и плодотворна Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
ImageОще една година отмина. За някои по-бързо, за други - по-бавно. Дните й бяха изпълнени с надежда, свързана с членството на България в Европейския съюз; с болка - за хората, загубили домове и покъщнина в пороите; с радост - за взелите награди и медали български спортисти... За много от нас годината е била щастлива, защото са се сдобили с дете или внуче. Други са били тъжни, защото ги е напуснал техен близък...
Продължава...
 
“Звездна феерия” преди Нова година Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image15 чисто нови БГ парчета ще бъдат изпълнени за първи път на коледния концерт „Звездна феерия”, който ще се състои на 27 декември в зала 1 на НДК. Със своите 2 части, в които ще прозвучат повече от 30 парчета, концертът е почти “двоен”. Зрителите ще могат да се насладят на цели 3 часа “звездна феерия” от талант, красота и шоу. 15 от парчетата, които ще бъдат изпълнени на сцената, ще прозвучат за първи път пред публика, а останалите са нови аранжименти и уникални вокални изпълнения на известни хитове и любими коледни песни. В първата част Невена Цонева ще изпълни четири песни от новия си албум изцяло на живо.
Продължава...
 
“Коледата безопасна!... Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

...Внимавайте какво подарявате на децата!”

Стартира социално-информационната кампания “Коледата безопасна! Внимавайте какво подарявате на децата!”. Тя апелира към безопасност на продуктите и открит бизнес, като цели да информира потребителите за риска, криещ се в някои стоки, които нямат нужното качество и не отговарят на изискванията на Европейския съюз. Инициативата стартира с коледна кампания срещу вредните и опасни играчки, които се продават на българския пазар. Много хора в желанието си да спестят пари и време не обръщат достатъчно внимание какви предмети купуват и подаряват на децата около тях.

Продължава...
 
Две тарифи на цената на водата за битови нужди от догодина Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

От следващата година ще има две тарифи на цената на водата за битови нужди, съобщиха от ДКЕВР. По по-ниски цени ще се плащат определено количество вода, което най-вероятно ще е до 3 куб.м. на член от семейство. Потребената над тези количества вода ще струва по-скъпо. Двете тарифи ще се въведат по различно време за отделните градове. До седмица-две обаче водата ще поскъпне в 18 града. От началото на годината „Софийска вода” е монтирала 4000 общи водомери. Дружеството е инвестирало в този проект над 570 000 лв. Това са част от мерките, които компанията предприема за намаляване на неотчетените водни количества. Монтирането на общите водомери ще осигури по-точно измерване и по-добър мониторинг на водопотреблението. Общите водомери се монтират и поддържат от „Софийска вода”. Те се отчитат всеки месец от инкасаторите на дружеството по определен график. Тези водомери измерват общото количество вода, което се изразходва в дадена сграда – жилищни блокове, къщи, вили, търговски и промишлени обекти. След общия водомер може да се инсталира индивидуален (контролен) водомер за всеки отделен обособен имот на потребителите.

 

 
Детски фолклорен конкурс-концерт Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Десет детски фолклорни ансамбли от София и страната ще вземат участие във Петия дтски национален фолклорен конкурс-концерт “Български Фолклор‘2007”, който ще се проведе на 1 декември 2007г. (събота) от 17.00 часа в залата на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Концертът се организиран от Ротаракт клубовете в София и Студентския съвет на УАСГ има за цел да подпомогне детските фолклорни, танцови ансамбли от столицата и страната за съхраняването и популяризирането на българското фолклорно, танцово изкуство. Концертът се провежда за пета поредна година, като броят на ансамблите участващи в него нараства. Тази година, освен от София и София област, участие ще вземат още детски фолклорни формации от Варна, Габрово, Пловдив, Пазарджик и др. Участниците в конкурса са разделени в две възрастови категории, съответно от 7 до 14 години.
Продължава...
 
Център за езикови и компютърни курсове отвори врати в “Дружба 1” Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image
Ако се нуждаете от добро езиково обучение, потърсете Центъра за чуждоезиково обучение “Маестро”. Тук можете да научите английски, френски, испански или португалски. Специализираните кабинети осигуряват на обучаващите се добра обстановка, а преподавателите са на високо професионално ниво. Центърът предлага общоезикови курсове за всички възрасти, курсове за международни сертификати и специализирани - за икономисти, медици, юристи, инженери.
Продължава...
 
„Лип Лес” – гаранция за качество и стил Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
ImageПетър Петров e собственик на фирма „Булстройпрогрес”ЕООД. Занимава се със строителство в България и Германия. Главен представител е за Северна България н а утвърдената марката за интериорни врати „Лип Лес” – България, която е дъщерна компания на “Лип Блед” - Словения.
Фирма „Лип Блед” - Словения стартира с малка дъскорезница през 1948 г. в градчето Блед, известен планински курорт в Словения.Около едноименното езеро в градчето са разположени множество хотели и вили, включително и производствените цехове и търговска част на фирмата, която произвежда и предлага на пазара интериорни врати, мебели и изделия от дървесина.
Продължава...
 
Откриха рампа за хора с увреждания пред „Св. Ал. Невски“ Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image
Стартира национална кампания „Архитектурна достъпност на хора с увреждания до духовните символи на България”. Кампанията стартира с откриването на специална рампа към храм-паметника „Св. Александър Невски”, която ще осигури достъп на хората с увреждания. Изграждането на рампата е един изключително хуманен акт, който ще позволи вече и християнската религия да бъде достъпна. България е страна, в която обществените сгради са недостъпни за хора с увреждания. Според европейските и световните стандарти публичните и обществените сгради трябва да бъдат изцяло адаптирани за тези граждани. Архитектурните бариери са най-сериозната пречка за тяхната интеграция. Статистиката сочи, че всяка година в България около 2000 души се инвалидизират вследствие на автомобилни катастрофи, трудови злополуки, родилни травми, неправилно лечение и болести.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 67


© 2022 Всеки дом