Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Актуално
Пабло Пикасо в GreenCat Gallery Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image
На 25 октомври 2007 г. „GreenCat Gallery“ открива уникална по рода си експозиция. Тя е посветена на едно от най-прочутите имена в световното изкуство, a вернисажът ще се състои в деня на неговия рожден ден, 126 години по-късно. Експозицията, която ще носи името на Пикасо, не просто ще представи 5 от творбите на майстора, но и същевременно ще опита да пресъздаде контекста на една епоха, като представи редом с творбите на Пикасо, произведения и на други негови знаменити съвременници като Салвадор Дали и Хуан Миро.
 
Трафик на хора: време за действие Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Специална пресконференция постави началото на десетдневна инициатива в цялата страна по повод обявяването на Европейския ден за борба с трафика на хора. Събития ще бъдат организирани в градовете София, Пловдив, Варна, Пазарджик, Русе, Бургас и региона в партньорство с Международна организация по миграция. Европейският ден за борба с трафика на хора представлява важен елемент от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора. Отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на хора през 2007 г. цели повишаване чувствителността на обществото към този феномен, водещ до сериозно нарушаване на основните права на човека. Инициативата е насочена към подобряване на разбирането за проблемите, свързани трафика и мерките, които трябва да се предприемат за неговото противодействие.
 
Подкрепи своето училище Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image
Под това мото на 15 септември се проведе първият по рода си концерт за подкрепа на българското школо. Финалистите от “Music Idol” - Невена, Красимира, Деница, Стефан и Пламен, зарадваха своите почитатели с истинско шоу пред Народния театър. Освен със своите песни звездите на “Music Idol” зарадваха най-верните си фенове и със специално подготвени подаръци - бележници с шестици и автографи.

 
Вълшебницата Сусана Бака идва в България Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image
Ако на някоя съвременна певица приляга определението  вълшебница, то това със сигурност е Сусана Бака. Всеки, който е бил в съприкосновение с нейното изкуство, е почувствал магията.
Сусана се движи сякаш плува из въздуха, облечена в семпла, артистична рокля, сребрист шал и с боси ходила. Тя е човек с определено светоусещане, готов да те прегърне с гласа си и  да те накара да се почувстваш щастлив, че споделяш радостта й – от песента, от живота, от любовта и  дори от мъката, която съпътства останалото.
Продължава...
 
Найджъл Кенеди в България Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageНа 5 октомври в Зала 1 на НДК от 19.30 часа можете да се насладите на супершоуто на най-ексцентричния и най-атрактивен цигулар на нашето време  – Найджъл Кенеди. Той ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър № 4 от Моцарт и Концерт за цигулка и оркестър на Бетовен. С това уникално шоу ще бъде открит сезон 2007/2008 от цикъла “Концертмайсторите на Класик ФМ”.
Продължава...
 
Вход свободен Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageЗвезди пеят на безплатен концерт в центъра на София


Американската аренби изпълнителка Лумиди ще бъде голямата звезда на концерта по случай втория рожден ден на музикална телевизия “Сити”. Събитието ще се проведе на 7 октомври на площад “Батенберг” в София. Входът е свободен. Очаква се концертът да бъде посетен от около 50 хил. души, което ще го превърне в най-голямото музикално събитие на годината у нас.
Точно в 20,00 часа на 7 октомври, на сцената в центъра на столицата ще се качат осем от най-големите звезди на годината, чиито парчета бяха сред най-излъчваните в радио- и тв ефира през последните няколко месеца.
Продължава...
 
Пълнят езерото „Ариана“ до 10 дни Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Кметът на София Бойко Борисов даде символично началото на пълненето на езерото “Ариана” с вода точно в Деня на София – 17 септември. На церемонията присъстваха президентът Георги Първанов, областният управител на София - град Тодор Модев и много граждани. Реконструираното езеро ще се пълни с вода през следващите десет дни. Кметът Бойко Борисов каза преди пускането на водата, че “Ариана” може да бъде символ за това, как държава, община и общественост могат да работят заедно за благото на София.
Цялостното пускане на обекта “Орлов мост” (езерото “Ариана” и пространството около него) ще стане през следващия месец.
В езерото от март до ноември ще могат да се ползват три лодки, девет водни колела и една лодка тип BBQ, от декември до февруари 1200 кв. м. от езерото ще бъдат превърнати в ледена пързалка. Водата за пълненето на езерото се осигурява от кладенец в близост до него. Прозрачна звукоизолираща ограда ще отдели езерото от автомобилния поток на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви”.
Светещият фонтан от страната на “Орлов мост” ще има воден стълб с височина 9,40 м. Петнайсет осветителни тела от ковано желязо ще бъдат поставени до езерото откъм Борисовата градина.
 
Райна Кабаиванска... Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
ImageТя пристигна на стария ВИП на Летище София усмихната, както винаги. Поздрави, сподели, че е малко тъжна – заради смъртта на Лучано Павароти и годишнината от атентатите на 11 септември.
Оперната прима дойде в България, за да проведе седмия си майсторски клас в Нов български университет. По инициатива на НБУ тази година събитията около майсторския клас ще протекат под знака на юбилейните за Райна Кабаиванска 50 години кариера.
Продължава...
 
Започна фестивалът в Балчик Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image
84 филма, избрани между 1630 от 62 държави, попадат в международната конкурсна програма на Петия международен фестивал за късометражно кино “В Двореца” - Балчик, който ще се случи от 9 до 15 септември. Филмите се състезават в 4 категории - игрално, документално и експериментално кино и анимация. До българската конкурсна програма са допуснати 41 заглавия от 142. Най-много филми са получени от България, Великобритания и Германия.
Най-късият филм е “Муха” (Испания, 60 сек.), най-дългият - “Алтернатива на любовта” (Германия, 31 мин.). Бари Хенсън, Файсал Куреши и Матиаз Иванисим са част от журито на конкурсната програма - международна, българска и телевизионна. В образователната програма на фестивала са включени лекции, семинари, дискусии върху излъчените филми и уъркшопи, които ще водят специалните гости на кинофорума - “Просто спри и снимай” под ръководството на Ранди Так („Кодак”) и “Звуков дизайн” на Юлия („Леа”) Пишка и Ирина Артамонова.
Продължава...
 
България в Мини Европа Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Image
Рилският манастир или храм-паметника “Св. Александър Невски” са вероятният български символ, който ще влезе в проекта “Мини Европа”, каза министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Според нея един от двата варианта ще бъде приет с решение на МС.
“Мини Европа” е мястото, където човек може да обиколи цял континент само за няколко часа. Това е увеселителен парк в Брюксел, където всички страни членки са представени с макет на своя забележителност.  Засега обаче само България няма свое място в парка. Със София преговорите текат 3 г., е казал шефът на парка Тиери Мею, според в. “24 часа”. Първото предложение на страната ни е било “Св. Ал. Невски”, но то е отпаднало, защото стилът й бил руски.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 67


© 2022 Всеки дом