Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Актуално
Нови детски площадки в столицата Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Средствата в размер на 2 милиона лева са отпуснати от Специализирания общински приватизационен фонд. В момента се провеждат конкурсите за избор на изпълнители, като в район Искър вече е избран изпълнител за изграждане на детски парк.
Броят, площите и местоположението на детските площи се определя от районните администрации. Задължително условие е одобрените работните проекти да се съгласувани в съответствие с изискванията на националното законодателство, както и да отговарят на европейските норми за безопасност при експлоатацията. Площадките ще се изграждат в зелени площи, градинки и паркови пространства безспорна общинска собственост.

По нареждане на кмета на София Бойко Борисов направление „Зелена система и екология” e извършило през пролетта мащабна проверка за състоянието на наличните в столицата детски площадки. В резултат на проверката е констатирано, че броят на площадките в разрастващия се град е недостатъчен, а значителен брой от съществуващите вече площадки не са в добро състояние.

 
Две кули ще се извисят над Варна Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageТе ще бъдат част от новия търговско-развлекателен център от типа мол в морската столица – “Varna Towers”, който трябва да е готов до две години. В комплекса ще бъдат вложени 85 млн. лева. Ще се намира на бул. “Владислав Варненчик”, в близост до кръстовището с бул. “Република”. Той ще включва търговска част, места за забавления, центрове за услуги и др., както и офиси. Комплексът ще се състои от две кули и свързани галерии помежду им. 
Продължава...
 
Фолклорен фестивал „Витоша” Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

11-ото издание на феста ще се проведе от 14 до 20 юли 2007 г. в София. Откриването на фестивала е на 14 юли (събота) от 20.00 часа. Повече от 500 млади изпълнители се събират в българската столица, за да представят традиционните танци и музика на своите народи. Във фестивала ще се включат участници от 11 държави - Индонезия, Италия, Китай, Литва, Грузия, Корея, Унгария, Венецуела, Румъния, Кипър, Армения, както и състави от България. Основната сцена за изява на фолклорните традиции от цял свят ще бъде в Градската градина.
Продължава...
 
Новости в технологията Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Image

Високи технологии в архитектурата
„Въртящият се град“ - така ще се казва новият комплекс, замислен от фирмата High Rise, чийто строеж трябва да започне съвсем скоро на един от островите в Абу Даби. Проектът е оценен на 1,6 милиарда долара. Ще включва 20 сгради, които ще си стоят на едно и също място, и около 300... въртящи се, летящи и плаващи вили. Летящите ще бъдат на два етажа. В комплекса ще има и два хотела-кули.

Продължава...
 
Дулсе Понтеш – душата на фадото Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   


ImageНа 11 юли в зала 1 на НДК ще се състои концертът на Дулсе Понтеш, една от най-забележителните съвременни фадо певици. Събитието е организирано от португалското посолство, Джаз+ и е посветен на Португалското председателство на Европейския съюз (1 юли – 31 декември 2007).
„Fado“ е латинска дума и означава съдба, но всъщност фадо е начин на живот. Фадо е музикалният символ на Португалия, разкриващ същността на португалската душа.

 

Продължава...
 
Диагностика за здраво бебе Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageТова става чрез уникално изследване на ембрионите. За целта бъдещите майки трябва да пият стимулиращи хапчета, за да произведат няколко яйцеклетки, които се оплождат изкуствено. На третия ден след деленето от всеки ембрион се взимат по няколко клетки. Те се изследват под микроскоп, който увеличава образа 400 пъти. Така се установява кой от ембрионите е най-здрав. Подобно изследване струва от 200 до 3000 лв. и се препоръчва за дами над 35 години, както и за жени с няколко спонтанни аборта.
 
Новините Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
Данъкът върху автомобилите в Европейския съюз
ще се определя на базата на вредните емисии въглероден двуокис, които те отделят. Предложението за новата евродиректива бе обсъждано от финансовите министри на страните от ЕС. У нас сега данъкът се събира от общините и се изчислява според мощността и годината на производство на автомобила. Идеята е собствениците на автомобили, които замърсяват въздуха повече, да плащат и по-висок данък. Друг наболял, обсъждан от финасовите министри на ЕС въпрос е застаряването на населението. Необходимо е спешно увеличаване на вноските на домакинствата в схеми за добровoлно пенсионно осигуряване, смятат експертите.
Продължава...
 
Кметът на София ще мотивира софиянци да живеят активно Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageИнициативата на една от най-големите компании у нас и ще се проведе в София на 1 юли 2007 г. Очаква се за втора поредна година хиляди хора да ходят пеша, в името на здравословния начин на живот.
На 1 юли 2007 г. походът ще тръгне от НДК към Южния парк, за да популяризира ходенето пеша като най-удобна форма за придвижване в градска среда. Стартът е обявен за 10,30 ч., пред Пилоните на Националния дворец на културата, където кметът на София ще приветства участниците в инициативата. Гражданите ще поемат по бул. „Витоша” към Южен парк, където ще спортуват заедно с топ спортистите на България. На специално изградени сцени в парка, най-големите спортни звезди ще предизвикат състезателния дух на столичани в различни дисциплини, а момчетата от ГРУПАТА и „Ъпсурт” ще изнесат безплатен концерт за всички, които участват в “Живей активно!”.
“Живей Активно!” се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света осъществява в България.
 
Ванеса Мей ще свири в Зимния дворец Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Image Още с издаването на първия си албум - “Цигуларят”, красивата, млада цигуларка се прояви като виртуоз и създаде един нов стил, който я превърна в музикален феномен. С милиони продадени албуми по целия свят.
Ванеса Мей смело смесва класическата с поп музика. С новия си уникален албум - “Хореография”, тя бележи нова музикална насока, събирайки автентични ритми от целия свят. Аранжиментите са на: Вангелис, индийския композитор А.Рахман, Толга Кашиф.
Продължава...
 
Вердиев фестивал Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageДо 15 юни за първи път в София ще се проведе Вердиев фестивал - съвместна инициатива на Националната опера и балет и НДК. Събитието е част от богатата програма на 12-ото издание на Салона на изкуствата. Фестивалът е по идея на директора на операта Борислав Иванов, чието име е свързано с редица български и международни фестивали. Преди близо 30 години той създава оперния фест в Палма де Майорка и налага постоянното ежегодно присъствие на българските оперни театри. По негова инициатива се създават Вердиевите вечери на едно от тепетата в Пловдив, които по-късно прерастват във Вердиев фестивал на сцената на уникалния Античен театър. През 2000 г. Иванов поставя началото на още един оперен фестивал – на живописния остров Родос, Гърция.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 67


© 2022 Всеки дом