Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Актуално
Сменяме личния лекар Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

До 30 юни, ако сте здравноосигурени и желаете, можете да смените личния си лекар, като се регистрирате при нов. Смяната може да се извърши два пъти годишно - през месеците юни и декември, като пациентът има право да избере личен лекар на територията на цялата страна.  
Хората, които искат да направят такава смяна, трябва да купят регистрационна форма за постоянен избор и да я попълнят при предпочитания от тях общопрактикуващ лекар. Цената й е 0,10 лв. и в районните здравноосигурителни каси има информация за местата, откъдето може да се купи. В София се продава в медицинските книжарници на 22-ри ДКЦ и на 29-и ДКЦ.
 
Насърчават раждаемостта Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

Image Има идея Столичната община да отпуска еднократна помощ на младите семейства, когато се роди първото им дете. Ако идеята бъде одобрена, родителите до 35-годишна възраст ще получават по една минимална работна заплата, когато се роди първият им наследник. По този начин младите хора ще бъдат стимулирани да имат деца. Стимулът обаче ще е само за родители, които имат адресна регистрация в столицата.
В София годишно се раждат около 13 000 бебета.
 
Естествени цветове и материи Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageТе властват навсякъде. Както при електроуредите, така и при мебелите и текстила. Приятни са, носят усещането за спокойствие и уют. Заложете на бежовото, кафявото, пясъчното. Материите са коноп, въжета, лен.
Важно е да изберете естествените материали особено, когато става дума за подреждане на спалнята.
Продължава...
 
Салон на изкуствата в НДК Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   


18 май (петък) в зала 8 на НДК от 18.00 часа можете да гледате концерт на вокална група „Смехоранчета”. Поводът е 18-ят рожден ден на групата, събитието е част от програмата „Летен детски фестивал”.
На 18 май в кино “Люмиер” от 19.00 ч. е откриването на Дните на руското кино.
На 18 май  от 20.00 ч. в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще има концерт на Trio C Tot de Derde (Холандия). На път от Индия, с каравана през Пакистан, холандската underground група ще свири извънредно у нас след деветмесечно пътуване из Изтока. Акустична цигулка (Kарел ден Хертох), акордеон (Кууш Летинк) и кларинет (Каспар Тера) са в ръцете на трима млади холандски музиканти, които създават уникален mix, вдъхновен от балканската и циганската музика, през клезмер, до джаза. Свирят навсякъде - от фолклорни фестивали със симфонични оркестри, джаз и хеви метъл фестивали и dendy клубове, през цигaнски и еврейски сватби до пънк сцена. Свирили са с големи цигaнски музиканти като Фанфаре Чокария, Тараф ду Хайдукс, Венци Такев и други. Концертът им в Червената къща е и тяхното сбогуване с българската публика след деветмесечно пътуване из Изтока на връщане към Западна Европа.

Продължава...
 
Стачка блокира движението в столицата Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageАко на 15 май имате спешна работа, потърсете начин да стигнете до мястото, за където сте тръгнали по-рано с не с градския транспорт. Това е датата, за която е предвидената ефективната стачка на всички видове градски транспорт в София. Ще се движат по две коли на линия, което означава минимум половин час чакане, препълнени маршрутки и липса на таксиметрови коли. Частните линии няма да стачкуват така че линиите, които са обслужвани от тях ще бъдат по-достъпни за гражданите.
 
Денят на Европа Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
ImageНа 9 май както всяка година Европа ще празнува своя ден. София ще го отбележи с голям безплатен концерт на площад „Батенберг”, а на сцената ще видим легендарния китарист Гари Мур, един от най-талантливите музиканти.
Продължава...
 
Пейзажите на Силви Басева Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   


ImageКолекцията от 25 платна в три цикъла - „Прозорци и врати”, „Къщи” и „Градини и дървета” можете да разгледате в галерия “Мургаш”. Художничката кани ни да се разходим и разгледаме нейните градските и природни пейзажи, играта на светлината и сенките по фасадите, прозорците, пътеките и дърветата. Заглавието ”Настроения” обединява в себе си различния и живописен поглед на Силви Басева към това, което ни заобикаля.

 

Продължава...
 
Време за култура Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   
ImageПремиера в Сатиричния театър
На 7 май от 19.00 часа на сцена „Щастливеца” можете да видите премиерния спектакъл „Слънчев удар – едно лято на Сара Бернар”.
Постановката е на Валентин Ганев, участват Татяна Лолова, Валентин Ганев и компания.
Продължава...
 
Изложба живопис Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageПленерът в Черноморец все по-често става предпочитаната форма за бягство на художниците... в реалността. За организаторите пък, е начин да формират личната си колекция, привличайки любимите си автори. Така взаимно-изгодната симбиоза дава неочаквани резултати, не само чиста печалба. Важни са емоциите, както всички казват.

Това ще бъде изяснено в пространството на галерия-книжарница „София Прес“ до 14 май, с  изложбата на участниците от пленера в Черноморец. Тя ще включва живописни платна на: Станимир Видев, Валентин Узунов, Станимир Желев, Димитър Яранов, Огнян Цеков, Евгени Халачев, Атанас Атанасов, Елена Панайотова, Катя Ортвайн, Найден Найденов и Иван Хаджийски.

Инициатори са Стоимен Илиев – домакин на пленера, и Зорка Хрусанова – кмет на Черноморец. Всички – и организатори и участници, превръщат Черноморец в нещо повече от туристическа дестинация.
Продължава...
 
Светлина! Дайте повече светлина! Печат
Актуално
Автор Всеки Дом   

ImageИсторията разказва, че...
Няма абсолютно доказателство кой е измислил електрическото осветление. Според някои изследователи лампи на подобен принцип били използвани още от древните египтяни.

За доказателство се посочва чертеж, открит през 1969 г. в древноегипетския храм на богинята Хатор. Гръцкият сатирик Лукиан (120-190 г. пр.н.е.) в някои от своите творби също споменава за ярък източник на светлина, идващ от главата на статуята на богинята Хера в гр. Хераполис, Сирия.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 67


© 2022 Всеки дом