Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Красота и здраве
Внимавайте с храната Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Н. Подолешев, дерматолог, ВМА   

ImageСезонът на пресните зеленчуци и плодове вече е в разгара си. Изкусителната съблазън е заляла сергиите по пазарите, а оттам се пренася и на вашата трапеза. За съжаление, като неканени гости на нея все по-често ще се настаняват и пестицидите и други опасни за здравето натрапници, с които трябва много да внимаваме.

Продължава...
 
Не прекалявайте с великденските яйца Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Н. Подолешев, дерматолог, ВМА   
ImageИзвестно е, че спорът кое се е появило първо – яйцето или кокошката, все още не е решен. Ние също сме далеч от идеята, че ще намерим верния отговор. Заслужава си обаче да разгледаме по-подробно “енигмата” яйце, още повече, че то се е превърнало и в основен Великденски символ. Как точно е станало това, днес никой със сигурност не може да обясни, но се счита, че тъй като по това време на годината единствено кокошките са започвали да снасят, то яйцата са напълно подходящи да украсяват празничните трапези. А и след продължителните пости човешкият организъм изпитва остра необходимост именно от продукти, богати на качествени протеини.
Продължава...
 
Грижи за кожата през пролетта Печат
Красота и здраве
Автор Всеки Дом   
ImageСезонът се характеризира с резки метеорологични промени, слънчеви изригвания, магнитни бури и т.н., създава проблеми не само за целия организъм, но и за кожата. От първостепенно значение е да се справим с едно наследство от зимата, наречено пролетна умора. Типичните й признаци са чувството за отпадналост още при ставане от сън, потиснатото желание за работа, липсата на апетит и главоболието. Наблюдава се и засилена раздразнителност, нервност, напрежение, избухливост. Често се появяват безсъние, виене на свят, изтръпване на крайниците.
Продължава...
 
итамин К премахва тъмните кръгове и сенки около очите Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Н. Подолешев, дерматолог, ВМА   

ImageОчарованието и магията на женските очи са възпяти от много поети. За съжаление, нерядко кожата около тях започва да придобива неестетичен вид още в младежката възраст - лесно подпухва, появяват се бръчици и хиперпигментации. Загрозяващи са и тъмните кръгове (сенки), от каквито често страдат дори и млади момичета. Тъй като сенките около очите могат да сигнализират за някои болестни състояния, те не бива да се подценяват, а да се направи консултация с лекар. След като се изключат смущения от здравен характер, следва да се има предвид, че основната причина за образуването на тъмните кръгове около очите е генетичната предразположеност.

Продължава...
 
Храните, подмладяващи кожата Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Н. Подолешев, дерматолог, ВМА   
ImageДнес със сигурност можем да приемем, че правилното хранене забавя остаряването. В борбата срещу свободните радикали особено важна роля играят, аналогично на прилаганите външно, и вътрешно приеманите антиоксиданти, като например витамините А, С, Е и различните каротени. Счита се, че богатите на тях храни не само предотвратяват процесите на остаряване, но до известна степен могат да доведат и до обратното им развитие. Ето защо ще ви запознаем с най-добрите “стопери” на стареенето на кожата, като искрено се надяваме, че естественият начин да се поддържате по-дълго млади може да бъде определен и като “вкусен”: Разбира се, за да стане видим ефектът, трябва да минат няколко години.
Продължава...
 
Витамин Е стабилизира кожата Печат
Красота и здраве
Автор д-р Н. Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
Известно е, че витамините представляват биологично активни субстанции, които участват в обмяната на веществата и играят специфична роля за доброто състояние на кожата. Поради това те биват включвани в редица козметични продукти, като един от най-често използваните е витамин Е. Главното му физиологично свойство е да играе ролята на хормонен активатор, но освен това той влияе и върху водната и въглехидратната обмяна. Потискайки действието на редица ферменти, включително и на хиалуронидазата, той предотвратява интензивното разграждане на хиалуроновата киселина, която участва в биохимизма на кожата.
Продължава...
 
И зимното слънце може да бъде опасно Печат
Красота и здраве
Автор д-р Н. Подолешев - дерматолог, ВМА   
ImageСки-спортът е не само най-масовият зимен спорт и източник на върховно удоволствие, но и лесно достъпен. Възможността човек да се откъсне дори и само за един уикенд от ежедневието на големия град, да се наслаждава на чистия въздух и на белоснежната природа, да изпита насладата да полети като птица върху ските си – това наистина са мигове на блаженство, които оставят незабравими спомени за цял живот.

За съжаление, нерядко ски-спортът е съпроводен с травми. Освен това опитните планинари много добре знаят, че през зимата не са рядкост и слънчевите изгаряния, протичащи понякога доста по-тежко от летните. Основните причини за това са следните:

Продължава...
 
Мезотерапията възвръща красотата Печат
Красота и здраве
Автор д-р Н. Подолешев - дерматолог, ВМА   
ImageИзвестно е, че съвременната козметология е в състояние да превърне всяка жена в неотразима красавица. Нерядко това се постига чрез използване на външни ефекти, а не чрез преодоляване на проблемите. Амбициран да се справи с тях от “а” до “я”, парижкият лекар Мишел Пистор започва да систематизира и осъвременява редица наблюдавани в медицинската практика явления и факти, недостатъчно осмислени до този момент. Така например на него му направило силно впечатление, че подкожното инжектиране на обезболяващи медикаменти често се съпътства от подобряване на състоянието на кожата, включително и изглаждане на повечето бръчки.
Продължава...
 
Коензим Q10 гарант за красива кожа Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
Днес науката разполага с неопровержими данни, че под влияние на вредните фактори на околната среда и най-вече на слънчевите лъчи в кожата се образуват множество свободни радикали, които предизвикват нейното стареене. Блокирането на тези агресивни вещества се осъществява от антиоксидантите, поради което в козметичните средства се включват различни витамини с такива свойства. Понастоящем все по-често се използва и коензим Q10, който е не само антиоксидант, но и мощен енергиен активатор на клетката. Той е мастноразтворим и лесно прониква в кожата, където упражнява благотворното си действие. 
Продължава...
 
Витамин С възвръща и съхранява младостта на кожата Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
ImageДействието на витамин С е многостранно. В кожата той участва в изграждането на колагеновите влакна, стимулира зарастването на рани и като антиоксидант залавя свободните радикали, предотвратявайки състаряващото действие на слънцето и другите фактори на околната среда.
Тъй като е мощен антиоксидант, витамин С редовно се добавя към козметичните препарати, за да предотврати окислението на ненаситените мастни киселини в тях. При локалното третиране на кожата с витамин С възникват два проблема. Първият е, че под въздействието на кислорода, пряката слънчева светлина и топлината той се разгражда. Вторият е, че дори и да бъде стабилизиран във високи концентрации, тъй като е водно разтворим, трудно се абсорбира в кожата и ефективността му е нищожна.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 36


© 2022 Всеки дом