Новинарски флаш

Вижте новите кафемашини и кафеавтомати Saeco

 

 
powered_by.png, 1 kB

В този брой
Кръстословица - отговори Печат
Quiz - отговори
1. Майорка        
2. Индира
3. Норвегия
4. Ерекция
5. Андромеда
6. Пикадили
7. Орхан
8. Ла коста
9. Индевър
10. Сергей
 
Шифрограма - отговори Печат
Quiz - отговори
1. Защо карък ни занимават с глупости
2. Отбор карък са идиоти
3. Наздраве
4. Бонус ако не искате помощ
5. Извинете ни за тормоза
 
1001 нощи.... - отговори Печат
Quiz - отговори

1. - висок татко;

2. Абдул Малик бен Маруан;

3. – Гул;

4. - При мюсюлманите бракът между първи братовчеди е естествен и се поощрява от родителите на младоженците, поради това обръшението между съпрузите е братовчеде/ братовчедке;

5. - Официална формула за развод.  Според шариата право на развод има само съпругът, който произнася думата „талак“. Ако я каже веднъж, той може след като жена му е напуснала дома, да размисли, да отиде при близките й и да си я прибере. Ако я произнесе два пъти, той пак може да си я вземе, но само при условие, че тя встъпи в законен брак с друг мъж (мухаллил, заместник), макар и само за един ден, а след това този втори мъж да се разведе с нея, което не е задължително и тя може да остане завинаги негова съпруга. Именно тук се появява ролята на богато платения мухаллил, който трябва да се „ожени“ за срок от броени минути, а след това да се разведе с изоставената съпруга – нещо, което е твърде доходна професия на определени лица. Произнасянето на думата „талак“ три пъти поставя огромни допълнителни проблеми пред мъжа, който я е произнесъл, и връщането на съпругата е почти невъзможно.

6. - червено, бяло, черно, зеленият.

7- От Франция, французин.Общо название на чужденци – европейци и християни, в арабските страни.

8. - „Ма ша-а-ллах!“ - букв. „това, което е пожелал Аллах“. С времето придобива значение на „Браво“.

9. - Според Корана над земята се извисяват седем небеса, които са разположени едно над друго. Има и седем земи, като на „долните“ живеят обикновено джинове. Земята, на която живеят хората, е най-горната, тоест тя се намира най-близо от по-долните от нея земи до „най-долното“ небе, т.е. седмото.

10. - Уд.

Отговорите на въпросите са такива, според Киряк Цонев - е български дипломат, арабист, писател. Автор е на редица художествени и научно-изследователски книги, между които „1001 нощ“ - превод от арабски, предговор и азбучник.

 
Загадъчните филми - отговори Печат
Quiz - отговори
1. Истински романс

2. Отвъд граници

3. Междузвездни войни

4. Западното крило

5. Завръщане в бъдещето

6. Пурпурните реки

7. Малко позабременяла

8. Мъже на честта

9. Смело сърце

10. Козият рог

11. Изгори след прочитане   
 
Детски филмчета - отговори Печат
Quiz - отговори
1 Вещицата, Великанът и Джуджето Румпи
2 Пираня
3 Куба, Бартек и Мецанка
4Джена, не Джеймсън, от седморката на Блейк
5 Ксения
6 Капитан Падналими
7 Женя
8 Винету
9 Вук и Ин
10 Спаска Спасова
 
Cherchez la femme Печат
Quiz

1. Съвременна Пепеляшка, учила химия . И  вместо да стане просто принцеса след сватбата, тя се захваща отново здраво за работа и става ............... Популярното ú име е като на хеви метъл банда. И  е ...................................................

2.Като повече свои сънародници и тя посещава Франция. Но черната Венера остава там завинаги. Участва във съпротивата. Получава розата на Почетния легион. Член е на масонска ложа. Има и благородническа титла. Заради непристойните ú тоалети не е допусната до много театри в Европа. В дома си събира едно малко ОН. Днес примерът ú е последван от  Лара Крофт .

3.Родена под друго име. Доста млада е омъжена за eдиния от първоапостолите , впоследствие ражда другия. Има особена слабост към орлите, които ú помагат в труден момент.

4.Дъщеря на евреин и мексиканка. Притежава странен ексхибиционизъм. Забърква се в кратка афера със съмнителен революционер. Носи етнически тоалети с флорални мотиви.

5.Дама с екстравагантна външност и  демонична природа. Омъжена за благородник от френски произход. Стъжнила живота на множество дребосъчета.

6.Тя е учителка, но е по-известна с шивашките си умения. Има песен посветена на нея. Добавят  ú благородническа титла.

7.Тази дама достигнала почти сто години се носи като розов облак. Рожбите ú са в същия нюанс.

8.Влиятелна личност и диктаторка в своите среди. Вдъхновена от мъжете. Концентрира се върху джобовете. Обожава удобството, любовта и петицата.

9."Най-лошата секретарка на света", умерено добра преподавателка по английски език, обикновена учителка по френски език, сякаш на магия, тази жена, понастоящем на 43, е една от най- известните в света.

10. „Сега вие й се смеете, че ви мие съдовете, а един ден може би вие ще миете нейните“. И действително – роденото в плевенско село девойче спечелва света с таланта си.

 
ВЕСТНИК „ЛЕКАНОЩЕН ТРУП” Печат
Quiz

ЗА КОЯ ПРИКАЗКА СТАВА ВЪПРОС :)

МЛАДА ЖЕНА ОСАКАТЕНА СЛЕД ОПЕРАЦИЯ В КЛИНИКА ЗА ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ
Не може да говори, ходи трудно.  Хирургът присажда косата й на себе си.

БИЗНЕС ДАМА, СОБСТВЕНИК НА ЦЕХ ЗА ОБЛЕКЛА, ЕКСПЛОАТИРА РАБОТНИЧКА
Държи семейството й за заложници, докато момичето си изпълни нормата.

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА РАЗПРОСТРАНЯВА ДРОГА В ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ
Девойка в кома след консумация на плодове.  Младеж успява да я свести с изкуствено дишане.

ПСЕВДОЛЕЧИТЕЛ РАЗОБЛИЧЕН
Церил сърдечни проблеми с компрес, деменция с акопунктура и фобии с безобидна настойка. Използвал циркови номера, за да респектира пациентите си.

СМЪРТ НАВРЪХ КОЛЕДА
Малко момиченце намерено замръзнало в преспите в центъра на града при странни обстоятелства - облечено леко и босо.

РОДИТЕЛИ ИЗОСТАВЯТ ДЕЦАТА СИ ЗАРАДИ ФИНАНСОВАТА КРИЗА
Две невръстни деца изоставени в запустяла местност.  След няколко дни издирване, се прибират сами. Гледат ги в сладкарски цех в близкото село.

ЛОВЕЦ ЗАПОДОЗРЯН В КЪРВАВО УБИЙСТВО
Сигналът е подаден от любовницата му, която твърди, че е заклал дъщеря й. Намират у него прясно изтръгнато сърце.  Експертизата го оневинява – от свиня е.

БЕЗСКРУПУЛНИ КРАДЦИ ОБИРАТ ДЕЦА!
Взимат парите за учебници на първокласник в първия учебен ден.

ЧУЖДЕНКА СЕ ОПЛАКВА ОТ 5-ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ
Представя медицинско удостоверение за леки телесни повреди, причинени от неудобен матрак.


ЛОВЪК МОШЕНИК ЗАМЕСЕН В ЖИЛИЩНА ИЗМАМА
Мутра изчезва мистериозно от дома си.  Мошеникът го подлъгал и го убил – настанява там приятел.

СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕ ОТ МИСИЯ, РЕЙНДЖЪР ЗАГИВА В ПОЖАР У ДОМА
Приятелката му изгаря с него.

ОТВЕЛЕЧЕНО ИН-ВИТРО МОМИЧЕНЦЕ ИЗПРАЩА КАРТИЧКА НА МАЙКА СИ
Живяла в подземие.  Спасява я летец.  Днес е щастливо омъжена на Майорка.

НАШ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН МАЛОЛЕТЕН ВЛИЗА В САТАНИНСКА СЕКТА.
Изгонват го – обрал ги.  

НОВ ВИД ИЗМАМА В ИНТЕРНЕТ
Олигарх се излага публично. Похарчил пари за виртуални дрехи, явява се на парти гол.

ОПИТ С ГЕННО-МОДИФИЦИРАНО РАСТЕНИЕ ПРИЧИНЯВАТ СМЪРТ
Хормон на растежа изстрелва растението в небето. Корпусът на космическа станция пробит. Загива астронавт.

ВЯТЪР СЪБАРЯ ДВЕ КЪЩИ
Некадърно строителство едва не погребва двама под руините. Спасява ги съсед – приютява ги при себе си докато дойде Гражданска защита.

ТИЙНЕЙДЖЪРКА В КОМА, ИЗГЛЕЖДА ОТ СВРЪХДОЗА
Намират я в изоставена къща.  Боцнала се за първи път.

ПРОЧУТ КУЛИНАР ПРЕДИЗВИКВА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ
Пропуснал съществена подправка в националната манджа на госта.

ДЕТЕ С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО СЕ ЗАКЛЕЩИ НА ВРАТАТА НА ДОМА СИ
Съседи му четат приказки – чакат го да отслабне.

БИЗНЕСМЕН СЪДИ ГАРДОВЕ
Охранителна фирма не може да опази овощна му градина от крадци. Плодовете обирани безскрупулно през нощта. Гардовете къртят.

 
Любопитно Печат
Quiz
1.
В средновековния латински език  глаголът „paternostrare” имал две значения. Първото, религиозното е достатъчно очевидно, затова не питаме за него. А за второто можете да се досетите, особено ако имате предвид една известна фраза в българския език, съдържаща произхода на глагола. Какво е второто значение?
2.
В колчана на всеки самурай имало така наречена „фамилна стрела”, на която било написано името на война.  Тази стрела никога не се използвала съобразно с основното си предназначение. В съвременния свят използваме други предмети със същата цел. За какво е служела „фамилната стрела”?
3.
Японското правителство по време на Втората световна война не е разгласявало широко за тези случай, но те са факт. Например – жена убива двете си деца и се самоубива, за да даде шанс на съпруга си да изпълни мечтата си. Каква е била мечтата на мъжа?
4.
През 1812 г. Наполеон води война с Русия. Френският император така и не се решава да издигне във войната лозунга за освобождаване на крепостните. Оттам и популярността му сред руските селяни е „под нулата”, а много дори го смятат за предтеча на Антихриста.  В същото време обаче, по време на тази война много често се случвало /предимно вечер или нощем/ руски офицери да бъдат убити или ранени от своите си – руски – войници. Защо?
5.
По данни на статистиката Първият е бил роднина на Вторият в 44,3 % от случаите, стар познат в 28,5 % от случаите, а в 27,2% от случаите е слабопознат или непознат. Последната им среща в 40 % от случаите е била в жилище или общежитие, най-често между 18 и 23 часа. Кои са Първият и Вторият?
6.
В една книга с въпроси за куиз, изданена през 1999 г. имало куп глупави грешки. Според авторите например между Земята и Слънцето се намират Венера и Марс, въздухът може да се охлажда до минус 434 градуса по Целзий. Опитате да познаете къде според тях е измислено бойното изкуство самбо?    
7.
Eдна от главните забележителности на Севиля е катедралата, където почиват тленните останки на Христофор Колумб.  Ковчегът му е разположен малко необичайно. Намира се в ръцете на четири статуи, символизиращи Испания. Каква е причината за тази странна позиция на саркофага?

8.
През 1795 година първата електрическа телеграфна линия по системата на испанският инженер Франсиско Силва свързва Мадрид и Аранхуес. Станциите били свързани с около 30 проводника. Защо толкова много?
9.
Спартанските момчета, възпитавани в специални отряди, по „спартански”, били обучавани от малки в искуството да крадат. Въпреки това обаче, когато хванели някое в кражба го биели жестоко. Защо?
10.
Те съставляват повече от половината от населението на Земята,  изработват 2/3 от общото работно време на планетата,  но получават едва 1/10 от световния доход и владеят по-малко от  1/100 от световната собственост. Кои са те?
 
Двама-трима Печат
Quiz

Двама добре, ама „тройка” …още по-добре! :)


1.Една великолепна тройка, свързана с множество престъпления. За някои е голямо разочарование,че двете и рожби не се срещат нито веднъж , но на майка  им това изобщо не и е хрумвало. Тя  споделя : „Защо ? Убедена съм,че нямаше да им е изобщо забавно заедно ”.  Синът  и , професионална хрътка и абсолютен перфекционист  не би допуснал никога да е в сянката на по-възрастната си сестра  - стара мома.  Кои са тримата ?

2.През 1955-та беше „Гигант”- а  Porsche Spyder, към него през 1982-ра се присъедини принцесата Rover P6, през 1997-ма последва и Mercedes S Class. Кои са тримата и какво ги свързва?

3.  Търсим 3-ма от 5-ма. Всички са родом от „Isle of Man”. Звездната тройка има по-голяма сестра и по-малък брат. Съвместната им кариера започва в Австралия. По-възрастния брат е роден през 1946 год. с втори имена Alan Crompton, близнаците са родени през 1949 с втори имена  - единият Hugh,  другия  Ernest. Кои са тримата ? – поименно !

4.. Тризнаци, родени през 1970 год. Започват своята кариера още с отварянето на очите си. Баща им ги отглежда съвсем сам. През годините тримата остават сплотени и се занимават с какво ли не  - лов и риболов, автомобили, определено са атлети, дори една крава успя да ги извади от равновесие…… За кои става дума?

5.  Трима политици с една страст…..рисуването. Единият, роден през 1889 год. , кандидатствал няколко пъти в Академията по изящни изкуства във Виена с желанието да се развие в артистична насока. Вторият започва да рисува през 1915 г. Той открива в изобразителното изкуство спасение срещу депресията.
Третият продаде своята картина за  1 мил. щатски долара. Кои са тримата ?

Image 

1………………………………………………….                 2………………………………………...                  3……………………………………..

6.  Имената на тримата от „ Тройка на разсъмване” .

7.    H..………… Long (1893-1935) американски политик от  Louisiana.
       George  D………………….(1837-1917) адмирал от военоморските сили на САЩ.
       L…………… Schmitt (1908-1993)  аниматор
       Тримата са много привързани към чичо си. . Имената на тримата?


8.    Лъха си на Гийом Аполинер…..:  Един поет, един художник, а по средата една шантава
       рускиня. С първия се запознава в санаториум, а втория, който е с 11 години по-млад от нея
       бива изгонен от баща си заради тяхната връзка. Кои са тримата?

9.     Един съдебен заседател, който прекарва затворен в една стая и решава съдбата на              
        едно момче.  Един от двамата мотоциклетисти, които пътуват през Американския запад в
        търсене на свободата…….... А тя пък дали успя да подложи на протеинова диета своята  
        известна племеничка?  / тук търсим лелята! / Кои са тримата ?


10.  В следствие на успешното му лечение от левкемия , неговият приятел Марио Дради решава     
       да организира събитие, чрез което да събере средства, които да дари на основаната от болния
       фондация. И така, без да предполага той създава едно „явление”, което след представянето си
       на 07.07.1990 влиза дори в рекордите на Гинес. За какво „явление” говорим?Двама

 
ВЕСТНИК „ЛЕКАНОЩЕН ТРУП” - отговори Печат
Quiz - отговори
Малката русалка
Дивите лебеди
Снежанка и седемте джуджета
Магьосникът от Оз
Малката кибритопродавачка
Хензел и Гретел
Снежанка и седемте джуджета
Пинокио
Принцесата и граховото зърно
Котаракът в чизми
Храбрият оловен войник
Малечка-Палечка
Ян Бибиян
Новите дрехи на царя
Джак и бобеното стъбло
Трите прасенца
Спящата красавица
Джуджето Дългоноско
Мечо Пух
Тримата братя и златната ябълка
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 644


© 2019 Всеки дом