Новинарски флаш
Вижте промоциите от мебели Лабиринт този месец
 
powered_by.png, 1 kB
Нежна, силна, недостижима Печат
Автор Всеки Дом   

ImageВиргиния Здравкова показа три собствени нови колекции облекла и аксесоари - Silk Touch haute couture (есен/зима 07/08), Virginia Jeans (колекция 2007) и Virginia by KWIAT Sunglasses, колекция 2007. 

Silk Touch включва 47 официални и сватбени рокли. Името „Копринено докосване” говори не само за материите, от които са създадени тоалетите, но и за усещането от допира до творчеството на дизайнерката.

„Това е една изцяло haute couture колекция. Всяка рокля носи духа на висшата мода – сложна кройка, перфектна конструкция и преобладаваща ръчна изработка, в съчетание със скъпи и много луксозни материи”, казва самата дизайнерка.

Те са ушити изцяло от коприна в различни нейни варианти – копринен шифон, сатенирана коприна, копринен шантунг, копринена тафта. Допълнителен блясък в моделите внасят кристалите Swarovski, естествените щраусови пера и коприна с ламени или метални нишки. В някои от роклите е използвана и естествена кожа с лазерна щампа.
Всички материи Виргиния Здравкова избира от световните лидери в текстилната индустрия – Франция, Италия, Индия и Дубай. Кройките са веревни с повдигната талия и много ръчни елементи като фру-фру, апликации с кристали, мъниста и пера. Дизайнерката лансира копринени материи с преливащи се нюанси и модели с вграден в кръста или около бюста колан, което допълнително подчертава фигурата. Свободно падащите, дълги до земята поли от фини материи придават женственост и елегантност на силуета. Впечатление правят рокли с дълги шифонени ръкави и големи дантелени маншети, както и модели с къса предна част, която плавно преминава в дълъг шлейф. Сред водещите тенденции е и наслагването на прозрачен плат под формата на няколко поли една върху друга. Много атрактивни са роклята с вградени паунови пера и една от сватбените рокли с широк бордюр от бели пера и бродерия от сребърни мъниста и кристали Swarovski. Тоалетите са в силно наситени цветове – оранжево, синьо, зелено, лилаво, черно, жълто. Интересни са роклите, изработени от хамелеонови материи, съчетание на керемидено червено, маслено зелено и кафяво или червено, лилаво и цикламено. Всички платове са ръчно багрени.
 
Бижутата също носят марката Virginia Jewellry и са изработени специално за всяка от роклите. Кристали Swarovski блестят върху дългите обеци и гердани, падащи върху бюста или на гърба. Обувките са като „малки бижута”, ръчно направени от кожа и коприна, с апликации от пера и кристали Swarovski. Интерес представлява уникалната сватбена кринолинена рокля, ушита от копринена тафта, в цвят екрю, обсипана с 5000 ръчно нашити кристали Swarovski с различни големина и форма. В изработването на тоалета е вложен 170 часа ръчен труд...
Освен официалните рокли дизайнерката представи луксозна колекция дънки и слънчеви очила. Стана ясно, че през идващото лято актуални ще бъдат очилата с метални и пластмасови рамки, в комбинация със светли, тъмни, преливащи се и огледални стъкла. Част от моделите са покрити със специална кожа. Стъклата са с усилена устойчивост на счупване, пукване или надраскване.
 
< Предишна   Следваща >


© 2020 Всеки дом