Новинарски флаш
Вижте промоциите от мебели Лабиринт този месец
 
powered_by.png, 1 kB
Новините Печат
Автор Всеки Дом   
Данъкът върху автомобилите в Европейския съюз
ще се определя на базата на вредните емисии въглероден двуокис, които те отделят. Предложението за новата евродиректива бе обсъждано от финансовите министри на страните от ЕС. У нас сега данъкът се събира от общините и се изчислява според мощността и годината на производство на автомобила. Идеята е собствениците на автомобили, които замърсяват въздуха повече, да плащат и по-висок данък. Друг наболял, обсъждан от финасовите министри на ЕС въпрос е застаряването на населението. Необходимо е спешно увеличаване на вноските на домакинствата в схеми за добровoлно пенсионно осигуряване, смятат експертите.

Над 10% от българите успяват да спестяват
и са на мнение, че финансовото състояние на семействата им се е подобрило. Това показват резултатите от анкета на Националния статистически институт. Въпреки това все още 14,8% от населението затъват в дългове, а 65,8% “свързват двата края”. Нараства оптимизмът на хората за финансовото състоянието на семействата им през следващите месеци. Повишават се и намеренията на българите да купуват коли, жилища и да дават пари за ремонт на дома. Въпреки това все още 62% от българите са категорични, че през следващата година няма да могат да си купят автомобил. Подобряват се и очакванията за безработицата през следващите месеци. Но хората смятат, че цените ще продължат да се вдигат бързо, както и през последните месеци.

ImageСпециален баркод върху фактурите на „Софийска вода”
Баркодът върху сметките за вода гарантира по-добър контрол върху разпространението на месечните фактури на дружеството. Така ще се ускори и подобри процесът на разпределяне на сметките по райони и адреси и ще се гарантира по-бързата доставка до клиентите на дружеството. Баркодът върху фактурите дава възможност лесно да се проследи кога всяка фактура  достига до пощенската кутия на клиентите.
„Софийска вода” изпраща фактурите на своите около 500 000 клиенти всеки месец. Те са в непрозразни, запечатани пликове. Дружеството отчита общите водомери всеки месец, а индивидуалните водомери веднъж на всеки три месеца. Можете да платите сметките си в 30-дневен срок след получаване на фактурата. Подробна информация за местата и начините на плащане има на гърба на всяка фактура.

Image Тегленето на пари от банка може да става и с пръстови отпечатъци и сканирани снимки
Банкирането с биометрични данни ще бъде въведено от швейцарската Pictet. С помощта на данните ще се дава достъп и управление на клиентските сметки. Системата предвижда снемането на триизмерни снимки с 40 хил. цифрови точки за идентификация.

 
< Предишна   Следваща >


© 2020 Всеки дом