Новинарски флаш

Вижте новите кафемашини и кафеавтомати Saeco

 

 
powered_by.png, 1 kB
Вердиев фестивал Печат
Автор Всеки Дом   

ImageДо 15 юни за първи път в София ще се проведе Вердиев фестивал - съвместна инициатива на Националната опера и балет и НДК. Събитието е част от богатата програма на 12-ото издание на Салона на изкуствата. Фестивалът е по идея на директора на операта Борислав Иванов, чието име е свързано с редица български и международни фестивали. Преди близо 30 години той създава оперния фест в Палма де Майорка и налага постоянното ежегодно присъствие на българските оперни театри. По негова инициатива се създават Вердиевите вечери на едно от тепетата в Пловдив, които по-късно прерастват във Вердиев фестивал на сцената на уникалния Античен театър. През 2000 г. Иванов поставя началото на още един оперен фестивал – на живописния остров Родос, Гърция.
Тържественото откриване на Вердиевия фестивал в София беше на 5 юни от 19.00 часа с постановката „Набуко” на Софийската опера.
На 9 юни от 19.00 ч. зала “България” ще бъде домакин на втората Вердиева вечер, в която ще бъде изпълнен “Реквием”. Участват хорът и оркестърът на операта, солистите: Радостина Николаева, Елена Чавдарова-Иса, Румен Дойков, Светозар Рангелов.
Не случайно уютната луксозна зала на Народния театър “Иван Вазов” е избрана за спектакъла на операта “Травиата” на 13 юни. В него ще участват гости от Южна Корея – в ролята на Виолета ще видите младото сопрано Юн Куонг Юи, Алфред Жермон – До Хюнг Ким, Жорж Жермон – Санг Му Чой.
Фестивалът ще бъде официално закрит на 15 юни от 19.00 часа отново в зала 1 на НДК с пищен галаконцерт - “Най-хубавото от Верди”.
 
< Предишна   Следваща >


© 2020 Всеки дом