Начало arrow Актуално arrow Дулсе Понтеш – душата на фадото
Новинарски флаш
Вижте промоциите от мебели Лабиринт този месец
 
powered_by.png, 1 kB
Дулсе Понтеш – душата на фадото Печат
Автор Всеки Дом   


ImageНа 11 юли в зала 1 на НДК ще се състои концертът на Дулсе Понтеш, една от най-забележителните съвременни фадо певици. Събитието е организирано от португалското посолство, Джаз+ и е посветен на Португалското председателство на Европейския съюз (1 юли – 31 декември 2007).
„Fado“ е латинска дума и означава съдба, но всъщност фадо е начин на живот. Фадо е музикалният символ на Португалия, разкриващ същността на португалската душа.

 

Дулсе Понтеш се запознава с фадо традицията още в ранна детска възраст от чичо си Карлос Понтеш – един от харизматичните фадо певци. Тя израства в артистична атмосфера – всеки от семейството й е свързан по някакъв начин с музиката. На 7 години започва да изучава пиано в Националната консерватория в Лисабон. През 1991 г. стига до осма позиция на конкурса Евровизия с песента „Lusitana Paixao“. Пяла е в дует с Андреа Бочели, Хосе Карерас. Дулсе Понтеш има магнетично завладяващо присъствие на сцената, а опитът й в танца и театъра й дават допълнителна артистична сила, като я правят неотразима.
 
< Предишна   Следваща >


© 2020 Всеки дом