Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Започна фестивалът в Балчик Печат
Автор Всеки Дом   
Image
84 филма, избрани между 1630 от 62 държави, попадат в международната конкурсна програма на Петия международен фестивал за късометражно кино “В Двореца” - Балчик, който ще се случи от 9 до 15 септември. Филмите се състезават в 4 категории - игрално, документално и експериментално кино и анимация. До българската конкурсна програма са допуснати 41 заглавия от 142. Най-много филми са получени от България, Великобритания и Германия.
Най-късият филм е “Муха” (Испания, 60 сек.), най-дългият - “Алтернатива на любовта” (Германия, 31 мин.). Бари Хенсън, Файсал Куреши и Матиаз Иванисим са част от журито на конкурсната програма - международна, българска и телевизионна. В образователната програма на фестивала са включени лекции, семинари, дискусии върху излъчените филми и уъркшопи, които ще водят специалните гости на кинофорума - “Просто спри и снимай” под ръководството на Ранди Так („Кодак”) и “Звуков дизайн” на Юлия („Леа”) Пишка и Ирина Артамонова.
Благодарение на спомосъществувателите на фестивала всички прожекции от конкурсната и паралелната програма са безплатни за желаещите да ги видят! Записването за участие в двете филмови предизвикателства също е свободно - 48-часовото е заснемане и монтиране на късометражен филм за 48 часа, а 24 -часовото предизвикателство - за създаване на реклама със социална тематика за едно денонощие. Най-добрите работи ще бъдат представени на специални следващи събития и на всички фестивали, с които “В Двореца” поддържа партньорски отношения и обменя продукция. Фестивалът се организира от студенти с подкрепата на Министерството на културата, Държавния културен институт - Културен център “Двореца”, община Балчик, БТК - за тебе е, Гьоте-институт - София.
 
< Предишна   Следваща >


© 2022 Всеки дом