Новинарски флаш
Вижте промоциите от мебели Лабиринт този месец
 
powered_by.png, 1 kB
За естетичен околоочен контур Печат
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
Известно е, че състаряването на кожата на лицето се проявява първоначално в областта на околоочния контур, където тя е изключително фина и поради това лесно уязвима от агресията на заобикалящата ни среда. За да се предотврати настъпването на неестетичните промени в тази деликатна зона, трябва да се спазват някои основни правила:
Ориентирайте се към природосъобразен начин на живот – избягвайте недоспиването, хранете се рационално, изграждайте и се придържайте към правилни хигиенни и здравни навици (не прекалявайте с алкохола, никотина).

Въздържайте се от прекалено излагане на въздействието на агресивните фактори на околната среда – слънце, вятър…
По време на излагане на слънце използвайте фотопротективни препарати, осигуряващи широкоспектърна защита от ултравиолетовите лъчи.
През лятото носете тъмни очила. Така слънцето по-малко дразни очите и се избягва непрекъснатото им присвиване, което е една от основните причини за образуване на бръчки. Същото е валидно и ако през зимата карате ски.
Ако имате нужда от корекция на зрението и очила, не отлагайте консултацията с офталмолог.
При подпухване на кожата под очите правете плискания и компреси с редуване на топла и студена вода и не използвайте тоници, съдържащи спирт.
При образуване на по-дълготрайни торбички под очите употребявайте лосиони с розова или карамфилова вода, както и препарати на базата на растителни екстракти – бръшлян, невен и др.

С оглед повишаване съдържанието на кислород в кожата на околоочния контур се препоръчва използването на кислородна козметика. Почиствайте очния грим всяка вечер.
Когато избирате крем за околоочния контур, изпробвайте поносимостта на кожата към него с помощта на тестер.
Никога не третирайте околоочния контур с крема, който използвате за кожата на лицето.
Нанасянето на крема около очите трябва да се извършва по най-щадящия кожата начин. Препоръчва се за втриването му да се използва малкия или четвъртия пръст на ръката, тъй като тогава масажиращите движения са най-нежни.
Докато кремът се нанася, погледът трябва да е насочен нагоре. Така кожата се опъва по-добре и кремът прониква и в най-фините бръчици.
Отстраняването на тъмните кръгове около очите се извършва с крем, съдържащ витамин К.
Д-р Н. Подолешев
дерматолог, ВМА

 
< Предишна   Следваща >


© 2020 Всеки дом