Начало arrow Актуално arrow Вълшебницата Сусана Бака идва в България
Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Вълшебницата Сусана Бака идва в България Печат
Автор Всеки Дом   
Image
Ако на някоя съвременна певица приляга определението  вълшебница, то това със сигурност е Сусана Бака. Всеки, който е бил в съприкосновение с нейното изкуство, е почувствал магията.
Сусана се движи сякаш плува из въздуха, облечена в семпла, артистична рокля, сребрист шал и с боси ходила. Тя е човек с определено светоусещане, готов да те прегърне с гласа си и  да те накара да се почувстваш щастлив, че споделяш радостта й – от песента, от живота, от любовта и  дори от мъката, която съпътства останалото.
Сусана и нейната група, състояща се от двама  перкусионисти – Хуан Котито Медрано и Уго Браво, китариста Серхио Валдеос и  басиста Давид Пинто, разказват афро-перуански приказки за вълшебствата в живота. Нейните прикази са приютили звуците от песните на нейните предци и пазят жива афро-перуанската култура. Това е толкова нежно емоционална, непредвидима музика, която ви кара да си зададета въпроса, щом веднъж я чуете – как сте живeли без нея досега?  
Когато я слушате, не слушате просто една певица от Перу, дори не и от Латинска Америка – вие сте с един глас, който е способен да ви развълнува от дън душа - без значение откъде сте, дали разбирате испански или дали се вълнувате от този музикален стил. Просто слушате и се оставяте на Сусана да ви заведе, накъдето е тръгнала.
Музиката на Сусана Бака е родена е по крайбрежните квартали на Лима, но артистичният й облик не се побира в регионалните граници.
Успехът и концертните й изяви в чужбина разширяват нейния кръгозор, но не променят виждането й за света.
Всички почитатели на нейната музика ще могат да я видят на 10 ноември от 20,00 ч на сцената на зала „България“.
 
< Предишна   Следваща >


© 2022 Всеки дом