Начало arrow Дамско матине arrow Гримът през есента демонстрира женственост и сила
Новинарски флаш
Вижте промоциите от мебели Лабиринт този месец
 
powered_by.png, 1 kB
Гримът през есента демонстрира женственост и сила Печат
Автор Всеки Дом   
Image
В съответствие с идеята, че модерният ролеви модел за Есен/Зима’07 има вид, като че ли жената току що е “станала от леглото” и се нуждае от много малко усилие, за да изглежда добре, косата е семпло измита и изсушена с небрежни вълни, плътна и блястяща.
Графични символи и светла пудра рисуват точно копие на уличните графити и на боди пейнтинга, наблюдаван върху автентични африкански (индийски) племена. Те подчертават и илюстрират окото, създавайки поразителен и до известна степен агресивен поглед, който е едновременно и закачлив. При „Баленсиага“ белият ацтек или вдъхновените от апачите символи са оцветени през средата на окото, покривайки веждите и продължавайки нагоре до долната част на челото. При „Comme des Garcons“ можем да видим детски пастелени розови и сини плашливи очи на панда. В повечето случаи останалата част от окото е недокосната. В някои случаи графично очертаното око може да бъде разглеждано като модел на съвременна маска, защитавайки своя носител от социалното напрежение. Този драматичен смисъл на грима за очи създава театрален ефект, който казва “погледни ме” и в същото време “крия се”.
„The blow out” се отнася до изчистената визия и отразява това, което видяхме при тенденцията “Dutch palette”, където обикновените материи са изпълнени със скъп, луксозен блясък. Косата е издухана, за да се получи гладък, изискан блясък, пълен с енергичност и сияние. Тя е тънка и разкошно здрава, изглежда чиста и здрава, гъста, тежка, с поддържана виталност. Не е съвсем гладка, гладкостта определено поема нова посока, косата няма нужда да бъде изглаждана, за да придобие поддържан завършек. Това е силен, самоуверен вид и загатва за контрол и власт.
Докато повечето устни са оставени с телесен цвят, червените се завръщат за Есен/Зима ’07 и идват предимно в жизнено, забележително рубинено, бордо и дълбоко червено. С препратки от 40-те, видът излъчва свежест, енергия, блясък и естествена самоувереност. Кадифените червила се поставят и леко покриват с топ – гланц или балсам за устни, за да се получи свеж, но не прекалено лъскав вид. Когато устните са червени, гримът за очите е сведен до минимум, пазен за някоя обемиста спирала или може би за очна линия с издължени клепачи, стил 40-те.
 
< Предишна   Следваща >


© 2020 Всеки дом