Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Коензим Q10 гарант за красива кожа Печат
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
Днес науката разполага с неопровержими данни, че под влияние на вредните фактори на околната среда и най-вече на слънчевите лъчи в кожата се образуват множество свободни радикали, които предизвикват нейното стареене. Блокирането на тези агресивни вещества се осъществява от антиоксидантите, поради което в козметичните средства се включват различни витамини с такива свойства. Понастоящем все по-често се използва и коензим Q10, който е не само антиоксидант, но и мощен енергиен активатор на клетката. Той е мастноразтворим и лесно прониква в кожата, където упражнява благотворното си действие.  Неутрализирайки свободните радикали в нея, коензим Q10 не само предпазва клетките от тежки увреждания, но подобрява и енергийния им баланс. Така стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване. Това води не само до видимо намаляване на бръчките, но предотвратява и появата на нови. Постепенно белезите на възрастта започват да отстъпват от повърхността на възвръщащата жизнеността си кожа, която с всеки изминат ден изглежда все по-млада. Най-важните ефекти на козметичните продукти, съдържащи коензим Q10, са:
•    възвръщат жизнеността на кожата и стимулират защитните й функции;
•    предпазват кожата от преждевременно стареене, дължащо се както на действието на UV-лъчите, така и на другите фактори на околната среда;
•    стабилизират естествените механизми на кожата, осъществяващи самообновяването º;
•    осезателно намаляват големината и броя на бръчките;
•    предотвратяват появата на нови бръчки;
•    възвръщат нормалната здравина, еластичност и гладкост на кожата;
Редовното приложение на козметичните продукти с коензим Q10 е желателно да започне колкото се може по-рано, за да се предотврати преждевременното остаряване на кожата. Като се има предвид, че бръчките около очите тип “пачи крак” се оформят достатъчно демонстративно към 25 годишна възраст, можем да препоръчаме на всяка жена след 30 години активно да използва такива продукти.
 
< Предишна   Следваща >


© 2022 Всеки дом