Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
“Коледата безопасна!... Печат
Автор Всеки Дом   

...Внимавайте какво подарявате на децата!”

Стартира социално-информационната кампания “Коледата безопасна! Внимавайте какво подарявате на децата!”. Тя апелира към безопасност на продуктите и открит бизнес, като цели да информира потребителите за риска, криещ се в някои стоки, които нямат нужното качество и не отговарят на изискванията на Европейския съюз. Инициативата стартира с коледна кампания срещу вредните и опасни играчки, които се продават на българския пазар. Много хора в желанието си да спестят пари и време не обръщат достатъчно внимание какви предмети купуват и подаряват на децата около тях.

Затова ще бъде сключен Коледен пакт между производителите на детски играчки, КЗП и потребителските организации, който предвижда предприемане на широк кръг мерки, осигуряващи предлагането на безопасни стоки на потребителите през месец декември, по време на голямото коледно пазаруване.

На 22 декември в търговския център City Center Sofia от 11.00 ч. кампанията продължава с детски празник, на който домакинът на събитието - г-жа Меглена Кунева, ще даде информация как родителите да различават качествените от опасните и вредни детски стоки.

 
< Предишна   Следваща >


© 2022 Всеки дом