Начало arrow Черно и бяло arrow Антрето - визитната картичка на дома
Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Антрето - визитната картичка на дома Печат
Автор Всеки Дом   

ImageПървото впечатление никога не се забравя, затова обзаведете това специално място с повечко любов

Прибирате се след тежък работен ден, отваряте вратата и ви посреща уютното антре на вашата къща. То е и първото нещо, което виждат гостите ви. Ето защо си струва да положите поне малко усилия, за да го направите запомнящо се и привлекателно.

Имате богат избор на възможности – да комбинирате различни модули по свой вкус, да си купите готов ансамбъл от традиционните шкафче, огледало, закачалка или пък да извикате майстор, който да сътвори нещо, което да е близко по стил до останалите ви мебели. Можете да комбинирате няколко модула в различни нюанси на един цвят, за да е по-свеж интериора ви, а можете и да се спрете на традиционната бежово-кафява гама.

Много от специалистите по вътрешно обзавеждане казват, че тази година на мода отново е кованото желязо. От него могат да се направят приказни неща, стига да намерите добър майстор, който да не ви вземе много скъпо. Подходящо е за изработката на закачалки, поставката за чадъри, рамката на огледалото. Добре е да помислите и за покритието на пода – дали ще е мрамор, теракота или паркет. Повечето хора предпочитат теракотата, защото е по-лесна за почистване и поддръжка. Ако пък вече сте избрали мебелировката, добре е да сложите такова подово покритие, което ще е в унисон с нея.

Който и вариант да изберете обаче, той трябва да бъде съобразен както с общия вид на дома, така и с финансовите ви възможности! Никак не е задължително мебелите да са скъпи, за да изглеждат добре. И с по-малко пари можете да направите чудеса, стига да имате основната идея в главата си.

Просторно и уютно

Ако антрето ви е достатъчно широко, можете да разположите в него не само едно шкафче за обувки с огледало и закачалка, но и по-голям гардероб, в който спокойно да прибирате връхните си дрехи, когато им мине сезона. На пазара има много симпатични, функционални гардеробчета с плъзгащи се врати, които могат да бъдат и огледални. Повече шик придават и халогенните лампички, монтирани на горната плоскост. Едно удобно кресло ще довърши картината на идеалното антре! Доста български фирми внасят т. нар. модулни мебели на световноизвестни производители, като хубавото при тях е, че можете да пазарувате “на парче”, в зависимост от нуждите и възможностите си.

Ни повече, ни по-малко

Обзавеждането в минималистичен стил е подходящо за антре, в което пространството е ограничено. Броят на отделните рафтчета зависи от количеството обувки, които ще държите отвън. Естествено, те не могат да са повече от три-четири чифта, иначе ще изглежда грозно.

Изчистените линии и контрастното съчетаване на тъмно със светло дърво създават усещане за хармония. Имайте предвид, че цената на подобен ансамбъл се движи между 1500-2000 лева.

ImageЗа истински индивидуалисти

Ето ви една много интересна идея, стига да сте любители на фотографското изкуство! На кутията на всеки чифт обувки поставете... снимка. Или пък всеки член на семейството да си има шкафче с неговия лик! Това е добро решение, ако нямате повече от 10-12 чифта “оборотни” обувки, иначе ще имате нужда от още един шкаф.
Малки аксесоари за голям вкус

Те придават завършен вид на помещението и са така да се каже “черешката на сладоледа”. Става въпрос за една екстравагантна стойка за чадъри, закачалка за дрехи, напомняща тази на баба ни отпреди 50 години, но издържана в стила на XXI век по отношение на материали и дизайн или закачалка за шалове. Това не са задължителни елементи, но точно те могат да бъдат акцента на вашето антре. Особено ако имат нещо специфично – по-особен цвят или форма, например.

 
< Предишна   Следваща >


© 2022 Всеки дом