Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Къде живее златната рибка Печат
Автор Всеки Дом   
ImageУспешното обзавеждане на всеки дом е съчетание от три компонента – компактност, пропорционалност и удобство. Вити стълби, които пестят пространство, вградени долапи и дрешници, способността да се оформи кът за хранене и за гости в едно и също помещение – всичко това е знак за професионализма на специалиста по вътрешно обзавеждане или пък за добрия вкус на домакинята. Интересни решения се получават, когато има предварителна идея по която да се направи планът за декориране.  Например, искате да живеете в прекрасния свят на русалките и онези златни рибки, които изпълняват желания? Просто си го пожелайте! И ето ви в дълбоките води, където на масата ви са “кацнали” морски звези, гърбът на канапето ви се извива нагоре и надолу като палава вълна, а над бар плота, между висящите чаши за уиски и тези за шапманско плува морски таралеж...

Да откриеш Немо

ImageВсеки детайл трябва да събужда въображението. Вместо корнизи например, можете да използвате стари гребла или “ребро” от лодка – някои автентични, намерени от вас край брега по време на лятната ви отпуска, други – сръчно направени от кварталния ви дърводелец. Малката масичка в къта за гости, направена от стъкло и ковано желязо е привлекателна с изобретението от мрежа, монтирано отдолу, в което можете да съхранявате красивите сувенири от далечни страни или родния бряг на Черно море. Всеки, който поседне на чаша кафе ще може да се наслаждава на тези ваши “спомени”, за които вие пък можете да разказвате чудновати истории и небивалици, докато хапвате от соления кекс. Красиво би се получило да обвиете парапета на вътрешната стълба (ако имате такава) или решетките на леглото в спалнята с нещо, което да наподобява корабно въже. Над входната врата закачете един спаситилен пояс – за всеки случай, може някой от гостите ви да почувства зле, да му стане лошо от поклащането... Обзавеждайки по този начин своята “лодка” вие ще се почувствате като истински капитан. А гостите и приятелите ви, дошли да погледнат, ще получат едно пътешествие с неочаквани и приятни изненади на всеки ъгъл. Важното е да не се отклонявате от основната тема – морето и да запълните помещенията с излишни аксесоари и мебели. Струпването на много вещи може да “убие” идеята, затова бъдете внимателни и не прекалявайте.
Цветовете

ImageЕстествено е да преобладават моряшкото бяло и синьо. Избягвайте изкуствените материали и острите форми. Съчетанието на камък и рибарска мрежа е много оригинално.Наблегнете на естествените цветове и материи. Формите също трябва да са по-меки, предразполагащи.
 
Следваща >


© 2022 Всеки дом