Новинарски флаш
Вижте промоциите от мебели Лабиринт този месец
 
powered_by.png, 1 kB

Грижи за цветята във вазата Печат
Автор Всеки Дом   
Image Те са не само допълнително украшение към интериора, но и носители на положителна енергия и добро настроение. Можете да ги поставите на различни места – на ниска масичка в хола или преддверието, до прозореца, на кухненския плот, дори на пода. Нашият съвет е да не се увличате по големи букети. Освен с рози, гладиоли или гербери домът ви би изглеждал чудесно, ако в някое ъгълче намерите място на няколко стръка полски цветя.

Простите и изчистени форми от светло стъкло, показващи нежните стъбла, са най-подходящи. И макар и лаконични, казват много за вкуса на собственика и за стила на дома. Формата и размерът на съда трябва да съответстват на размера на растенията. В една висока, стройна ваза ще стоят чудесно един, два или максимум три стръка с по-високи стъбла. Ако предпочитате букет от маргарити или невенчета, вземете ниска и широка ваза. Красотата на полските цветя се подчертава по-силно от керамичните съдове. За да подредите добре цветовете, можете да сложите на дъното на вазата слой ситен пясък или пък специална смес от ситни камъчета и натрошена керамика. Съществуват вази, в които има специални приспособления, в които се пъхат стъблата – нещо подобно на съдовете за икебана.

Букетът ще е наистина естетичен и радващ сетивата, ако го направите от един вид цветя – например бели хризантеми. Друга възможност е да подберете растения в различни нюанси на един цвят. Например астри в жълто – от светло до оранжево. Красиво би стоял и букет, събран от контрастни по цвят растения. Много е важно да се грижите добре и правилно за отрязаните цветове, иначе те бързо ще увехнат. Добре е от време на време да подрязвате стъблата. Преди да ги сложите във вазата, почистете внимателно всички листа, за да няма излишна зеленина във водата. Водата трябва да е хладка, нито топла, нито много студена. Много от цветята се запазват свежи за по-дълго време, ако във водата се постави въглен или лъжичка захар.
 
Мястото на което е поставена вазата, трябва да се забелязва. Цветята са също като жените – изискват грижи и внимание. И макар и да звучи малко странно и дори смешно, но вашият букет ще издържи много повече време, ако “чува” повече комплименти за прелестта и красотата си.

 
< Предишна   Следваща >
Безадресно разпространение печатни рекламни материали - листовки, дипляни и брошури в пощенските кутии на домакинствата
Анкети
От къде научихте за вестника ....
 
Кой е онлайн


© 2021 Всеки дом