Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Лица
Подари книга за Коледа Печат
Лица
Автор Георги Господинов   
ImageСтава дума за една кампания на писателя Георги Господинов. Хубава кампания. За която той е написал...
„Всеки момент ще се отприщи предпразничната лудост. Кротките до вчера граждани ще се превърнат в бесни купувачи. Търговците вече пресмятат печалбите и търкат доволно ръце. Коледата все повече заприличва на огромен мол, на коледен базар в НДК, на претъпкани от хора "Метро", "Била"… Коледата като браншови празник на работещите в търговията. Ден на промоцията.
Затова бързам още в началото на този месец да обявя своята малка лична кампания.
Продължава...
 
Интервю с Юлиан Попов Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   

ImageПросперитетът на една страна зависи от образованието

Юлиан Попов е български писател и журналист. През 1985 г. отваря в дома си първата частна галерия - “357”. От 1985 - 1990 г. е редактор в сп. „Факел“. Той е един от създателите на Нов български университет и пръв негов изпълнителен директор. Директор е на британската благотворителна организация “Friends of Bulgaria”. Председател е на Управителния съвет на Българското училище за политика на фондация “Елизабет Костова”.

Продължава...
 
Интервю с Владимир Тодоров Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageПомагаме на хора, преживели ужаса от катастрофата

Владимир Тодоров е завършил известната Пловдивска езикова гимназия, право в Софийския университет „Св. Кл. Охридски”, сега завършва магистратура „Застраховане” във ВУЗФ. Работил е в Комисията по финансов надзор, както и в сферата на ценните книжа и капиталовите пазари. Специализирал е в САЩ. Има професионален опит в застраховането. Председател е на Управителния съвет на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи.

Г-н Тодоров, кога беше създадена вашата асоциация и какви са целите, които си е поставила? - Българите като цяло не знаят правата си и нашата цел е да им помогнем с информация и съвет какво да предприемат, ако станат участник в ПТП (пътнотранспортно произшествие). Асоциацията беше създадена в края на 2005 г. Идеята за създаването й дойде от наблюдението, че гражданите у нас не знаят правата си като пациенти, като застраховани, като пътници в обществения и личния транспорт. 

Продължава...
 
Интервю с Иван Ганев Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageХората обичат да се променят
Иван Ганев е възпитаник на Художествената гимназия, специалност “Керамика и стъкло”. Висшето си образование завършва в Художествената академия, специалност “Графика”. През 1995 г. печели наградата Grand Prix  в Италия за дневна, вечерна и сюрреалистична прическа. От 2001-2003 г. живее и работи в Лондон. На Световния конгрес на “Интеркоафюр Мондиал” в Париж получи титлата рицар. Работи в салона на стилист Капанов.
Продължава...
 
Мъжете в моя живот Печат
Лица
Автор Всеки Дом   

ImageИзвестната баронеса Надин дьо Ротшилд дойде в България, за да представи своята нова книга

Надин дьо Ротшилд e родена на 18 април 1932 г. в Сен-Кантен, работнически квартал на Париж. Играла е в поредица от филми под псевдонима Надин Талие. Познава се лично с много от звездите на френското и световното кино (за някои от тях се разказва в книгата). През 1962 г. се омъжва за барон Едмон дьо Ротшилд и влиза в най-влиятелните международни политически и финансови среди. Написала е 17 книги.  Дойде в България, за да представи „Мъжете в моя живот“ и за да дари средства за децата без родители.

Продължава...
 
Кети Гарби очарова българската публика Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageЗвездата на гръцката музика Кети Гарби застана за първи път пред българска публика. Гарби пристигна у нас със съпруга си Дионисис Схинас, 8-годишният им син и собствен оркестър от 7 музиканта.  Тя изпя всички свои хитове, голяма част от които са копирани от родните фолкзвезди. Атрактивната гъркиня смени няколко тоалета, но най-големи овации предизвика със съвсем символична поличка. „Дойдох тук, за да ви представя песните, които обичате, да се запозная с българската публика, както и тя с мен. Най-важното нещо, което искам да ви кажа е – раздавайте любов“, каза красивата гъркиня.
50 хиляди карамфила бяха разпръснати по време на шоуто. Сред най-бурните фенове на Кети в известен столичен клуб, където тя пя, бяха Вената Райкова и Тишо. 
Продължава...
 
Интервю с Мира Янова Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageУспелите хора ясно си поставят целите в живота
Мира Янова е родена през 1958 г. във Варна. Завършила е социология в Софийския университет “Св. Кл. Охридски”. Работила е в CNRS и CEVIROF в Париж, в НЦИОМ и Института по социология към БАН. През 1991 г. става управител на социологическа агенция MBMD.
Продължава...
 
Интервю с Георги Данаилов Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
Image
Днешното авторитарно възпитание е против живота, против истинската жизнерадост

Писателят Георги Данаилов е носител на наградите “Чудомир”, “П.Р.Славейков” (за цялостно творчество), “ Алеко”, има призове от международни фестивали в Кан, Москва, Техеран, Сан Себастиан, Италия. Сред най-известните му произведения са : “Деца играят вън”, “Убийството на Моцарт”, “До Чикаго и назад – 100 години по-късно”, “Доколкото си спомням” и “Весела книга за българския народ”. Автор е на 12 пиеси и на филмовите сценарии – “Есента на един следовател”, “За къде пътувате”, “А сега накъде”
Продължава...
 
Интервю със Стефан Гамизов Печат
Лица
Автор Мария Цветанова   
ImageНе е нужно да се отказваме да бъдем морални, само защото не можем да бъдем светци

Стефан Гамизов е 36-годишен собственик на консултантска компания, която предлага услуги   за предотвратяване на възможности за възникване на лоши бизнес практики: корупция, нарушаване на правилата на свободна вътрешна конкуренция, осигуряване на защита от корпоративни и криминални групи за натиск за  придобиване на нерегламентирани облаги.
Основател е на Фондация «Референдум.бг», развиваща дейност свързана със защитата на конституционните права на гражданите с особен акцент върху антисемитизма, ксенофобията и расизма.
Продължава...
 
Марта Кондова: Всеки се бори сам в живота Печат
Лица
Автор Всеки Дом   
ImageБългарска актриса, родена през 1980 г. в София. Дъщеря на големия наш театрален и филмов актьор Иван Кондов. Завършва НАТФИЗ през 2001 г. Играе в трупата на театър “София”. През 2000 г. се снима в отличения с награда “Златна ракла” ТВ сериал “Хайка за вълци”.
- Как реши да станеш актриса?
- Имала съм и други желания – да бъда адвокат, журналист, да се занимавам с медицина. Но всичко това отпадна от само себе си и накрая реших, че това е с което искам да се занимавам.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 43


© 2021 Всеки дом