Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Семеен капитал
Почивка на кредит Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   

Image Почивка на кредит – звучи малко необичайно, малко странно, нали? Вероятно малцина са срещали такива предложения, но възможностите съществуват. Лятото вече е тук и всеки започва да крои планове за своята лятна почивка – как ще пътува, къде ще отиде, с кого ще бъде и колко добре ще си изкара. Планирайки всичко това обаче, бъдещият летовник неминуемо достига до един елемент от плана, който може само за секунда да охлади ентусиазма му. Този елемент всъщност съвсем не е безобиден, в действителност той е един от основните – парите.
Продължава...
 
Поръчителството – какво означава то за заемателя и за поръчителя? Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
ImageБез съмнение голяма част от хората знаят какво е поръчителство. Най-общо то може да се определи като поемане на гаранция, че отпуснатият на кредитоискателя кредит ще бъде изплатен. Поръчителството далеч не се ограничава само с това. Съществуват някои основни детайли, които са от значение както за заемателя, така и за поръчителя. Всъщност, ако не бъде осигурен необходимият брой поръчители и в същото време отговарящи на изискванията на банката, кредитът, за който кандидатства даден заемател, няма да бъде отпуснат.
Ясно е, че отговорността, която се поема за покриването на кредита, обременява както заемателя, така и поръчителя. С подписването на договора за кредит правата, задълженията и отговорностите на заемателя в една или друга степен стават ясни. Най-общо той е длъжен навреме и в пълен размер да погасява месечните си погасителни вноски съобразно погасителния план, съставен му от банката.
Продължава...
 
Как да купим употребяван автомобил на изплащане Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
ImageВъпреки ръста на закупените нови автомобили покупката на употребявани такива все още е широко популярна. Начините за закупуване на автомобил, независимо дали е нов или употребяван, са няколко. На първо място, хората, разполагащи с пълната сума, могат да заплатят пълната цена на автомобила и с това покупката приключва. Вторият начин е покупка на изплащане. Това е вариант за хора, които нямат необходимата сума в наличност.
Продължава...
 
Внимавайте какво и откъде пазарувате Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

ImageПлодовете и зеленчуците, които се продават на пазара, трябва да бъдат окачествени, опаковани, маркирани и етикетирани, както изискват 47-те действащи маркетингови стандарти на ЕС. При неспазване на разпоредбата глобата за физически лица е от 600 до 2000 лв., а за еднолични търговци и юридически лица санкцията е от 2000 до 5000 лв.
Продължава...
 
Цените на жилищата у нас растат Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image До края на годината цените на жилищата се очаква да се повишат с още 10%, прогнозират някои от големите агенции за недвижими имоти. За първите три месеца на годината цените в София са нараснали с 16 на сто, а във Варна - с 18%, в сравнение с последните 3 месеца на миналата година. Една от основните причини за това е бързото развитие на пазара на ипотечните кредити. За последните шест месеца с ипотеки са купени близо 70 на сто от жилищата.
Продължава...
 
Ако изгубите здравната си книжка Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

При изгубване, кражба или унищожаване на издадена здравноосигурителна книжка трябва да се подаде молба-декларация по образец до директора на РЗОК от здравноосигуреното лице. Изгубената, открадната или унищожена здравноосигурителна книжка се обявява от директора на РЗОК за невалидна. Обявлението за невалидността се публикува на официалната електронна страница на РЗОК. Здравноосигуреното лице трябва да заплати за новата здравноосигурителна книжка 0.59 лв., за което РЗОК му издава документ.
До три дни здравноосигуреният трябва да представи на избрания от него общопрактикуващ лекар протокола и новата здравноосигурителна книжка за заверка.
 
Автолизинг или автокредит? Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   

ImageКоя е най-подходящата форма за закупуване на автомобил
В днешния забързан и динамичен свят автомобилът се превърна в неизменна част от ежедневието. Отдавна отминаха времената, когато притежаването на автомобил изразяваше определен социален статус и принадлежност на собственика му към определени кръгове от обществото. Разбира се и днес съществуват автомобили, които откровено демонстрират статуса на своите притежатели, но не за тях ще става дума по-долу.

Продължава...
 
Новини Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageЖизненият стандарт у нас се е повишил. Това сочи проучване на Националния статистически институт. От този факт следва още един – подобрило се и менюто ни. Българинът е намалил консумацията на хляб, тестени изделия и сланина и за сметка на това е започнал да се храни с повече месо, плодове и зеленчуци. Лошата новина е, че големият процент от хора, които продължават да се хранят нездравословно са децата и учениците. Затова и тук процентът на индивидите с наднормено тегло е най-голям. Социолозите отчитат, че трябва да мине още доста време, за да достигнем онова ниво на потребление и покупателна способност, които сме имали през 1995 г.
Продължава...
 
Какво се крие зад офертите „Без лихви и такси” Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   

ImageСъс сигурност почти всеки един от нас е чувал това толкова популярно рекламно послание. Самата мисъл нещо да бъде купено на изплащане, без да се плащат лихви или някакви месечни такси, е доста привлекателна. Това е и целта на финансовите институции – да дадат на хората това, което искат, като обявяват това, което хората очакват да чуят. Как звучи само: „0% лихва, 0% месечни такси.” Човек би си помислил колко са щедри банките и лизинговите компании, как „мислят” за клиента и как правят всичко само и само клиентът да „спечели”! Вдъхновени от рекламните послания, значителна част от потребителите, решили да се възползват от предлаганата „уникална” промоция, се втурват да купуват различни стоки при тези условия. Естествено, процедурите по отпускане на такъв кредит винаги са опростени и той бива отпуснат до един час. Доволният купувач получава желаната стока и щастлив, че е сключил сделката на живота си, започва да покрива отпуснатия му кредит. Ето тук той открива горчивата истина – нищо от първоначалната оферта не съвпада с реалността. Е, може би не съвсем нищо – същите са стоката и кредиторът. Може би точно тук е мястото да си припомним познатия ни израз: „Безплатен обяд няма.”
Продължава...
 
Проверете си сметката за тока в интернет Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageВсички жители на Западна България могат да проверят сметките си за ток в интернет и да получат допълнителна информация. Услугата “Проверка на сметката” на електрическа енергия има нова версия. Когато въведете абонатния си номер, можете да видите не само размера на своето задължение, но и своята консумация, кога ще бъде отчетен, както и срока за заплащане на сметката си. Услугата може да ползва всеки, който има достъп до интернет пространството, чрез сайта  www.cezelectro.bg. Във връзка с въвеждането на новия график на отчитане от 13 април т.г. “ЧЕЗ България” разработи услугата като допълнителен информационен канал.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 73


© 2021 Всеки дом