Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Семеен капитал
Какви потребители сме? Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

ImageЕдва 13% от българите са търсили информация за правата си като потребители, показва проучване на социолозите от “Алфа рисърч”. Повечето хора, участвали в анкетата, споделят, че са станали жертва на надписани сметки и некачествени услуги. Само 25 на сто от тях обаче са изразили несъгласие и са протестирали пред продавача или доставчика на услугата, а едва 2,6% са се опитали да потърсят съдействие от институция за разрешаване на проблема.
Според изследването в България най-често се сблъскваме с продажбата на стоки, чийто срок е изтекъл. Мнозина се оплакват от подобни инциденти и в големите хипермаркети. Надписаните сметки за комунални услуги, дефектни облекла и обувки са на второ място.
Продължава...
 
Новости Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageИталианското министерство на труда издаде нареждане, в което определи процедурите за наемане на български и румънски граждани в сферата на морската индустрия и риболова. От институцията уточняват, че предвид спецификата на сектора и работещите в него, както и на високия професионализъм на работниците от България и Румъния, те могат да се ползват от абсолютно всички права за наемане на работа в тази сфера на Апенините. От 1 януари 2007 г. Италия обяви преходен период за определени сектори на трудовия си пазар за българи и румънци. За някои сфери, каквато е и тази на риболова обаче, не съществува подобен преходен период.
Продължава...
 
Как да съобразим срока на кредита с месечните вноски? Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   

ImageТака поставеният въпрос е един от многото, които търсят своя отговор. Отговори могат да бъдат дадени много и най-различни в зависимост от това как всеки гледа на въпроса. Каква е връзката на месечните вноски и срока на кредита?

Продължава...
 
Да изградим успешна кариера Печат
Семеен капитал
Автор Бойчо Каменов   
Image„Бях научен, че ще прекарам една трета от живота си учейки, една трета – печелейки, и една трета – служейки.”
Сър Джон Кукни, президент на 3i Group PLC, Великобритания

Напоследък непрекъснато се говори за намаляване на безработицата и дори недостиг на работна ръка в някои сфери на нашата икономика. Разбира се, това е така, защото не всеки иска да работи като строителен работник, мияч на автомивка и други подобни, а се стреми да намери своето развитие в сфера, която освен престиж и самочувствие може да му даде и по-добро финансово заплащане, а съответно и по-добър стандарт на живот.Оттук идва и другото становище за недостига на работна ръка в някои сектори като строителството например.
Продължава...
 
Еasy credit (лесен кредит) Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Бърз начин да получите потребителски микрокредит
След бума в страните от Централна и Източна Европа през последните години и на българския пазар се появиха множество форми за микрокредитиране, между които и т.нар. „домакински”, или „домашни”, кредити. Въпреки че българинът мисли за бъдещето и планира повечето от  разходите си, има текущи разходи, които просто не могат да бъдат планирани или предвидени. В такъв момент на помощ идват бързите и лесни „домашни” кредити. С помощта на „Изи Асет Мениджмънт” всеки българин в съзнателна, трудоспособна възраст, който желае да работи и да помага на себе си или близките си, има възможност да получи кредит. Фирмата има офиси във всички по-големи градове, а централният офис е в София, жк „Люлин”, бизнес център „Силвър”.
От „Изи Асет Мениджмънт” се стремят да подобряват качеството на живот на хората чрез отпускане на “домашни кредити” - малки, но изключително бързи, необезпечени потребителски кредити – еasy сredit. Какво представляват те?

Продължава...
 
Знаете ли какво е ГПР? Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
ImageПрез декември 2005 г. на бял свят се появи междубанково споразумение за обявяване на годишния процент на разходите (ГПР) по кредити. Около три месеца по-късно на първо четене мина проект за Закон за потребителските кредити, а от 1 октомври 2006 г. той вече е факт. В него заляга изискването банките да посочват ГПР при обявяването на своите оферти.
Продължава...
 
Плащаме местните данъци в пощата Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image
Вече можете да плащат местните данъци – за имоти и за битови отпадъци, не само в районните общини, но и в 81 пощенски станции в София. За това се договориха от „Български пощи” и Столичната община. Ако внесете дължимите суми до 30 април, има отстъпка от 5%. С новата услуга всеки може да плати наведнъж в близкия пощенски клон данъка за всички имоти, които притежава. Няма да е нужно да посещавате районните администрации – в зависимост от адреса на отделните си имоти. Същото важи и за такса смет. Освен с пощенски запис можете да платите местните данъци и такси и с вносна бележка.
Продължава...
 
Скъпо, по-скъпо, още по-скъпо Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Продължава...
 
Самоосигуряващите се подават декларация... Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageСамоосигуряващите се подават декларация до края на февруари, ако искат промени
До 28 февруари всички самоосигуряващи се лица, които искат да променят вида на осигуряването си, трябва да подадат декларация в Националната агенция за приходите (НАП). Това предвиждат промените в Наредбата за общественото осигуряване на самоосигуряващите се лица и българските граждани на работа в чужбина.
Продължава...
 
Скритите разлики при олихвяване на кредит Печат
Семеен капитал
Автор Камен Кънев   
ImageКакви са първите въпроси, които задаваме, когато търсим кредит и които ни насочват към дадена оферта? Определено това са лихвата и размерът на сумата, погасена в края на срока. След това идват и всички останали параметри и условия на дадена оферта.
Макар лихвата да не може сама по себе си да е единственият и обективен критерий, тя определено е на първо място, когато разглеждаме оферти. Обикновено се мисли, че обявената от банката лихва е като тази на всички останали банки и само размерът й е от значение.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 73


© 2021 Всеки дом