Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Семеен капитал
Банково-застрахователните продукти - шанс за бъдещето ви или не толкова ефективен начин за печалба Печат
Семеен капитал
Автор Бойчо Каменов   
ImageНаскоро, заедно с огромния куп от финансови услуги, се появиха и така наречените банково-застрахователни продукти, предложени съвместно от банки и застрахователни дружества като един по-ефективен начин да умножите парите си с времето. Идеята на самия продукт е, че получавате освен застраховка живот и т. нар. депозит, по който внасяте определени суми (месечна вноска) и след определен период от време банката и (или), в зависимост от самия договор ви дава тези пари, сумата която сте внасяли, заедно с една добра нарастваща лихва. Колкото повече пари внасяте (изберете продукт с по-голяма сума), толкова повече пари ще получите накрая след изтичане срока на дадения продукт, а съответно и застраховката.
В момента на пазара основните банки, които предлагат този продукт, са няколко: “ТБ Алианц България“, ДЗИ Банк, Пощенска банка и СиБанк.
Продължава...
 
Строги глоби за нередовните водачи на автомобили и пешеходци Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

ImageПромените в Закона за движението по пътищата предвиждат превишаването на скоростта с над 50 км да се санкционира с 400 лв. глоба и отнемане на шофьорската книжка за 3 месеца. Освен това ще бъдат глобявани и пешеходците, които пресичат неправилно, минават на червено, не на пешеходната пътека, прескачат парапети или вериги на пътя, като по този начин пречат на движението и могат да станат причина за пътно-транспортно произшествие. 
Продължава...
 
Ще даваме повече пари за шофьорска книжка Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

ImageИскате да запишете детето на курс? Трябва да знаете, че часовете по кормуване вече ще са 30, с възможност за още 2 или 4 допълнителни, което ще увеличи цената на курсовете от 300-350 лв. на 500 лв. Таксата за изпита пък се увеличава двойно и става 10 лв. В същото време в бъдещата наредба ще се запише, че инструкторът не може да даде допълнително повече от 4 часа кормуване.
Продължава...
 
Как да печелим максимално и при нисък риск от депозити Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
ImageС нарастване на доходите на хората те все повече търсят възможности за инвестиране. Формите на инвестиране са най-различни – в имоти, движими ценности, произведения на изкуството, ценни книжа, депозити и др., както и комбинации от тях. Някои са по-известни, други по-малко. 
Продължава...
 
Изгодни банкови сметки за превод на паричните обезщетения от НОИ Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Във връзка с новите изисквания за изплащане на обезщетения по КСО от НОИ, ПроКредит Банк предлага пълна гама от банкови сметки – картови разплащателни, спестовни и т. н. От началото на тази година в банката се наблюдава засилен интерес от страна на физически лица, особено към условията за откриване на картови разплащателни сметки в лева и безсрочни спестовни влогове.

Банката предлага картови разплащателни сметки обвързани с местна (ПроКард) или международна дебитна карта  (VISA Електрон).
Продължава...
 
Добрата новина... Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageНЗОК ще плаща за три манипулации при стоматолог
За първи път от тази година здравната каса ще плаща за лечението на тежък шок при раждане. Пак от тази година се въвеждат задължителни критерии за изписване и излекуване на пациент. При по-сериозните заболявания като гинекологичните и сърдечните например изписването ще става само с подписан от главния и лекуващия лекар фиш. Касата ще проверява дали критериите се изпълняват при подадени жалби и сигнали. За 2006 г. има едва 140 оплаквания от болниците и 304 от изпълнителите на доболнична помощ - лекари, лични лекари, медицински центрове и др.
Продължава...
 
Данък сгради и такса смет ще се плащат след 1 март Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

Image

 

Това се налага от покачването на данъчните оценки от 1 януари.
Продължава...
 
Услуги на НОИ поевтиняха Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

ImageОт 1 януари осигурителният институт намали цените на част от услугите си.

Сега удостоверението за доход от пенсии и добавки за период до 12 месеца струва 2.40 лв., а за период по-голям от 1 година - 4.80 лв.

Продължава...
 
Внимавайте, когато теглите пари Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageМиналия месец много от варненци „изгоряха“ след като стана ясно, че някой е успял да изтегли на доста хора спестяванията от дебитните карти. Хубавото в случая е, че сумата по карта не може да е по-голяма от 2000 лева. Въпреки че за много от нас това са пари, с които се преживявават няколко месеца или пък са спестявани дълго за лятната отпуска... Лошата новина е, че проблемът с изтеглянето на пари от чужди картови сметки стои с пълна сила и съвсем скоро стресира и столичани. Някои от нас изпаднаха в ужас, когато отивайки да си изтеглят част от парите, устройството им глътна картата. От банките обясниха, че се прави за сигурността на клиентите им, поради установени случаи на източване на пари.
Продължава...
 
В подкрепа на майчинството Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image
За първи път през тази година стартира програмата “В подкрепа на майчинството”, чрез която се създава възможност на майките да се върнат по-рано на работа, като се възползват от услугите на безработни, които ще отглеждат децата им. Трудовото възнаграждение на детегледачките ще се изплаща авансово от държавния бюджет, а после ще се възстановява от бюджета на държавното обществено осигуряване.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 41 - 50 от 73


© 2021 Всеки дом