Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Семеен капитал
Вместо „клас” за прослужено време Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   

ImageОт 1 юли т.г. ще бъде въведено нов вид допълнително заплащане за продължителна работа. Това предвижда приета от правителството наредба за структурата и организацията на работната заплата. Така се премахва автоматичното пренасяне на т.нар. клас.

Заплатата ще се увеличава с определен процент за натрупан професионален опит и стаж в случаите, когато работникът или служителят упражнява една и съща професия или професия със сходен характер. Минималният размер на допълнителното възнаграждение се определя от Министерския съвет, след като бъде договорен на браншово равнище.
Продължава...
 
Цените на кредитите Печат
Семеен капитал
Автор Иван Стойков   
ImageЩе се покачват ли лихвите по депозитите, или може да се очаква понижение? Доколко са стабилни банките и защитени ли са парите на спестителите... Това са само част от въпросите. Очакванията обаче не се ограничават само с това. Режимът на отпускане на кредити, как ще се променят цените на имотите (имащи пряко влияние върху търсенето на жилищни кредити) са сред останалите въпроси в тази посока. Със сигурност бъдещето ще поднесе и други проблемни теми, които за съжаление на този етап не могат да бъдат обект на разглеждане. „Моите пари” ще се ограничи само с възможното развитие на банковия сектор през първата година от членството.
Продължава...
 
Успокоение за взелите ипотечен кредит Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Продължава...
 
Какво по-точно значи „европейски цени в България”? Печат
Семеен капитал
Автор Георги Ганев   
ImageС влизането на България в ЕС една от най-обсъжданите теми е за промените в цените, които ни очакват. Очакванията, както често се случва у нас, са черно-бели, а в конкретния случай с цените със силно преобладаване на черните краски. Публичното пространство често бива заливано с една вече ясно различима щампа, независимо дали официално под формата на мастити публикации или неофициално под формата на така любимите слухове. Тя е, че след като се присъединихме към общото европейско стопанско пространство, просто няма как цените да не се изравнят, затова неминуемо предстоял „ценови шок”, „ценови удар”, „ценово цунами”...
Продължава...
 
За сигурността на вашите пари Печат
Семеен капитал
Автор Бойчо Каменов   
Image
Какво трябва да знаете, за да сте сигурни, че парите ви са защитени, когато използвате кредитна или дебитна карта?


В днешно време сигурността е едно от може би най-важните неща, на които хората обръщат внимание. А в случая със сигурността на парите се обръща специално внимание от всички финансови институции. Разбира се, всички институции твърдят, че при тях парите ви ще са в безопасност и никой няма да злоупотреби с тях, само че нещата реално не стоят точно така.
Преди известно време бяха разкрити едни от най-често срещаните измами – “ливанска примка “ и “алжирско ви“.
Продължава...
 
Знаете ли че... Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Плащаме 6.50 лв. за профилактичен преглед. Дават помощи на безработни кандидат-пенсионери

  • Личните лекари ще получават от тази година по 6.50 лв. За всеки направен профилактичен преглед. В момента те вземат по 4.15 лв. Оказва се обаче, че не повече от 30% от хората над 18 години са си направили такъв преглед през 2006 г., въпреки че е задължителен за всички здравноосигурени. За тези, които не се явят на прегледа, глобата трябва да е 50 лв. Прегледът при специалист ще ни струва 12.50 лв.
Продължава...
 
Позитивния списък с лекарствата е приет Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Той съдържа 3982 лекарства - с 354 повече от сегашните. В него са включени нови, по-евтини аналози на около 15 скъпи медикамента за рак на гърдата, матката, дебелото черво и за хемодиализа, плащани от здравното министерство. Очаква се новите препарати да намалят цените при предстоящите търгове на МЗ, с което да се спестят около 15 млн. лв. С тези пари ще се осигурят повече лекарства.
Продължава...
 
50 евро за влизане в Сърбия Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageТова е таксата, която трябва да плащаме, ако решим да влезем в нашата западна съседка само с лична карта. От 1 януари вече пътуваме в ЕС само с лични карти, но слагаме нов тип печати по образец на ЕС.

Все пак властите ни съветват да си носим международните паспорти, когато напускаме границите на страната. Ако искате да отидете да работите в Чехия например, вече не ви е необходима работна виза, а само трудов договор, сключен с работодателя.
Продължава...
 
Отговорно към “Гражданската отговорност” Печат
Семеен капитал
Автор Бойчо Каменов   
ImageБроени дни остават до приемането на България в eвропейското семейство и това започна да се отразява на цените на някои стоки и услуги. Една от тях е застраховката, а най-честата и задължителна за всички автомобилисти е застраховка “Гражданска отговорност”. Преди да започне кампанията по застраховане, се вдигна голям шум, изприказва се много за огромното “увеличение“ на цените на самата застраховка и за това, че много малко хора ще могат да си я позволят.
Продължава...
 
Освобождават от здравни осигуровки работещите в страни от ЕС Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Средномесечното обезщетение през 2007 г. за служител, останал без работа поради фалит на фирмата, ще бъде увеличено с 30 лева и ще стане 197,40 лв. Определеният размер на цялото обезщетение е 3 месечни заплати, като месечната сума не може да надхвърля 2,5 минимални заплати. То се полага на служители, които са се трудили във фалиралата фирма повече от три месеца преди злополучното събитие.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 51 - 60 от 73


© 2021 Всеки дом