Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Семеен капитал
Какво ще се случи с цените по Коледа? Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageИдва Коледа, един от най-светлите християнски празници. Магазините греят, окъпани в светлината на коледните лампички и ни примамват с надписи за големи отстъпки и намаления. Така поне се случва по света. Наближаването на Коледа се свързва със забележимо намаление на цените, заради разнообразни разпродажби. У нас, обаче, става точно обратното - по празниците цените обикновено се вдигат.

Продължава...
 
Рефинансирането Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image

Удобен начин да намалите лихвите по жилищния си кредит

Преди да започнем да говорим за рефинансиране, нека уточним за какво точно служи то. Използва се в случая за няколко неща: предоговарят се условията на кредита; променя се кредиторът; учредява се последващ кредит на базата на предишен. Когато се предоговарят условията по кредита, можете да изисквате и промяна в срока.
Продължава...
 
По-ниски данъци при някои свободни професии. По-високи пенсии Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
ImageОт 2007 г. писатели, учени, художници, автори на песни, архитекти, фотографи, журналисти ще плащат по-ниски данъци. Като разходи ще им се признават 70% вместо сегашните 50 от дохода, който получават през годината, като авторски и лицензионни възнаграждения. В списъка на облагодетелстваните обаче не се включват артистите, певците, адвокатите и др. Признатите разходи за свободните професии, които не се включват в облагаемия доход, остават 35%. За артистите, както и занаятчиите, които не плащат патентен данък, признатите разходи стават 50%. Освен хората на изкуството най-високото облекчение - 70% признати разходи, ще ползват и селските стопани.
Продължава...
 
Обменят повредени банкноти в БНБ Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Ако в магазина или на будката за вестници са ви върнали 10 лева, а после сте забелязали, че в тях „греят” три големи дупки, не се притеснявайте. Парите ви не са загубени. Просто отидете в БНБ, в паричния салон за граждани, на гише номер 28. Там ще ви вземат повредената банкнота (може да е скъсана, изтрита, изпрана...) и ще ви дадат чисто нова.
Продължава...
 
Вложете парите си в имот Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Ако имате малко заделени семейни спестявания, вложете ги в недвижимо имущество. А ако успеете да го направите до 1 януари, ще е най-добре. Първо, че след това данъчната оценка на имотите ще бъде увеличена с 20%, и второ – никой не знае какво точно ще се случи с пазара. Банките у нас дават сравнително изгодни кредити – за дълъг период (25-30 години) на изплащане, поносима лихва (макар че нейните стойности в Канада например варират между 5 и 6%...), малък размер на вноските, съобразен със заплащането в България.
Продължава...
 
Застраховка “Каско” - лукс или необходимост за вашия автомобил? Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image В днешно време все повече хора си задават въпроса дали да си направят „Каско“ на автомобила. Не е ли прекалено голям лукс, къде и колко ще им струва и какво ще получат с нея? Отговорът на всичките тези въпроси е един - каското не е лукс, а необходимост в днешно време и дори да ви се струва, че самата застраховка е прекалено скъпа, тя със сигурност ще ви излезе по евтино, отколкото да плащате едногодишен паркинг за автомобила си, особено ако той е от по-новите модели. Само че, преди да преминете към следващата стъпка - сключване на самата застраховка, нека изясним няколко важни неща, които ще са ви от полза.
Продължава...
 
Време за промяна Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Продължава...
 
Отоплението през зимата Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image Ако все още се чудите дали да спрете парното за зимния сезон и да минете на печки-духалки или пък газови, ние ви предлагаме малко статистика. В България има над 2,6 млн. домакинства и според проучванията около 50% от тях все още разчитат на кюмбетата през зимата. 18-20% ползват услугите на централно парно, до 10% се отопляват на ток, а 5% на течни горива.
Продължава...
 
Алтернативите на "Бурканбанк" Печат
Семеен капитал
Автор Владислав Горчилов   
Имате свободни парични средства. Чудите се къде да ги инвестирате. В момента у нас доста голяма част от средствата на домакинствата и бизнеса се влагат в закупуване на недвижими имоти. При това драстично покачване на цените този тип инвестиция към момента не е лишен от логика със своята специфика и силна степен на риск. Предмет на настоящата статия е друг вид вложение - инвестицията във финансови инструменти, предлагани на нашия пазар.
Най-простият вариант за вложение на свободните средства е банковият депозит. Там доходността е под формата на лихва, предварително обявена от финансовите институции. Още при влагане знаете колко ще спечелите. За съжаление този тип инвестиция носи малки приходи – в момента средната годишна доходност по банковите депозити е около 2-3%, като за сравнение инфлацията е около 6%.
Продължава...
 
Проверете кредитното си "състояние" в регистъра на БНБ Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Вече можете да изисквате корекция на съдържащата се за вас информация в Централния кредитен регистър при БНБ, към който банките подават информация за всички отпуснати кредити на граждани и фирми.  Какво печелите от това? Ако, например, вече имате взет потребителски кредит от една банка, но кандидатствате за кредит „Енергийна ефективност” в друга финансова институция, ще сте спокойни, че когато бъдещият ви кредитор реши да направи проверка в Централния кредитен регистър при БНБ, той ще се увери, че вие редовно си погасявате вноските по първия кредит – т.е. че сте благонадежден клиент. И ще ви отпуснат желания втори кредит.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 61 - 70 от 73


© 2021 Всеки дом