Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Семеен капитал
Кредитните посредници Печат
Семеен капитал
Автор Владислав Горчилов   
Image Имат ли те почва у нас и готови ли сме да им се доверим?

Решили сте да вземете кредит, за да си купите жилище, кола или нещо за дома. Първото нещо, което правите, е да проучите условията на различните финансови институции за конкретния тип кредит, който търсите и се опитвате да сравнявате. Оказва се обаче, че този тип проучвания никак не са лесни. Особено за човек, който не се занимава с подобни операции професионално или няма сериозни наблюдения. Всяка институция твърди, че предлага най-доброто на пазара. Основната база за сравнение е лихвата, но за съжаление, тя е само част от реалната цена на кредита. За да сте наясно с всичко, трябва да се запознаете тарифите и общите условия на институциите, чиито условия сравнявате.
Продължава...
 
Въпрос на карта Печат
Семеен капитал
Автор Владислав Горчилов   
Image

Как да платя? В брой, с карта или да взема потребителски кредит?

Доскоро понятието „кредитна карта“ беше непознато за нас. Бяхме свикнали да плащаме в магазините кеш, да носим парите си в големи портфейли, да се чудим как да опазим чантите си на пазара или в супермаркета от джебчии. Освен това не можехме да си позволим да си купим нещо, което струва малко или много повече от това, с което разполагаме. Налагаше се да пестим и да събираме с месеци пари, които след това да похарчим за нова пералня или хладилник. Тези притеснения останаха в миналото. Защото и българинът вече може да пазарува с кредитна карта. И постепенно започна да се уверява в ползата и удобството от употребата на новата си придобивка. След като финансовата институция, към която сте се насочили, разгледа вашите приходи,  ще ви бъде отпусната на кредит определена сума, наречена кредитен лимит. От този момент можете да започнете да пазарувате с истинско удоволствие. Имате срок до 45 дни (т.нар. „гратисен период”) след покупката да ползвате безлихвен кредит. След този срок сте длъжни да погасите част от похарченото, обикновено в размер на 5-10% от сумата. В случай, че в рамките на гратисния период погасите цялата сума, която сте похарчили, не дължите никаква лихва!

Изключително удобно е да разполагате с кредитна карта, когато сте в чужбина. Ще си спестите носенето на различни валути, пресмятането. Освен това можете да се възползвате  от отстъпките, предлагани от големите хипермаркети за клиенти, плащащи с карта.
Продължава...
 
Зависимост или удобство? Печат
Семеен капитал
Автор Всеки Дом   
Image Напоследък и в България хората започнаха да купуват на лизинг. Без да се притесняват, че в момента не разполагат със сумата, необходима им, за да се сдобият с домашно кино, модерна микровълнова печка или пък аспиратор последен модел. На пазара вече присъстват доста фирми, предлагащи услугата – покупка чрез изплащане на равни вноски. Купувачът има пред себе си куп възможности за избор – като се започне от размера на кредита, мине се през времето за изплащане, и се стигне до екстрите като т. нар. безлихвени промоции. Дали услугата е удобство за потребителя или пък вид зависимост към дадена организация, какво предлагат най-големите у нас компании за потребителски кредити, как да направите своя избор – за всичко това можете да прочете в рубриката ни “Семеен портфейл”.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Последна >>

Резултати 71 - 73 от 73


© 2021 Всеки дом