Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Дамско матине
Романтизъм от бароковата епоха Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
ImageВ края на стария сезон идва нов със своите тенденции и течения. Лято „Bobo Zander Sport 2008” ще е свежо, жизнено и впечатляващо. Силната тенденция към шареност проличава с многообразието и при копчетата. Използват се ефектни модели, понякога с контрастни мотиви, цветя, форми от природата, дърво и седеф.
Продължава...
 
Каква шапка да изберете Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   

ImageДнес моделиерите измислят наистина невероятни модели шапки. И използват на пръв поглед невероятни материали... Разбира се, не бихте могли да изберете за мразовитото ежедневие именно такава причудлива шапка. Защото няма да ви е никак удобно.

Модни са също такетата и т.нар. бейзболни модели. За да бъде всичко както трябва, съобразете избора си на шапка с няколко основни наще – фигурата, формата на лицето и цвета на косата и кожата ви.

Продължава...
 
Вземете роман-тетрадка за из път Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
ImageОт февруари 2008 г. ИК “Арос” започна да издава всеки месец по един от популярните повече от 60 години романи тетрадка - за път, за самолета, за среднощния час. За почитателите на писаното слово с много задължения и малко свободно време. Романи, доказали с милионните си тиражи и пристрастия на колекционерите своята непреходност за различните поколения. В тези четива всеки може да намери себе си и своите въжделения: да обича, да бъде романтичен или пък окултен детектив, да си припомни как се укротява опърничав годеник и да тръпне при срещата с наследниците на мрака, да управлява имение с прекрасна господарка или да се бори със злото в мистичен трилър.
Продължава...
 
Усмивката удължава живота Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Image
Не е тайна, че хората, които гледат на живота от черната му страна, живеят по-кратко. И обратното – оптимистите по-лесно преживяват стреса, живеят повече и по-лесно. Според лекарите и психолозите с една усмивка можете да убиете не два, а цяло стадо зайци!
Здравословно
Учените са доказали, че устните са свързани с един от енергийните центрове на тялото. В източните общества смятат, че той отговаря за социалната адаптация, общуването, успеха. Увисналите надолу ъгълчета на устните блокират този център и човек не може дасе справи с живота. Усмивката от своя страна може да бъде използвана вместо болкоуспояващо. Истинската радост помага за производството на ендорфин в организма – хормона на щастието, и предпазва от образуването на хормоните на стреса, които засилват болката. Затова в много западни клиники успешно използват смехотерапията за лечение. Когато човек се разсмее, животът не изглежда толкова страшен, а проблемите – толкова неразрешими. Важното е да се посмеете от душа.
И накрая – усмивката съхранява младостта и красотата, което се отразява върху лицето ни. Когато се намръщите, напрягате 43 мускула, а когато се усмихвате – само 17.
Продължава...
 
Катя от дует „Ритон” духна пет свещички Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   

Image

Страхотна изненада за 50-годишнината на Катя от Ритон беше подготвила половинката й в живота и на сцената Здравко. Нищо неподозиращата певица била поканена от мъжа си уж на скромна семейна вечеря в столичен ресторант, в който преди години вечеряха Путин и Първанов.Но още на входа на заведението около 30 души – най-близки приятели и роднини, посрещнаха Катя с планини от цветя и подаръци. Сред гостите бяха Мишо Белчев със съпругата му Христина и фолк фурията Рени, чиято кариера стартира като беквокалистка на най-известния ни дует. Разкошна торта от Здравко с лика на рожденичката и с пет свещички, символизиращи по едно десетилетие, бе изнесена в края на вечерта – подарък от собственичката на ресторанта.

Продължава...
 
Музика на „StrringS” звучи в новия български филм „Авантюрата Хамлет” Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Знаковите пиеси на струнния квартет – „О.К.”, „Зайди” и „Молитва”, стъпили на българското фолклорно звучене, са част от саундтрака към новия български филм „Авантюрата Хамлет”, чиято премиера бе на 13 март, в рамките на кинофестивала „София филм фест”. Филмът е едно предизвикателство към изкуството, хората и природата. На 2700 м надморска височина, в дебрите на Рила планина, сред адски жеги, дъждове и мъгли, без електричество, без вода, без пари, след убийствена всекидневна конна езда, само пред Бог и Вселената, 70 души международен екип от артисти играят Шекспирова трагедия – „Хамлет”. Музиката на «StrringS”: Венета Георгиева (цигулка), Нора Калчева (виолончело), Дора Първанова (виола) и Радина Радева (цигулка), е изключително авторска, в повечето пиеси съществува една интересна смесица от ритмиката на българския фолклор в метъл и рок аранжименти. Така квартетът съчетава уникално музикално хеви звучене и нежна визия. На голяма сцена четирите момичета са подкрепени от музикантите: Василий Райков – пиано; Мартин Стоянов – бас китара; Васил Първановски – китара; Боян Георгиев – перкусии и Огнян Кьосовски (барабани).
Продължава...
 
Мечо Пух ще дойде в България Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Всъщност героят на „Дисни” ще ни гостува благодарение на мюзикъла “Рожденият ден на Мечо Пух” на „Дисни Лайв”, продуциран от „Фелд Ентъртейнмънт”. Постановката представя Мечо Пух и неговите приятели в една история за приятелството. На сцената оживяват познатите любими герои Мечо Пух, Зайо, Тигър, Прасчо, Йори, Мама Кенга, Ру и Бухала. Те отвеждат зрителите на едно незабравимо пътешествие из Стоакровата гора, пълно със забавни случки. Приятелите на Мечо Пух му готвят изненада за рождения ден и са улисани в подготовката на специалната огромненичава, както казва Тигъра, торта за веселото парти. По време на подготовката всеки един от приятелите на Мечо Пух се старае да го разсее и отдалечи от мястото на изненадата за рождения му ден. Мечо Пух не се противи, защото обикаля с приятелите си и търси медец.
Продължава...
 
„Паметта на душата” от Шърли Маклейн Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   

Image„Откакто се помня, все задавам въпроси... Кое е истинско? Кое е скрито? Какво представлява съзидателната сила, кои сме ние, как сме се озовали тук и накъде вървим? Настоящата книга се базира на много проучвания, които не съм извършила сама, защото и други хора са не по-малко любопитни от мен. Вече съм на възраст, когато все повече се замислям за продължителността на живота и връзката между съзнание, тяло и дух.

Винаги съм чувствала, че не сме сами в космоса, и по-нататък ще изложа това мое интуитивно усещане, ще ви представя и достоверни доказателства в подкрепа на убеждението си. Уважавани хора хвърлят светлина по въпроса, както ще се уверите сами”, пише авторката в. В мъдрата и изпълнена с интригуващи факти книга, издадена у нас от „Обсидиан”, голямата актриса Шърли Маклейн, авторка на „Камино”, “Моята щастлива звезда” и още много световни бестселъри, обсъжда десетки вълнуващи човечеството теми – от алтернативната медицина и здравословното хранене до пътя и паметта на душите ни - вечния въпрос какво става с нас след смъртта. Нейната дълбоко емоционална проза хвърля мост между видимото и невидимото, между нашия всекидневен свят и загадките на необятната вселена.

 
Колекция „Палитрата на океана" на Жана Жекова Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
ImageРевюто за представянето на новата колекция на най-титулуваната българска модна дизайнерка премина с огромен успех. Младата актриса Петя Дикова, която е лице на колекцията, представи огненочервена рокля и предизвика бурните овации на публиката. Серия от романтични вечерни рокли, много ярки цветове и контрастни черно-бели модели. При следобедните тоалети преобладават морските цветове и багрите на залеза – тюркоазено синьо, виолетово и тъмночервено. Официалните тоалети са с бюстиета от естествени кожи и поли от ефирни коприни. Акцент в колекцията са естествените кожи, включително питоновите, обработени по уникална технология, която позволява от тях да бъдат оформяни драперии, цветя и всевъзможни орнаменти по корсетите. Пеперуди, изработени от кожи, изящни виолетови тоалети с корсети, оформени като пеперуда... Дизайнерката не е пропуснала да добави и аксесоарите - перли, кристали и пера.
Продължава...
 
Тенденции 2008 Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
ImageЗлатистият цвят и императорският стил доминират

Италианските дизайнери изглеждат като вдъхновени от Византия в новите си колекции, които блестят от злато не само чрез тъканите си, а и чрез бижутата върху тях. Prada предлага златиста рокля без ръкави с пола на хоризонтални плисета. Марката Balizza пък е измислила минирокля в златист брокат, която е съчетана с дълги и лъскави ръкавици. Сандалите наподобяват истински бижута и са като направени за византийската императрица Теодора. И жената в мечтите на Mariella Burani е облечена с дълга златиста рокля, обкичена е със златни накити и носи ниски златисти обувки от типа "балеринки". Roberto Cavalli предлага късо сако, направено от тъкан, наподобяваща лъскава змия. Младежката линия на стилиста Just Cavalli пък предлага панталони от златист плат. Златисто сабо и вечерно облекло с верижки и със златисти микропайети има в колекцията на Krizia. Златото доминира и в чантите на Moschino, така както и в мрежестия пуловер Love Sex Money на марката.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 115


© 2021 Всеки дом