Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Дамско матине
Съобразете се с капризите на цветята Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
ImageНай-трудно ще си намерите растение, което да се чувства добре в тъмно, но топло помещение

Когато обзаведете жилището и решите колко мебели къде ще разположите, можете да помислите и за цветята. След покупката от магазина или оранжерията внимавайте с пренасянето им. Новото растение трябва да преживее периода на климатизация. Пазете го от преките слънчеви лъчи и по-суровите условия в течение на няколко седмици. Не оставяйте растенията на течение или на отворена външна врата. За цъфтящите саксийни видове като азалия, хризантема, циклама, които се продават и през зимните месеци, е подходящо да ги поставите за постоянно колкото може на по-осветено място.

Продължава...
 
Кухнята не е забранена зона за масивното дърво Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   

ImageТова е едно от най-важните помещения в дома, където прекарваме много време, ето защо в нея всичко трябва да бъде красиво, удобно и рационално.

Колкото по-авангарден е видът й, толкова повече шансове има тя бързо да излезе от мода и дори да омръзне на своите стопани.

Такъв риск обаче не съществува за класическите кухни от масивно дърво.

Дървените мебели са чувствителни към колебанията на влажността и температурата и механичните въздействия.

За защита на кухнята от масив, дървото за нея щателно се суши и обработва със специални препарати за защита от въздействието на околната среда. Ако кухнята е изцяло изработена от дърво, масивът преминава през сериозна обработка със специални химикали, в това число антисептици и многослойно се намазва с особен лак. 

Продължава...
 
Градски момичета Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Image
Аля Милушева пресъздава Ню Йорк в София
Новата пролетна колекция на „Astella Atelier“ с дизайнер Аля Милушева представя динамичния свят на градските красиви, изящни и нахакани млади момичета, които знаят как да се забавляват. Колекцията е за всички, които искат да повярват в себе си и да пресъздадат своя блян не само за визия, а и за жизнерадостен и самоуверен лайфстайл.  
Продължава...
 
Размерът е от значение... Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Image...Или как да изберете мъжкия костюм
Важно изискване към мъжкия костюм е да пасне към тялото „като ръкавица”.
Само тогава той създава елегантен вид, комфорт и лекота при носене.
Голямото разнообразието от конструкции на мъжкото тяло налага създаването на много видове кройки. При добрия костюм кройката се съобразява спрямо силуета в определени области: рамо (дължина на рамото- тясно, нормално, широко; наклон на рамото- ”високо”, нормално, ”свалено”), талия (вталено, полувталено, право сако), корем (нормален, „бирен” корем). Само тези комбинациите при силуета са 54. Като прибавим и размерните номера (11) и ръстовете (3) се получават 1782 комбинации.
Продължава...
 
Есента й отива Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Image
A’s представи една изключително ярка и интересна колекция за есенно-зимния сезон, в която всеки модел е уникално подсилен със специално изработени творчески елементи. Перфектната симбиоза между удобство и модерен дизайн, цветна палитра, акцент върху детайлите са това, което ясно дефинира и отличава колекцията.
Оригиналното преплитане на актуалните за сезона стилове прави дрехите много разнообразни – от изчистени и класически, през авангардни, до известна екзотика.
Продължава...
 
10 години.... Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   

10 години – Денонощна гореща телефонна линия за преживели насилие 

На 1 октомври 1997 г. в общественото пространство стартира работа Денонощната гореща телефонна линия за преживели насилие (ГТЛ). Програмата е изградена и създадена от екипа на фондация „Асоциация Анимус” по модел на Women’s Aid Federation в Бристол, Великобритания. Линията тръгва с финансовата помощ на Charity Know How, Великобритания, Staples Trust, Великобритания, и Democracy Commission Grants към посолството на САЩ. И поставя основите на развитието на различни програми в подкрепа на пострадали от насилие, в началото предимно на жени, а по-късно и деца. Първоначално съмненията, че програмата ще се приеме добре от обществото, ще бъде разпозната от хората, към които е адресирана, са естествени.

Развитието й обаче ги опровергава – за изминалите 10 години на горещата линия са се обадили 15 487 човека.
Телефонът предоставя денонощно емоционална подкрепа, кризисно консултиране и информация на жени, пострадали от домашно и сексуално насилие, трафик с цел сексуална експлоатация и друг вид злоупотреба, както и на деца и юноши, свидетели и пострадали от насилие и техните близки. Сред обаждащите се най-много са тези, които искат да споделят и търсят помощ, за да се избавят от домашно насилие (58%, или 7857 души).

Продължава...
 
Бъдещето започва с настоящето – апел за превенция Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Image
След рака на млечната жлеза, ракът на маточната шийка при жените е едно от най-разпространените злокачествени заболявания в света, включително и в България – средно 1000 жени на година са поразени от коварната болест. Този вид рак се причинява от човешкия папилома вирус, който се предава по полов път и съществува в организма на почти всяка втора жена. В някои случаи обаче започва да се развива и причинява различни видове рак на репродуктивните и половите органи както при жени, така и при мъже.
Единственият начин за предотвратяване на това заболяване са редовните профилактични прегледи – поне веднъж годишно.
Продължава...
 
Приказна булка откри ревю на „Astella” Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
ImageЕто че свърши и Фестивалът на модата – Есенен салон София’ 2007. Прекрасна булка, облечена в рокля в меланж от екрю и сомон, се появяви ефектно на подиума, за да открие шоуто. Това нестандартно решение бе на дизайнерката Аля Милушева, която избра така да акцентира върху ефирното усещането за ново начало, изпълнено с надежди, което всяка булка носи като послание. Приказно було с кристални мъниста и огромна панделка създава загадъчност и невинна мистика във визията на модела.
Продължава...
 
Мобилност и космополитност в колекцията на “Bobo Zander” Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
ImageКогато говорим за мода, не можем да не споменем Италия. Защото именно там се раждат едни от най-невероятните и оригинални колекции. “Bobo Zander Sport” е специалист в създаването на дрехи за деловото ежедневие. Новата есенно-зимна колекция на известната марка е смес от сдържаност и спортен характер, симбиоза и контраст на елементи, комбинация на непринудени и строги детайли с женствени орнаменти и кройки.
Продължава...
 
Гримът през есента демонстрира женственост и сила Печат
Дамско матине
Автор Всеки Дом   
Image
В съответствие с идеята, че модерният ролеви модел за Есен/Зима’07 има вид, като че ли жената току що е “станала от леглото” и се нуждае от много малко усилие, за да изглежда добре, косата е семпло измита и изсушена с небрежни вълни, плътна и блястяща.
Графични символи и светла пудра рисуват точно копие на уличните графити и на боди пейнтинга, наблюдаван върху автентични африкански (индийски) племена. Те подчертават и илюстрират окото, създавайки поразителен и до известна степен агресивен поглед, който е едновременно и закачлив.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 40 от 115


© 2021 Всеки дом