Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Общество
Японците сътворяват кукли от живи цветя Печат
Общество
Автор Всеки Дом   
ImageКакто към цветята, така и към куклите японците имат особено отношение. Любуването на нежната красота на природата в тази страна е многовековна традиция и вечна потребност на душата. А куклите са неотменна част от японската култура. Наричат Япония “страната на десетте хиляди кукли”. Това са и кукли-пазители, и кукли-талисмани, традиционни кукли, предаващи се по наследство – хармонични, изтънчени, изработени от изкусни майстори.
Продължава...
 
Очаква се тази година в страната ни да върлува грипът “Соломон” Печат
Общество
Автор Всеки Дом   
Image
Щамът е открит миналата година на Соломоновите острови, откъдето е дошло и името му, заяви д-р Ангел Кунчев от Министерство на здравеопазването. Обикновено колкото е по-нов щама, толкова е по-силен, защото няма антитела към него, каза д-р Кунчев. По препоръка на Световната здравна организация щамът на “Соломон” е залегнал в противогрипните ваксини за северното полукълбо още през март тази година. Процесът на производство на ваксините е около 6-7 месеца. Вносителите на ваксини и у нас би трябвало да се ориентират към вноса на ваксини именно за този вид грипен щам, според Кунчев. Най-активно се правят имунизациите октомври - ноември месец. Обикновено грипната вълна в България нахлува в края на януари. Клиничната картина в повечето случаи при отделните щамове е почти еднаква - рязко начало, висока температура, главоболие, отпадналост, болки в мускулите и др.
 
През XXI век едно национално мислене е абсурд Печат
Общество
Автор Всеки Дом   
Image
Това твърди писателят Илия Троянов, който дойде от Германия у нас, за да представи две свои книги. Колкото по-успешен става човек, толкова повече трябва да обмисля как да използва тежестта на собственото си име за ценностите, които отстоява, казва още Троянов. Роден е в София на 23 април 1965 г. Семейството му емигрира през 1971 г. в Германия, където получава политическо убежище. Израства в Кения, пише на немски език. През 1999 г. се установява за пет години  в Индия. Завършва право и етнология. Живее в Германия и в Южна Африка. Книгите му са превеждани във Великобритания, Испания, Норвегия, Полша, Франция… Автор е на “Кучешки времена.
Продължава...
 
Спират парното на цял блок, ако някой премести радиатор Печат
Общество
Автор Всеки Дом   
Image
Столичната топлофикация поиска да има правна възможност да спира парното и топлата вода на цял блок, ако някой от обитателите самоволно промени сградната инсталация. В проекта за нови общи условия на дружеството е записано, че в такъв случай “Топлофикация” има право да спира абонатната станция след писмено предизвестие, отправено една година, преди да завърти крана. Ръководството на столичната “Топлофикация” и омбудсманът Гиньо Ганев се споразумяха дружеството да дава възможност на абонатите сами да избират режима на отопление, примерно дали топлоподаването да се усилва през нощта или обратното. За целта трябва да има съгласие на всички собственици на жилища в сградата, които и без това могат да си регулират радиаторите. Председателят на ДКЕВР Константин Шушулов пък заяви, че няма да позволят до края на годината да има ново повишение на цените на парното.
 
Изолирането – всенародно дело Печат
Общество
Автор Всеки Дом   

ImageЕнергийната ефективност на жилището става актуална с растящите цени на тока и парното. Екологичният ефект също е важен. Така се изразходват по-малко горива и понижаваме замърсяването на планетата. Домът става по-уютен с подобрения топлинен комфорт на обитателите му. Енергийната ефективност на жилището се подобрява с поставянето на топлоизолации, качествена дограма, смяна на отоплителната инсталация и енергоспестяващи уреди. Инвестицията е много разумна и се изплаща бързо. Трябва ли и как да топлоизолираме дома си? Основна причина са растящите сметки за ток и парно. Качествената и подходящо оразмерена топлоизолация спестява от 30 до 50% от изразходваната енергия за отопление. Тази домашна инвестиция се изплаща след 3 – 4 години, а следващите десетилетия работи за вас във вид на спестени пари от отопление и климатизация на жилището. 

Продължава...
 
Разказ за Шанхай. Градът с много "Най" Печат
Общество
Автор Всеки Дом   
ImageЗавръщайки се от Китай всички приятели ме питаха едно и също, като да се бяха наговорили – “Дръпнаха ли ти се очите от ориза”? Такава е все още първосигналната асоциация  у нас за китайците. Какво “дръпване” моля?!? Всъщност разшириха се! По цял ден само ходех ококорен от чудесата – минали и настоящи, сътворени от жителите на “Поднебесната империя”. Повечето от съвременните китайски чудеса са събрани в Шанхай – най-големият китайски град (население колкото две Българии), най-голямото световно търговско пристанище и още много, много супер и най събрани на брега на Южнокитайското море.
Продължава...
 
Лица от новините Печат
Общество
Автор Всеки Дом   
Image
Владимир Ампов - Графа стана посланик на добра воля на ООН. И сподели: „Освен, че сме популярни, ние имаме доста голямо влияние сред младите хора, носим и определена отговорност към обществото. Разбира се, трябва да почувстваш нещата със сърцето си, за да участваш, а не просто да си направиш  пиар. Когато е фалшиво, си личи. Аз съм поласкан, че ме поканиха да бъда посланик на добра воля и с каквото мога, ще се постарая да бъда полезен. Ние можем да дадем пример, да направим така, че да ни чуят, да променим възприятията на хората. Особено на младите хора.
Продължава...
 
Модерна геометрия Печат
Общество
Автор Всеки Дом   

ImageЕдин от модните принципи в подредбата на интериора е подчиняването му на логиката на правите ъгли. “Клетъчният” декор, квадратите и правоъгълниците на керамичните плочки или паркета, решетката на окачените тавани, логиката на модулните мебели – всичко това внася ред в пространството, прави го хармонично. Повърхностите и обектите, състоящи се от квадрати и правоъгълници, следва да се използват  обмислено. Работата е там, че те винаги привличат вниманието. От това може да се възползвате, за да акцентирате върху достойнствата на интериора и да се скрият недостатъците. Например, твърде високият таван визуално ще се “спусне”, ако се разбие на квадрати с помощта на окачен таван или декоративни носещи конструкции от гиспокартон или дърво. А проблема с ниския таван може да се реши, като акцентирате на пода, покрит, с плочки, паркет с геометрични фигури, правоъгълен килим. Но, като че ли, най-интересни са възможностите на “клетката” в създаването на интериори в различни стилове.
Продължава...
 
Лица Печат
Общество
Автор Всеки Дом   
ImageИскрен Пецов вече е горд татко на момченце. Изпълнителят на хитовете „Тумбалалайка”, „На самотен остров” и „Кайман” и Диди Дрингова от няколко дни се радват на първородния си син Георги. Бебето се е родило с манекенските размери – тегло 3600 кг и 50 см. „За мен е важно бебето да е живо и здраво, без значение с какво ще реши да се занимава”, обясни таткото. По-голямата дъщеря на Искрен и Диди Дрингова - Клаудия, която вече е на 15 години, е изключително щастлива, че е станала кака и обещава да помага на майка си в отглеждането на малчугана.
Продължава...
 
Завръщането на вратовръзката Печат
Общество
Автор Всеки Дом   

ImageПрез последните няколко години вратовръзката се считаше за анахронизъм. Но след моменти на изгнание тази лента плат отново е номер едно в модния мъжки гардероб. Повечето парижки дизайнери са на мнение, че вратовръзката вече е преживяла тежките си времена и отново трябва да й се обърне внимание. Модният историк Фарид Шенун обяснява събитията по научен начин. Според него е рано да се говори за масово завръщане на вратовръзката, но може би част от младото поколение ще се престраши да сложи няколко модела в гардероба си. Известната модна къща Hermes, която миналата година създаде 1400 различни модела от аксесоара, дори публикува манифест в защита на вратовръзката, която в съвременния си вид съществува от средата на ХIХ век.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 24


© 2021 Всеки дом