Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Красота и здраве
Витамин А обновява кожата Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
Известно е, че витамин А притежава многостранно благоприятно действие по отношение на кожата. При продължителното й третиране със съдържащи го козметични продукти проявите на стареене, дължащи се на слънчевото облъчване и вредното влияние на факторите на околната среда, значително намаляват.
Витамин А упражнява нежен пилинг-ефект, отстранявайки мъртвите клетки от най-горния кожен слой. По-важно е обаче, че той активира клетъчното делене, прави кожата става по-плътна и изглажда малките бръчици.
Продължава...
 
За естетичен околоочен контур Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
Известно е, че състаряването на кожата на лицето се проявява първоначално в областта на околоочния контур, където тя е изключително фина и поради това лесно уязвима от агресията на заобикалящата ни среда. За да се предотврати настъпването на неестетичните промени в тази деликатна зона, трябва да се спазват някои основни правила:
Ориентирайте се към природосъобразен начин на живот – избягвайте недоспиването, хранете се рационално, изграждайте и се придържайте към правилни хигиенни и здравни навици (не прекалявайте с алкохола, никотина).
Продължава...
 
Пийте вода, за да избегнете дехидратацията Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image Лятото е в разгара си и жегата може да доведе до значителна загуба на вода и минерални соли и в крайна сметка до обезводняване на организма, известно като дехидратация. Това състояние се предотвратява чрез физиологичен механизъм, предизвикващ чувство за жажда. При кърмачетата обаче той не е напълно стабилизиран, а при хората от третата възраст лесно се разстройва. Дехидратацията се открива чрез т.нар. “тест на кожната гънка”. При нормално хидратиран човек гънката, образувана чрез прищипване на кожата, изчезва веднага, след като бъде отпусната. При дехидратация кожата губи от еластичността си и гънката остава. Други изяви на обезводняването са: силна жажда, пресъхнали устни и език, учестена сърдечна дейност, виене на свят, гъста урина и дори психическо объркване. 
Продължава...
 
Грижи за косата през лятото Печат
Красота и здраве
Автор Всеки Дом   

Известно е, че към стандартните увреждащи косата фактори (различните детергенти в шампоаните и другите миещи средства, горещата вода, честото боядисване или изрусяване, грубото третиране с четка и т.н.) през лятото много често се добавя и въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи, солената морска вода, вятъра, влажния морски въздух, хлора на басейните. Тези агресори изтощават и изсушават косата, лишават я от естествения й блясък и водят до начупване, разцепване, раздвояване и други дефекти на космите, а всичко това затруднява поддържането и разресването й и оформянето на прическата.
Продължава...
 
Козметични рискове през лятото Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   

Image Сезонът на отпуските настъпи и мнозина вече правят списъци на необходимите за почивката покупки. Разбира се, сред тях на едно от първите места са предвидени козметичните средства. Защото всички, мечтаейки за момента, когато ще се отпуснат под ласките на галещите слънчеви лъчи, желаят да изглеждат красиви и привлекателни.
Продължава...
 
Слънцезащитата редпазва от рака кожата Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   

ImageИзвестно е, че през последните години се обръща все по-голямо внимание на предпазването на кожата от слънчевите ултравиолетови лъчи, чието вредно действие нерядко води и до развитието на различни видове кожен рак – базалиом, спиналиом и изключително опасния малигнен меланом. За да бъде надеждна, фотопротекцията трябва да е ефективна не само по отношение на UVА и UVВ лъчите, но и спрямо инфрачервената светлина (IR). Защитната сила на фотопротекторите се означава с т. нар. лъчезащитен фактор. Той се определя чрез сравняване на времето за получаване на еднаква степен на зачервяване на два кожни участъка, единият от които е защитен със съответния препарат.

Продължава...
 
10 въпроса за витамините Печат
Красота и здраве
Автор Всеки Дом   
ImageОткога са познати?
За витамините се знае от 1912 година. Наблюденията на холандски лекар в един затвор доказват присъствието на тези още непознати субстанции в балансираното хранене. Затворниците, които се хранели само с бял ориз, страдали от болестта бери-бери за разлика от пазачите им, които се хранели по-разнообразно.
Продължава...
 
Козметика от природата Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Подолешев, дерматолог, ВМА   

ImageЯйчните жълтъци са полезни за кожата
Независимо че съвременният козметичен арсенал се обогатява с все по-модерни средства за разкрасяване и поддържане на кожата, отлични резултати се постигат и при използването на редица “домашни” рецептури. Предлагаме ви няколко от тях с яйчен жълтък, които са лесно изпълними и с успех са издържали проверката на времето.
Продължава...
 
Не прекалявайте с великденските яйца Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев, дерматолог, ВМА   
ImageИзвестно е, че спорът кое се е появило първо – яйцето или кокошката, все още не е решен. Ние също сме далеч от идеята, че ще намерим верния отговор. Заслужава си обаче да разгледаме по-подробно “енигмата” яйце, още повече че то се е превърнало и в основен великденски символ. Как точно е станало това днес никой със сигурност не може да обясни. Счита се, че тъй като по това време на годината единствено кокошките са започвали да снасят, то яйцата са напълно подходящи да украсяват празничните трапези. А и след продължителните пости човешкият организъм изпитва остра необходимост именно от продукти, богати на качествени протеини.
Продължава...
 
Внимавайте с храната Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев, дерматолог, ВМА   

ImageЕто че сезонът на пресните плодове и зеленчуци започна. Изкусителната съблазън е заляла сергиите по пазарите, а оттам се пренася и на вашата трапеза. За съжаление като неканени гости на нея все по-често ще се настаняват и пестицидите и други опасни за здравето натрапници, с които трябва много да внимавате.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 11 - 20 от 36


© 2021 Всеки дом