Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Красота и здраве
Внимание – модерният цвят е червеният Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев, дерматолог, ВМА   
Image
През този сезон класическият червен цвят е задължителен акцент от грима. Преди всичко за всички дами, които искат да излъчват самочувствие, сексапил и най-вече женственост. В крайна сметка цветът на любовта е всичко друго, но не и детински. Ако обаче решите да нанесете на устните цветовете, вариращи от коралово до тъмночервено, преди това ще трябва да очертаете техния контур, ще се нуждаете и от подходящ тон. Защото при цветове, които привличат погледа, точният щрих е от особено значение.
Продължава...
 
Маските против пърхот са по-доброто решение от шампоаните Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Подолешев, дерматолог, ВМА   
ImageПърхотът е заболяване, засягащо окосмената част на главата. Причинява се от микроорганизъм, наречен питироспорум овале. Той принадлежи към естествените обитатели на човешката кожа, но при определени условия (стрес, имунни нарушения, неправилно хранене, проблеми на стомашно-чревния тракт и др.) се активизира и започва бързо да се размножава. Предизвикващ леко възпаление около корените на космите, питироспорум овале води до упорит сърбеж и лющене под формата на бели прозрачни люспи.
Продължава...
 
Псориазисът се влошава през зимата Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Подолешев, дерматолог, ВМА   
Псориазисът е кожно заболяване, чието наименование произхожда от гръцката дума “псора”, означаваща лющене. Обикновено се появява във възрастта между 20 и 40 години. В България от псориазис боледуват 1-2% от населението. Причината за тази често срещана болест все още не е напълно известна. До голяма степен значение има наследствеността, но се онаследява не толкова самото заболяване, колкото готовността на кожата да реагира с псориатичен обрив. Основният провокиращ фактор е стресът.
Продължава...
 
Специално почистване на боядисаната коса Печат
Красота и здраве
Автор Д-р Подолешев, дерматолог, ВМА   
ImageКрасотата на дамските прически до голяма степен зависи от редовното боядисване на косата и качеството на използваните бои. Тяхното действие се определя от произхода им - растителен (например къна), минерален (съдържащи оловен ацетат, соли на никела, кобалта, бисмута и др.) или синтетичен (с еозин, тертразин, кисел виолит и др.).
Продължава...
 
Да съхраним красотата и младостта Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   

 

Image

Известно е, че няма как да се живее без да се остарява. Всъщност, този процес е неотменима част от живота ни и проявите му са многобройни, но от козметична гледна точка най-забележимите са по кожата, върху която се отразява всичко, което става в организма на човека. Особено внимание изискват и уврежданията, предизвикани от външните фактори. Колкото по-сериозна е борбата с тях, толкова по-демонстративно това ще се отразява на външния вид. Стратегията, противодействаща ефективно на стареенето (т.нар. anti-aging-стратегия), се крепи на два основни стълба – ежедневни адекватни грижи за кожата и системно здравословно хранене. Но за да се надхритри за известно време остаряването на кожата, е необходимо не само да се прави всичко, което е полезно за нея, но и да се избягва всичко, което е вредно. За целта бихте могли да преосмислите точка по точка навиците си и може би с помощта на дадените по-долу въпроси да достигнете до конкретни заключения.
Продължава...
 
Розацеята се влошава през лятото и есента Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
ImageТова е кожно заболяване, засягащо по-често жените, особено през климакса. Причината за болестта не е известна, но значение имат различни фактори: смущения във функциите на стомашно-чревния тракт и заболявания на жлъчния мехур; нарушена функция на жлезите с вътрешна секреция и на яйчниците; наличие на гнойно огнище - хронично възпаление на сливиците, яйчниците, апендикса; гранулом на зъб и т.н. Отрицателно влияят и редица професионално-битови фактори: неблагоприятни условия на труд, т.е. излагане на студ, дъжд, вятър, слънце, горещина; злоупотреба с пикантни храни (кисело, солено, люто), алкохол и кафе.
Продължава...
 
Химическият пилинг подмладява кожата Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Продължава...
 
Еластин срещу кожните стрии Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
ImageИзвестно е, че един от най-неприятните козметични кожни дефекти са стриите, представляващи по-светло или по-тъмно оцветени ивици. Най-честата причина за появата им е бременността. В резултат на разтягането се разкъсват еластичните влакна в дермата, като при това повърхностният слой на кожата запазва целостта си. Най-засегната е коремната област, но стрии могат да се получат и на други места, например по гърдите и бедрата. Разбира се, бременността не е единствената причина за появата на кожните стрии.
Продължава...
 
Никотинът уврежда кожата Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
ImageИзвестно е, че маратонът от Коледни и Новогодишни празници често е съпроводен не само от преяждане, препиване и недоспиване, но и от прекомерно пушене. А по този показател българките почти не отстъпват на мъжете. Статистиката в това отношение наистина е стряскаща - страната ни е на второ място в Европа по консумация на цигари на глава от населението. Един на всеки 5 смъртни случая у нас се дължи на цигарите. Счита се, че 30% от онкологичните заболявания са свързани с пушенето, като жените-пушачки са повече от мъжете.
Продължава...
 
Екстракт от ябълки потиска нежеланото окосмяване Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image Един от най-неприятните и пораждащи психически дискомфорт козметични дефекти е прекаленото окосмяване при някои жени. Най-често то се появява по горната устна, брадата, бузите, бедрата, подбедриците, подмишечните ямки, около гръдните зърна. Отстраняването на космите се извършва чрез бръснене, изскубване с пинцети, пластири от смола и др. Използват се и различни специални пасти, пудри и течности, наречени депилатори.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 21 - 30 от 36


© 2021 Всеки дом