Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Красота и здраве
Тъмните петна по кожата могат да бъдат отстранени Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Известните като тъмни петна пигментни нарушения на кожата - лунички, хлоазма, мелазма, лентиго соларис, лентиго сенилис и др., възникват в резултат на прекомерно натрупване на меланин. Тези промени не са съпроводени от болка, сърбеж или някакви други оплаквания, но често се възприемат като козметичен дефект и се превръщат в източник на отрицателни емоции.
Продължава...
 
Гъбичките на ходилата изискват комплексно лечение Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
През зимата се използват предимно високи затворени обувки и ботуши, поради което ходилата лесно се запарват и потят. За това допринася и навикът да се носят найлонови чорапи. Създава се благоприятен микроклимат (в обувките е топло, влажно и тъмно) за възникване и развитие на гъбична инфекция по кожата на стъпалата и пръстите, включително и по ноктите. Най-често между IV и V пръст се получават залющвания, ранички и рагади, придружени от силен сърбеж. По стъпалата се появяват силно сърбящи мехурчета, пълни със слизеста течност. При разчесване те се пукат и се получават ранички, покрити с корички. Когато са засегнати ноктите, те загубват нормалния си блясък и стават неравни, груби и трошливи.
Продължава...
 
Ново лечение на акнето Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image Ново лечение на акнето
Акнето се появява през пубертета и засяга около 80% от младите хора, поради което е популярно като "младежки пъпки". То най-често обхваща лицето, гърдите и гърба. Касае се за увеличено отделяне на секрет от мастните жлези, който запушва изходните им каналчета и се образуват т.нар. комедони. При изстискване излизат като белезникави червейчета, черни на върха вследствие на замърсяване ("черни точки"). Впоследствие могат да се появят и пъпки, които често се инфектират и връхчетата им стават гнойни. За лечение на акнето са предназначени множество препарати, включително и антибиотици, които често причиняват нежелателни явления.
Продължава...
 
Антиоксиданти срещу витилигото Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Витилигото е заболяване, при което се върху кожата се появяват бели петна. Липсват сърбеж и болка или каквито и да са други оплаквания. Всъщност, по-нататъшна опасност за здравето и живота на болните не съществува. Налице е само един козметичен дефект, но заболелите фиксират трайно вниманието си върху него, проблемът от чисто естетически се превръща в психологически и те непрекъснато се чувствуват потиснати. Болестта не е заразна, но поради незнание околните се страхуват и започват да избягват контактите с тях. Засегнатите изпадат в изолация и загубват напълно самочувствието си. За това допринася и твърдението, че болестта е неизлечима.
Продължава...
 
Хидратацията поддържа кожата свежа Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Летните продължителни и непоносими горещини отминаха, но всички усетиха дехидратацията, в която изпада организмът. В най-неблагоприятна ситуация се намира кожата, която при такива тежки условия се дехидратира не само повърхностно, но и в дълбочина. Прекаленото й изсушаване затруднява равномерното отпадане на мъртвите клетки, тя става изпръхнала и грапава.
 Еластичността й намалява, тя се отпуска и повяхва, което от своя страна улеснява образуването на бръчки.
Продължава...
 
Накарайте лицето да сияе Печат
Красота и здраве
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image
Поддържането на по-младежки и привлекателен вид изисква ежедневни грижи.

Масажът на лицето подобрява кръвоснабдяването на кожата и допринася за нейното опъване и изглаждане.
Продължава...
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 31 - 36 от 36


© 2021 Всеки дом