Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Културен афиш Печат
Автор Всеки Дом   

ImageДни на съвременното българско игрално кино започват на 30 март и продължават до 27 април. Ще се проведат в столичния кинотеатър „Ларго”. Ако сте почитатели на българските филми, ще можете да видите 18 от направените през последните шест години. Откриването е с най-новия – „Шивачки”, на режисьора Людмил Тодоров. В ролите ще видите Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска и Елен Колева. Не пропускайте романтичния и в същото време наситен с роден реализъм „Една калория нежност”, новият „Време за жени”, получилият не една награда „Маймуни през зимата”, както и „Мила от Марс”, „Лейди Зи”, „Опашката на дявола”...

Дните се провеждат с подкрепата на Министерство на културата, Националния филмов център, Съюза на филмовите дейци и Съюза на артистите в България.

До 13 май в Националната галерия за чуждестранно изкуство можете да разгледате близо двеста експоната – мебели и други дизайнерски произведения, от всички скандинавски страни - Дания, Исландия, Финландия, Норвегия и Швеция. С проекта, наречен “Скандинавски дизайн - отвъд мита”, се отбелязва 50-годишнината на скандинавския дизайн. Изложбата, чийто организатор е Националният музей в Осло, е показана за първи път в Берлин. Нейното “пътешествие” включва още Милано, Гент, Прага, Будапеща, Рига, Глазгоу, Копенхаген, Гьотеборг, Осло, Виго, Ла Коруня, София, Белград и Загреб и навсякъде тя е приета изключително добре.
 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом