Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Грижи за косата през лятото Печат
Автор Всеки Дом   

Известно е, че към стандартните увреждащи косата фактори (различните детергенти в шампоаните и другите миещи средства, горещата вода, честото боядисване или изрусяване, грубото третиране с четка и т.н.) през лятото много често се добавя и въздействието на ултравиолетовите слънчеви лъчи, солената морска вода, вятъра, влажния морски въздух, хлора на басейните. Тези агресори изтощават и изсушават косата, лишават я от естествения й блясък и водят до начупване, разцепване, раздвояване и други дефекти на космите, а всичко това затруднява поддържането и разресването й и оформянето на прическата.

Image

За предотвратяване на тези нежелани ефекти косата се нуждае от специфични козметични продукти - шампоани, лосиони, масла, маски, спрейове, гелове, ампули, хранителни добавки под формата на микрогранули, таблетки… Всички те съдържат различни подхранващи кожата и косата вещества и са обогатени с растителни екстракти, микроелементи и минерали, есенциални аминокиселини, протеини (кератин, еластин, колаген и др.), витамини и др. За да се постигне желаният резултат, задължително трябва да се спазват указанията за правилното им приложение (честота на употреба, кога да се третира косата с тях – преди или след измиването й, продължителността на контакта на продукта с косата и т.н.). Не бива да се забравя, че възстановяващите косата средства трябва да се използват не само редовно, но понякога и продължително, защото дори и да притежават незабавен ефект, той е значително по-слаб в сравнение с кумулативното им действие, осигуряващо дълготрайни резултати. Препоръчително е при необходимост от последователно третиране на косата с два или повече препарата (например шампоан, лосион и балсам) те да са от една и съща фирма. Желателно е продуктите от една такава серия да съдържат екстракти от лечебни растения (коприва, репей, жожоба, алое вера, авокадо и др.), както и различни микроелементи и минерали, отразяващи се благотворно върху нормалния растеж на космите.
Тъй като не е лесно човек сам да се ориентира в този козметичен лабиринт, най-добре е към използване на тези продукти да се пристъпи след преглед от дерматолог.

 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом