Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Тенденции есен/зима 2007 Печат
Автор Всеки Дом   
ImageЦялостната визия вече не е фриволна - няма къдрички, панделки, набрани волани или романтична дантела, но моделите са все така игриви и креативни. Въпреки че тенденциите клонят към специфични категории, никога не е имало толкова много препокриване колкото през този сезон. Изглежда, че повечето дизайнери са използвали подобни техники за своите избрани теми. Наблюдават се сложни комбинации при формата, цвета и структурата на плата.
Формата напомня за кройките от 30-те и 40-те години. Доминират ръкави буфон с подплънки, пристегнати корсети. Има леки препратки към дрехите от 80-те, както и загатване за 20-те и 70-те. Тенденцията за наслояването остава и служи да предпази тялото от лошите атмосферни условия. На сцената отново излизат шапките - били те барета на художник, средновековна “балаклава” или покривало от Близкия изток, те предпазват носителя от модерния натиск и в същото време подчертават индивидуалността. Максималният обем се трансформира в по-заоблен, във формата на какавида, която се налага на целия подиум – отново като вид протекция на тялото.
Синтетичните материи са комбинирани с натурални. Вълна и кожа са покрити с полиетилен, за да се получи ефектът на въздушния мехур. Мъниста, кристали и най-важният елемент за сезона – перата, красят традиционното (и иначе скучно) бизнес и вечерно облекло.
Тенденцията Tribal Warrior съчетава сложни ретро-техно щампи и ацтеко/апачи символи с цветни източноевропейски шалове, за да пресъздаде цветна какафония. Поредица от цветове се съчетава с два или три нюанса (канарско жълто, табако, синьо, смарагдово зелено, рубинено червено) от съответното облекло (характерно за тенденциите Maxi-Мinimalism и Dutch Palette). В някои случаи материите са боядисани в няколко от тези нюанса, за да се получи ефектът на акварела. В други случаи отделните елементи от облеклото са в един цвят – обикновено черен или сив.
Аксесоарите са в минимален брой. Съвременната работеща жена не се нуждае от скъпоценности, за да докаже, че е силна и успешна. Голямата чанта за лаптоп е смалена до удобна ръчна чанта за документи или такава за през рамото. Обувката е посочена като ключов дизайнерски аксесоар; дали ще бъде ниска обувка, пънкарски ботуш, висок чорап-ботуш или силно извит сандал, тя кара своя притежател да изпъква сред тълпата, както една огърлица предизвиква подобен ефект, рядка декорация, която украсява мнозина от носещите я.
Дизайнерите виждат жената като независима, готова да се открои от тълпата, повлияна от социалните, политическите и икономическите проблемни теми по света; индивидуалист и непокорен пионер. Колекциите на повечето известни имена са насочени към жените, които работят усилено и откриват, че дрехите са толкова комплексни и цветни, колкото са те самите.
 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом