Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Актуално Печат
Автор Всеки Дом   
Безплатни прегледи за бебета
Безплатни профилактични прегледи на новородени деца до 6-месечна възраст организира МБАЛ “Токуда Болница София”. Консултациите ще се правят безвъзмездно всяка последна събота на месеца между 10.00 и 14.00 часа в кабинета по неонатология. От родителите няма да се изискват никакви документи, само предварително записан час на телефон: 02/403 4000. Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на МБАЛ “Токуда Болница София” за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени бебета. По време на консултацията неонатолозите ще изследват физическото и нервно-психичното развитие на децата. Скачат цените на терените в регулация
64 на сто е средното поскъпване на терените в регулация в южните квартали на София, с най-интензивно строителство, сочи статистиката на сайт за недвижими имоти. Цените растат, а предлагането непрекъснато намалява, твърдят брокери от агенциите за недвижими имоти. От април досега най-силно поскъпване има в “Дървеница” и “Младост-1”. Първият квартал е много търсен от предприемачите за жилищно строителство. Причина за поскъпването от 140% обаче е фактът, че към момента там се оферират едва десетина терена.
Цените на квадратен метър се колебаят от 70 до 2129 евро. За най-евтиния имот се искат 196 000 евро. Най-високата обявена цена в района от 5,45 млн. евро е за парцел е за имот от 13 400 квадрата.  

Хлябът поскъпва
“Цената на хляба продължава да расте - причина за това е, че все още не е достигнала стойностите на брашното, което е основната суровина за производството на насъщния”. Това обясни председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Попов. Според него не може да се прогнозира колко ще се повиши цената на хляба - дали ще е 2 лева или повече. Всички зависи от конюнктурата на пазара на пшеницата, който практически е непредсказуем. Преди около три седмици от асоциацията алармираха, че цената на хляба ще достигне 2 лева за килограм. Стойността на насъщния постепенно расте в цялата страна, като поскъпна и в София - в почти всички магазини цената се е увеличила с около 10-15 стотинки на бройка и е достигнала равнище 1.20 - 1.30 лева за килограм.
 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом