Начало arrow Актуално arrow Градът и страната ни в цифри...
Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Градът и страната ни в цифри... Печат
Автор Всеки Дом   
Новини
- Комплекс за детско хранене "Красна поляна" откри в район "Оборище" нов раздавателен пункт за обедно хранене на деца от 10 месеца до 3-годишна възраст. Адресът на пункта е ул. "Сердика" №27. Набират се абонати, за справки - тел. 822 32 04, д-р Калинка Попова - от 7-00ч. до 13-00ч. - До 30 юни всички страни-членки на ЕС, Швейцария, Монако, Лихтенщайн, Андора, Сан Марино, както и 10 зависими и асоциирани територии на Великобритания и Холандия - Холандски Антили, Аруба, Ангила, Търкс и Кайкос, Джърси, Гърнси, Монтсерат, Британски Вирджински острови и остров Ман, ще изпратят данъчна информация на НАП за спестяванията на нашенците там. Част от договорите предвиждат лицето да плаща данъка си в България, а в останалите случаи налогът да се събира в съответната територия, като тя е длъжна да преведе 75% от сумата в българския бюджет. Обменът на информация между данъчните органи на държавите става най-късно до 6 месеца след края на данъчната година, в случая - до 30 юни. Българите трябва да обявят пред данъчните и доходите си от лихвите по облигации, държавни ценни книжа и от колективни инвестиционни схеми, изплатени им в чужбина. Срокът за плащане на налога върху тези доходи бе 30 април. НАП обеща проверки и ревизии на укрилите информация.

Населението на столицата се е увлечило едва с 4 505 човека според данни на НСИ. Експертите обаче признаха, че официалните данни са доста по-различни от реалния ръст на населението в София. Данните са изчислени само на основа на онези, които са се регистрирали. Едва ли към този момент е възможно да бъде посочен броя на тези които не са минали през бюрата за регистрация. Към 31 декември 2007 година женската половинка е доминираща – 608 566 жени, а мъжете са с повече от 60 000 по-малко. Но за сметка на това са се родили повече отрочета от силния пол – 6 631, момиченца – 6 092. За същия период 6 193 са софиянците, които са сключили брак, а отказалите се от семейната единица са 4 520.

Населението на България е намаляло с 39 000 души, или с 0,5 на сто спрямо 2006 г. Според оповестените данни жените живеят средно със 7 години повече от мъжете – нежната половинка достига завидните 76 години, а силниа пол живее 69-70 години.
Родилите се деца в съвременна България са 75 915, като 566 от тях са мъртвородени. Колкото до населението на трудоспособна възраст, там данните също не са оптимистични. Към края на миналата година тази цифра е 1 милион 717 хиляди души, което е с 22 хиляди по-малко спрямо 2006 г.

 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом