Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Истерията „Сексът и градът“ Печат
Автор Всеки Дом   
ImageПрез 90-те световноизвестната авторка Кандис Бушнел е била журналист във вестник „Ню Йорк Обзървър”. Водела е колонка за светска хроника и лайфстайл под заглавие „Сексът и градът” и е използвала псевдонима Кари. Въпросите, които поставя в своите статии, и дръзкият хумор, с който подхожда към всички сериозни теми от живота на модерните млади жени в големия град, я правят невероятно популярна и редакцията е засипвана от читателски писма. Огромният читателски интерес провокира Кандис Бушнел да събере най-доброто от своите материали и да го публикува в книга – така се ражда „Сексът и градът”. По-късно цял екип от сценаристи използва текста на писателката като основа за култовия сериал, а след това и за кинопродукцията.

ImageКнигата, от която започва всичко!

Добре дошли в света на младите и красиви „деца на Ню Йорк”... Техните шокиращи и безумно комични сексуални, любовни, житейски истории са разказани от друга обитателка на Ню Йорк, Кандис Бушнел – световноизвестна писателка, автор на бестселърите "4 блондинки", "раз-Крачка към върха" и "Триумфът на червилата". По последния си роман създава и сценарий за нов успешен сериал "Триумфът на червилата". С остроумие и брутална откровеност Бушнел описва живота на “висока скорост” в средите на новото поколение еманципирани градски жени и ексцентрични преуспяващи мъжкари.

Кари – олицетворение на млада писателка, която търси любовта на най-неподходящи места... Тузара – бизнес акула, който се хвърля от връзка във връзка... Миранда – амбициозна адвокатка, настроена саркастично към целия свят... Шарлот – нежна, сладка традиционалистка, която мечтае за дом и деца...

Саманта – преуспяваща четиридесет и няколко годишна “жена с тестостерон”, която си служи със секса така, както го правят мъжете... И много нови герои в неочаквани ситуации, различни от филма!

Филмът

След огромния успех на едноименния телевизионен сериал се подготвя и бляскава премиера на кинопродукцията „Сексът и градът”. Галапремиерата в САЩ ще бъде на 30 май 2008 г. В България обаче разпространителите от „Александра филмс” планират лентата да бъде видяна от отбрана публика дори ден преди това - на 29 май! За целта ще бъде ангажирана най-голямата налична зала, тъй като се очакват 500 гости. На събитието ще присъстват само VIP дами и един-единствен мъж. Самоличността на Тузара обаче организаторите пазят в строга тайна. Надписът „Сексът и градът” на рекламното табло за световната кинопремиера е инкрустиран с истински камъни „Сваровски”. За подготовката на филма са изработени над хиляда сценични костюма. Авторите на филма обещават той да даде отговор на всички въпроси, които си задават почитателите: дали Кари и Тузара ще се обвържат най-накрая? Може ли Саманта наистина да се задоволи само с един-единствен мъж? Дали Шарлот ще успее някога да забременее? Могат ли Миранда и Стив действително да заживеят щастливо?

ImageМодата в „Сексът и градът”

И докато историята на Кари и нейните приятелки предизвиква зрителите да споделят горчивите и смешните моменти в „Сексът и градът”, уникалният стил на обличане на героините привлича седмица след седмица погледите на аудиторията към гардероба на актрисите, подбран от дизайнерката на костюми Патриша Фийлд. През шестте сезона на сериала тя успява да превърне героините в истински модни икони – те носят винаги нещо неочаквано, свежо и понякога дори крещящо. За филма Фийлд прави визията на Кари по-зряла: „Виждах Кари малко по-секси, малко по-пораснала, малко по-уверена в себе си като жена. Тя все още има еклектичен стил...” В договора на самата Сара Джесика Паркър дори фигурира клауза, според която актрисата може да задържи костюмите и аксесоарите, използвани при снимките. Дизайнерката доверява, че е работила по повече от 80 тоалета (заедно с аксесоарите, обувките и баснословно скъпите бижутата към тях) само за Паркър.


 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом