Новинарски флаш

vsekidom.com използва софтуерни разработки на Pitopy

 
powered_by.png, 1 kB
Антиоксиданти срещу витилигото Печат
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Витилигото е заболяване, при което се върху кожата се появяват бели петна. Липсват сърбеж и болка или каквито и да са други оплаквания. Всъщност, по-нататъшна опасност за здравето и живота на болните не съществува. Налице е само един козметичен дефект, но заболелите фиксират трайно вниманието си върху него, проблемът от чисто естетически се превръща в психологически и те непрекъснато се чувствуват потиснати. Болестта не е заразна, но поради незнание околните се страхуват и започват да избягват контактите с тях. Засегнатите изпадат в изолация и загубват напълно самочувствието си. За това допринася и твърдението, че болестта е неизлечима.

Понастоящем обаче терапевтичните усилия все по-често се увенчават с успех, което коренно променя и облекчава съдбата на голяма част от тези болни. При това много важно е да се знае, че използваните средства не само не увреждат кожата, но укрепват организма като цяло. Имаме предвид комбинациите от антиоксидантите каталаза и супероксиддисмутаза, които са патентовани от техните създатели във френската фирма ISIS Pharma под наименованието Еxtramel и се предлагат както под формата на гел, така и като таблетки.

Друга възможност е депигментираната кожа да се третира с екстракт от човешка плацента (т.нар. „кубинско лечение”), при което ефикасността се оценява на повече от 80%.

Добри резултати се получават и при прилагането на някои билкови продукти, създадени по древните рецептури на Аюрведа – счита се, че при 40% от използващите ги белите петна изчезват.
Ако обаче болестта не иска да отстъпи, съвременната медицинска козметика разполага със специално създадени хипоалергични гримове, с които кожните дефекти биха могли да бъдат прикрити изключително сполучливо.
 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом