Начало arrow Всички броеве arrow Красота и здраве arrow Екстракт от ябълки потиска нежеланото окосмяване
Новинарски флаш

vsekidom.com използва виртуализация на сървъри от No5.digital

 
powered_by.png, 1 kB
Екстракт от ябълки потиска нежеланото окосмяване Печат
Автор д-р Подолешев - дерматолог, ВМА   
Image Един от най-неприятните и пораждащи психически дискомфорт козметични дефекти е прекаленото окосмяване при някои жени. Най-често то се появява по горната устна, брадата, бузите, бедрата, подбедриците, подмишечните ямки, около гръдните зърна. Отстраняването на космите се извършва чрез бръснене, изскубване с пинцети, пластири от смола и др. Използват се и различни специални пасти, пудри и течности, наречени депилатори. Осъществява се апаратна депилация и електродепилация.
Всички посочени дотук традиционни начини за борба с нежеланото окосмяване не могат да решат проблема цялостно и окончателно. Нерядко космите стават дори по-дебели, по-забележими и козметичният ефект се преценява като отрицателен. Основателно се оформя мнението, че всички предприемани мерки предварително са обречени на неуспех и изход от тази ситуация няма.

Днес се знае, че косъмът е изграден предимно от кератини (протеинови структури), които му придават не само механична здравина, но и еластичност.

Тяхното синтезиране е процес, който се нуждае от енергия, а основен неин източник е глутаминът. Изследванията показват, че той се превръща в лактат и скоростта на растежа на косъма е силно зависим от количеството му. Оттук следва изводът, че ако с помощта на инхибитори се възпрепятства трансформацията на глутамина в лактат, ще настъпи дефицит на енергия и растежът на космите ще бъде потиснат.

Тъй като такива вещества се съдържат в екстракта от ябълки (напр. малонова киселина), на негова база бяха създадени козметични средства, чиято употреба води до забавен растеж на космите. Те стават по-фини, по-тънки, по-нежни и трудно се забелязват, а времето за повторното им прорастване се увеличава 2-3 пъти и процедурите за епилация могат значително да се разредят. Такива продукти има вече и у нас и от козметична гледна точка с тях се постига отличен резултат.
Допълнителна информация можете да получите на тел. 088/694 02 92.
 
< Предишна   Следваща >


© 2021 Всеки дом